Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Ο πολύχρωμος δράκος
Συντάκτης-τρια:
Διονύσης Λεϊμονής Διονύσης Λεϊμονής

Συγγραφέας.

Σταμάτης Παπαδήμος Σταμάτης Παπαδήμος
O Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης γεννήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου. Είναι Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας . Είναι Διδάκτωρ Ψηφιακής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το βασικ... Περισσότερα...
Ήρα Εκδοτική
Βιβλίο Ο πολύχρωμος δράκος
Συγγραφέας Σταμάτης Παπαδήμος
Κατηγορία Παιδικό - Εφηβικό
Εκδότης Ήρα Εκδοτική
Συντάκτης-ρια Διονύσης Λεϊμονής

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Μια φορά κι έναν καιρό… μεταφερόμαστε σε ένα φανταστικό δάσος όπου ζουν 51 δράκοι και η γριά μάγισσα Εριχθώ…

Κόκκινη κλωστή δεμένη λοιπόν κι ο συγγραφέας Αλέξανδρος Καπανιάρης μας αφηγείται με παραμυθιακό τρόπο το πάθημα ενός περήφανου αλαζονικού δράκου, ο οποίος χάνει ένα από τα πιο διακριτά μέρη του σώματός του περνώντας στην αντίπερα όχθη των δακτυλοδεικτούμενων και μη αποδεκτών όντων αυτού του κόσμου. Μόνη καταφυγή του ο αγώνας να αποκαταστήσει την απώλεια υπακούοντας στις εντολές της μάγισσας. Εντολές που τις πληρώνει δίνοντας για να πάρει προκειμένου να εξασφαλίσει το μαγικό φίλτρο.

΄Ετσι ξεκινάει ο αγώνας του δράκου, ένας αγώνας που κλιμακώνεται κρατώντας σε εγρήγορση τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες του παραμυθιού διατηρώντας τη φόρμα και τις τεχνικές των παλιών κλασικών παραμυθιών που διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε πάντα με την ίδια λαχτάρα σαν να είναι η πρώτη μας φορά… Η αλαζονεία του δράκου τσακίζεται, ο εγωιστής ήρωας γίνεται πια συμπαθής, επέρχεται η ανατροπή, μια ανατροπή που ο πολύχρωμος δράκος κέρδισε με τον μόχθο του και τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειές του να ανακτήσει τη χαμένη του υπόσταση.

Κατά την αφήγηση είναι διάχυτο το χιούμορ, το κωμικό στοιχείο δεμένο με το τραγικό εξυφαίνουν μια ιστορία που ο αναγνώστης απολαμβάνει ώσπου να λυτρωθεί καταληκτικά. Περιπέτεια, ανατροπές, συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες εξαιτίας τυχαίων περιστατικών, ώσπου να γίνει κατανοητό πως αν δεν αποδεχτείς το μειονέκτημά σου, αν δεν παραδεχτείς τον εαυτό σου δεν μπορείς να επιβιώσεις, δεν μπορείς να ευτυχήσεις.

Ένα παραμύθι σύγχρονο με σεβασμό στον παραδοσιακό τρόπο γραφής λαϊκών παραμυθιών που θα αγαπηθεί και θα αφήσει μια γλυκιά επίγευση μιας καλογραμμένης ιστορίας. Το παραμύθι εικονογράφησε όμορφα ο βραβευμένος σκιτσογράφος Σταμάτης Παπαδήμος.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα