Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα
Συντάκτης-τρια:
Διονύσης Λεϊμονής Διονύσης Λεϊμονής

Συγγραφέας.

Άννα Κοντολέων Άννα Κοντολέων
Η Άννα Κοντολέων γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποκριτική στη σχολή του Σύγχρονου Θεάτρου Αθήνας του Γιώργου Κιμούλη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Ανδρέα Μανωλικάκη και μαθήματα στο εργαστήρι υποκριτικής του Άκη Δαβή. Εργάζεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως δασκάλα θεατρικής αγωγής. Παράλληλα, σχε... Περισσότερα...
Πατάκης
Βιβλίο Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα
Συγγραφέας Άννα Κοντολέων
Κατηγορία Παιδικό - Εφηβικό
Εκδότης Πατάκης
Συντάκτης-ρια Διονύσης Λεϊμονής

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Το νέο μυθιστόρημα της Άννας Κοντολέων, το πρώτο της εφηβικό μυθιστόρημα, αναδεικνύει την εσωτερική πάλη ενός εφήβου με την ίδια του την ψυχή, την ψυχή ενός νεαρού αγοριού μέσα στην οποία διενεργούνται τα μύρια όσα εν αγνοία συχνά πολλών ενηλίκων. Το μυθιστόρημα σύγχρονο, στην εποχή της κρίσης παρακολουθεί τις εσωτερικές ζυμώσεις ενός ευαίσθητου κι ανυποψίαστου από τη ζωή εφήβου, που αναγκάζεται να μετοικήσει σε έναν καινούριο τόπο, να ριζώσει σ’ αυτόν, να τον κατακτήσει και να κατακτηθεί. Μια νέα ζωή, η απόσταση από τους γονείς που αναλώνονται στην εξασφάλιση του επιούσιου, την εποχή που ο νεαρός ήρωας διψάει για αγάπη και προσλαμβάνει την ακούσια απομάκρυνση των δικών του ως άρνηση, ως αδιαφορία...

Αναφορά πάντα στο μυαλό του η πρωτινή ζωή του, εκείνη η ωραία εποχή της ανεμελιάς, όπου η αγάπη κατοικούσε σπίτι και δεν είχε μεταναστεύσει. Ήταν η εξιδανικευμένη και ζηλευτή εποχή, της ευμάρειας, της επαφής των προσώπων. Στο μυαλό του κάποτε όλα ήταν ωραία και τώρα... όλα είναι ξένα και εχθρικά... Γι’ αυτό ο δεκατετράχρονος ήρωας της Άννας Κοντολέων όλο γυρίζει πίσω, επιζητώντας το καταφύγιο που έχασε απρόσμενα χωρίς να καταλαβαίνει τον λόγο που εγκαταλείφθηκε εν μια νυκτί τόσο ξαφνικά. Κι όταν επιτέλους το καταφέρνει αυτό σπάζοντας το φράγμα της παιδικής ηλικίας, όταν επιστρέφει στον πρώην φίλο, διαπιστώνει με πικρία πως όλα έχουν αλλάξει σε όλα τα επίπεδα. Πως οι σχέσεις κατακτιούνται και δεν μένουν στάσιμες, πως η φαινομενική απάτη είναι τις περισσότερες φορές πιο επικίνδυνη απ’ όσο ένα άγουρο μυαλό μπορεί να υποθέσει.

Στο μυθιστόρημα αυτό ένας ακόμα αφανής αλλά αρκούντως ενεργός ήρωας είναι ο εσωτερικός εαυτός του παιδιού, εκείνος που συγκρούεται με το αγόρι, εκείνος που απαιτεί και επαιτεί αγάπη, κατανόηση, εκείνος που κονταροχτυπιέται με το εγώ του εφήβου, χωρίς συχνά να καταλαβαίνει πως αν δε δώσει ίσως δεν εισπράξειει ποτέ κατανόηση, αποδοχή, αγάπη.

Το μυθιστόρημα είναι ρεαλιστικό από τη μια αλλά και έντονα τρυφερό και συναισθηματικό από την άλλη αντικατροπτρίζοντας τη δίσημη φύση του εφήβου, που επιθυμεί να ενεργεί ως άντρας τροφοδοτούμενος, όμως ουσιαστικά από την τρυφερότητα και την ευαισθησία της παιδικής άδολης ηλικίας του. Οι όμορφες οικογενειακές στιγμές, οι αγνές σχέσεις γονιών και παιδιών είναι που ξεσηκώνουν την αντίδραση του εφήβου, όταν όλα μεταβάλλονται λόγω των πιεστικών εξωτερικών συνθηκών και παραγόντων.

Η Άννα Κοντολέων με δεξιοτεχνία καλής δημιουργού καταφέρνει να μεταδώσει στον αναγνώστη αυτήν την πάλη συναισθημάτων και σκέψεων, επιτρέποντας να κυριαρχεί η αγάπη, ως μια ανάγκη ζωής και συμπεριφοράς. Έτσι κατορθώνει να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον για το τι μέλλει γενέσθαι επιλέγοντας να παρουσιάσει μια δεδομένη κατάσταση που όλοι βιώσαμε κάποτε προσωπικά, όλοι βιώνουμε ή θα βιώσουμε ως γονείς χωρίς να αφαιρεί από την αφηγούμενη αυτή ιστορία την αξία και τη γοητεία ενός ωραίου μυθιστορήματος με λογοτεχνική αξία και ποιότητα.

Ένα μυθιστόρημα που είναι ανάγκη να διαβάσουν έφηβοι, γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί...

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα