Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Η Στιγμούλα είναι δυνατή
Μετά το 1ο βιβλίο, «Η Στιγμούλα», που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, συνέχεια έχει το 2ο της σειράς, «Η Στιγμούλα είναι δυνατή», για να μας θυμίσει τη δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας και πόσο αυτή μεγαλώνει όταν ενώνεται με τη δύναμη των άλλων.
Συντάκτης-τρια:
Μαρίνα Γιώτη Μαρίνα Γιώτη
Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Ν. Υόρκη σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις. Από το 2003 είναι βραβευμένη δημιουργική διευθύντρια και συνέταιρος στην εταιρία συμβούλων marke... Περισσότερα...
Διόπτρα
Βιβλίο Η Στιγμούλα είναι δυνατή
Συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη
Κατηγορία Παιδικό - Εφηβικό
Εκδότης Διόπτρα
Συντάκτης-ρια Κωνσταντίνα Κακολύρη

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Μετά το 1ο βιβλίο, «Η Στιγμούλα», που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, συνέχεια έχει το 2ο της σειράς, «Η Στιγμούλα είναι δυνατή», για να μας θυμίσει τη δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας και πόσο αυτή μεγαλώνει όταν ενώνεται με τη δύναμη των άλλων.

Αυτή τη φορά η «Στιγμούλα» επιστρέφει «πιο δυνατή» με μια καινούρια περιπέτεια για να διευρύνει τη φαντασία μας και να μας συντροφεύσει στην καθημερινότητα με τα παιδιά μας. Η Στιγμούλα αυτή τη φορά έρχεται αντιμέτωπη με ένα χωριό χωρίς νερό και παιδικά πρόσωπα πολύ λυπημένα. Οι κάτοικοι του χωριού έχουν λανθασμένα πάρει σαν δεδομένο, όπως οι περισσότεροι από εμάς, καθημερινές μικρές απολαύσεις που χωρίς αυτές η ζωή μας θα ήταν σχεδόν αδύνατη. Μια τέτοια είναι και η δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης σε καθαρό νερό.

Τι γίνεται όμως όταν δεν σεβόμαστε τη φύση; Με το παραμύθι της Στιγμούλας και με τρόπο απλό και κατανοητό, τα παιδιά μας ανακαλύπτουν σιγά σιγά την έννοια της απληστίας και της αχαριστίας που γνωρίζουμε τόσο καλά εμείς οι μεγάλοι. Η απληστία και η αχαριστία είναι που τελικά οδηγούν το χωριό στην ξηρασία και τα παιδιά χάνουν τη χαρά και το κέφι τους για παιχνίδι.

Έρχεται η Στιγμούλα για να δώσει σε όλους ελπίδα. Πιστεύει στην καλοσύνη της ανθρώπινης φύσης. Όπως λέει και η λαϊκή μας παροιμία, «Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις», ή μάλλον «Πώς αλλιώς θα μάθεις;». Έτσι δίνει στους κατοίκους άλλη μια ευκαιρία να σεβαστούν και να αγαπήσουν αυτό που τόσο απλόχερα τους προσφέρει η φύση. "Το νερό δεν τους έλειπε ποτέ και γι' αυτό το σπαταλούσαν", μας λέει η συγγραφέας μέσα από την ιστορία της. Πόσο αλήθεια είναι το ότι όταν έχουμε κάτι δεν το εκτιμάμε, και πόσο σημαντικό είναι τελικά να μεγαλώσουμε παιδιά που να αγαπούν και να φροντίζουν το περιβάλλον όπου ζούνε.

Ένα όμορφο παραμύθι για παιδιά προσχολικής αλλά και πρώτης σχολικής ηλικίας, με ωραία πολύχρωμη εικονογράφηση. Τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται τη φύση, καταλαβαίνουν τις συνέπειες της σπατάλης και βελτιώνονται σαν προσωπικότητες μέσα από την περιπέτεια της Στιγμούλας που περνάει στα παιδιά μας τόσο αβίαστα μερικά από τα πιο σημαντικά μηνύματα. Μας καλεί να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να τα αντιμετωπίζουμε χωρίς φόβο, ξεπερνώντας τις αδυναμίες μας. Ένα διαφορετικό, διδακτικό παραμύθι, για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση ξεκινά ήδη από την προσχολική ηλικία και μέσα από την οικογένεια. Το βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια αυτή στο οικογενειακό και στο σχολικό περιβάλλον των παιδιών.

``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα