Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Η Εξαπάτηση
Φαίη Κοκκινοπούλου Φαίη Κοκκινοπούλου
Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου του 1967. Ο πατέρας μου είναι από την Άμφισσα και το Γαλαξίδι, η μητέρα μου από την Πρίγκηπο, το μικρό διάσημο νησάκι στην Κωνσταντινούπολη, και η ανατροφή μου παραδέρνει από τα αλώνια στα σαλόνια. Με τα γαλλικά μου, τα αγγλικά μου, τα γερμανικά μου, πήγα έντεκα χρόνια σε ιδιωτικό σχολείο και την τελευταία χρονιά στο 15ο Λύκειο Κυψέλης. Το δημόσιο σχολείο ... Περισσότερα...
mamaya
Βιβλίο Η Εξαπάτηση
Συγγραφέας Φαίη Κοκκινοπούλου
Κατηγορία Άλλο
Εκδότης mamaya
Συντάκτης-ρια Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Πόσες λέξεις χρειάζονται για να ειπωθεί η ουσία;
Ακριβώς! Τόσες μόνον χρησιμοποιεί η συγγραφέας Φαίη Κοκκινοπούλου σε αυτές τις 27 απλές, μικρές αλλά ουσιαστικές και διδακτικές ιστορίες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Από αυτές μπορεί να μάθει ο παππούς αλλά και ο εγγονός.

Καυτηριάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά, την υποκρισία, τη ματαιοδοξία. Εξαίρει τις αξίες, αυτές τις πανάρχαιες αξίες που δένουν τις κοινωνίες. Γραμμένο με γλώσσα πραγματικά απλή, παιδική όπως λέει και η ίδια η συγγραφέας, διαβάζεται πολύ ευχάριστα και γρήγορα.

Παρόλο το μικρό μέγεθος των ιστοριών, υπάρχει χώρος και χρόνος και για ανατροπές. «Α! Κατάλαβα» λες, τώρα θα μας πει «αυτό». Λάθος! Δεν λέει το αναμενόμενο, δίνει εκδοχές τής ανθρώπινης συμπεριφοράς που δεν περιμένουμε, άλλοτε τη σκοτεινής και άλλοτε της φωτεινότερης.

«Τι δένει τους ανθρώπους και μοιράζονται τη ζωή τους;» «Πως δενόμαστε με αντικείμενα», «Πως καθοριζόμαστε από τα κοινωνικά στερεότυπα», αυτά και άλλα πολλά καυτηριάζει η Φαίη Κοκκινοπούλου σε αυτές τις 27 ιστορίες:

 1. Οι επιστήμονες
 2. Η κληρονόμος
 3. Ο σκύλος
 4. Κάθε Σάββατο
 5. Η Εξαπάτηση
 6. Ο λουκουμάς
 7. Το Τάμα
 8. Το γλέντι
 9. Οι φίλες
 10. Τα παπούτσια
 11. Η γυναίκα τής διπλανής πόρτας
 12. Το ψάρεμα
 13. Η λωρίδα
 14. Η κοκκινομάλλα
 15. Η «Βουλίτσα»
 16. Δε γαμιέται...
 17. Το ζιζάνιο
 18. Το παιχνίδι
 19. Το ναυάγιο
 20. Ο μικρός
 21. Το λαχείο
 22. Ο ποπός
 23. Ο Μήτσος
 24. Οι χήρες
 25. Ψ
 26. Η μηλιά
 27. Δεν είναι στη φύση μου

Αξιοσημείωτες είναι και οι ζωγραφιές και συνθέσεις που συνοδεύουν κάθε μία από τις ιστορίες, τόσο ταιριαστές και απλές, όπως οι ίδιες οι ιστορίες.

Ακόμα και το μικρό βιογραφικό τής συγγραφέως στο βιβλίο, μπορεί να θεωρηθεί ένα μικρό διήγημα, ίσως ως η 28η μικρή ιστορία. Ξεφεύγει από τον τυποποιημένο τρόπο, δίνει τα βιογραφικά στοιχεία ως μία εξομολόγηση και όχι ως τεχνική πληροφόρηση, «Κάποια πράγματα θα ήταν καλύτερα αν τα είχα αποφύγει, αλλά και ποιος δεν το έχει πει αυτό;» ή «Όταν μου λένε "μπράβο, δεν έχεις αλλάξει καθόλου!", εκνευρίζομαι. Τόσο κόπο έκανα να φτάσω ως εδώ και δεν έκανε διαφορά;».

Είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσετε.

Δεν μπορώ να μη σημειώσω επίσης ότι το βιβλίο εκδίδεται από το νέο εκδοτικό οίκο mamaya, ο οποίος όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει και γενικά αλλά και ειδικά, εδώ στο Bookia. Ένα νέο εκδοτικό εγχείρημα εν μέσω κρίσης, δεν μπορεί παρά να βασίζεται σε μία άποψη την οποία θέλουμε να ακούσουμε από τον εκδότη.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα