Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Το βάρος της πεταλούδας
Συντάκτης-τρια:
Erri De Luca Erri De Luca
Ο Έρρι Ντε Λούκα γεννήθηκε το 1950 στην Νάπολη. Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Non ora, non qui" (1989), "Una nuvola come tappeto" (1991), "Aceto arcobaleno" (1993), "In alto a sinistra" (1994), "Alzaia" (1997) και "Tu, mio" (1998). Έχει επίσης μεταφράσει στα ιταλικά τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης "Έξοδος", "Ιωνάς" και &quot... Περισσότερα...
Κέλευθος
Βιβλίο Το βάρος της πεταλούδας
Συγγραφέας Erri De Luca
Κατηγορία Κοινωνικό μυθιστόρημα
Εκδότης Κέλευθος
Συντάκτης-ρια Ελένη Μπιρμπίλη

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Ένα συγκλονιστικό στην απλότητα και αμεσότητά του οδοιπορικό αναστοχασμού πάνω στη ζωή και το θάνατο, αποτελεί το βιβλίο του Erri De Luca, ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ, εκδόσεις Κέλευθος, σε εξαιρετική μετάφραση της Άννας Παπασταύρου.

Είναι από τις στιγμές που ως συγγραφέας νοιώθεις τυχερός, ερχόμενος σε επαφή με ένα κείμενο, το οποίο αποδίδει την ποιητική του στόφα στο ακέραιο η καλή, και όχι η πιστή, μετάφραση.

Οι λέξεις δομούνται με έναν τρόπο λιτό, πλήρη συνδετικού υλικού συναισθημάτων που επιτρέπει την απόλαυση του κειμένου, την σώρευση εμπειρικού στοχασμού και την εδραίωση μιας πανάρχαιας, πανανθρώπινης γνώσης, της αθωότητας που λαβώνεται μέσα στον άγριο αγώνα επιβίωσης, του ζωικού βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου.

Τυχαία γεγονότα οδηγούν σε μοιραίες συναντήσεις, αλλά, η επιλογή της πορείας είναι πάντα προσωπική υπόθεση.

Το τελευταίο κυνήγι επιβολής πάνω στο φυσικό θέατρο συνδιαλλαγής, όρίζει, εντέλει τις παραμέτρους εκείνες που θα επιβραβεύσουν ή όχι την στάση μας απέναντι στον άλλον, απέναντι στη φύση και τους νόμους της, απέναντι, κυρίως, στην ίδια τη ζωή μας.

Ένα ελεγειακό μανιφέστο θάρρους και αξιοπρέπειας σε μια ανυπέρβλητης ομορφιάς αφήγηση, διανθισμένη με σπέρματα σοφίας που ερεθίζουν αβίαστα το συναίσθημα, μετατρέποντας την ανάγνωση σε σπάνια αισθητική εμπειρία.

Τέλος, ο αναγνώστης μπαίνει σε μια διαδραστική διαδικαςία αναζήτησης της αλήθειας, σχετικά με το οικουμενικό ζήτημα της ελευθερίας, της ηθικής και του αυτοσεβασμού.

Ένα υπέροχο βιβλίο!

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα