Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Οι κιβδηλοποιοί
Συντάκτης-τρια:
Andre Gide Andre Gide
Ο Αντρέ Ζιντ γεννήθηκε στο Παρίσι στις 22 Νοεμβρίου 1869, στην οδό ντε Μεντισίς 19, από πατέρα προτεστάντη, καταγόμενο από την περιοχή των Σεβέν, καθηγητή του ρωμαϊκού δικαίου, κι από μητέρα καθολική με ρίζες στη Νορμανδία. Το 1891 εκδίδει το πρώτο βιβλίο του, με τίτλο "Μεταθανάτιο έργο". Τα κυριότερα έργα του είναι: "Γήινες τροφές" (1897), "Η στενή πύλη" (1909), &quo... Περισσότερα...
Πόλις
Βιβλίο Οι κιβδηλοποιοί
Συγγραφέας Andre Gide
Κατηγορία Κοινωνικό μυθιστόρημα
Εκδότης Πόλις
Συντάκτης-ρια Κορίνα Αλιβιζάτου

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Ένα μυθιστόρημα κατ’ εμέ κρίνεται μέσα από το πρίσμα του χρόνου. Όταν δεν αρκείσαι στην απόλαυση που αντλείς κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, όταν η μνήμη σου δεν συγκρατεί πλέον τα ονόματα των χαρακτήρων, ακόμα και όταν δεν δύνασαι πλέον να διηγηθείς την πλοκή.  

Αποστασιοποιημένος κοιτάζεις το βιβλίο στο ράφι της βιβλιοθήκης και ξέρεις πως με αυτό το βιβλίο θα ξαναβρεθείς. Θα είσαι τότε ένας άλλος και ένα άλλο βιβλίο θα είναι αυτό για σένα.

Έτσι ανανέωσα το ραντεβού μου με τους Κιβδηλοποιούς του Andre Gide, τους ηδονιστές, τους ονειροθήρες, τους χαμερπείς αυτούς τύπους, που αγάπησα.

Συγκρατώ την αίσθηση μύησης. Λες και γνωρίζοντας τους χαρακτήρες-τους οποίους ψυχογραφεί και ξεγυμνώνει ο Ζιντ με τη χαρακτηριστική γραφή του- γίνεσαι μέλος της κλειστής τους ομάδας, της «λέσχης» τους. Μπαίνεις στην παρέα τους, οι σκέψεις και οι προβληματισμοί που σου διεγείρουν γίνονται αντικείμενο συζήτησης στις κουβέντες τους, η ευθραυστότητά τους σου επιβάλει επιστάμενη ανάγνωση, με σταθερό ρυθμό, σαν αργό βάδειν σε πλαίσιο περιπάτου στην εξοχή.

Τα πάθη, οι αδυναμίες, τα παραπτώματά  τους δεν σε βρίσκουν παρατηρητή. Το ελαφρύ μειδίαμά σου οφείλεται στη συνενοχή σου. Μοιράζεσαι τις ηδονές τους νομοτελειακά, πέφτεις στην παγίδα του συγγραφέα, έτοιμος να πληρώσεις μερίδιο από το τίμημα. Η αγωνία σου δεν έγκειται πλέον στην εξέλιξη της πλοκής, αλλά στη δική σου εξέλιξη.

Ποια θέση να πάρεις, που η αλήθεια σου γίνεται πολύεδρο κι εσύ σουλατσάρεις από έδρα σε έδρα, κριτής, τιμωρός και συνένοχος.

Βιβλίο-σταθμός λοιπόν. Ο Ζιντ δεν ακολουθεί κανένα μπούσουλα. Αποδομεί και ανασυνθέτει στοιχεία που συνιστούν ένα αριστούργημα. Απορρίπτει την πεπατημένη και χαράζει το δικό του μοναχικό δρόμο στη λογοτεχνία.

``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα