Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Η αποθήκη
Συντάκτης-τρια:
Βασίλης Κουτσιαρής Βασίλης Κουτσιαρής
Ο Βασίλης Κουτσιαρής γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι συντονιστής της "Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Κω" (Βραβείο σε πρόγραμμα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, 2012). Παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εφημερίδα "Θεσσαλία". Έχει την επιμέλεια της σελίδας "Ο Μαγικός Κόσμος το... Περισσότερα...
Ελληνοεκδοτική
Βιβλίο Η αποθήκη
Συγγραφέας Βασίλης Κουτσιαρής
Κατηγορία Παιδικό - Εφηβικό
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης-ρια Μάνος Κοντολέων

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα βιβλία που εκδίδονται για μικρά παιδιά έχουν ως στόχο τους έναν «υπόγειο» διδακτισμό.

Με κάποιες απλές έως απλοϊκές ιστορίες προσπαθούν να περάσουν μηνύματα όπως: πρέπει να πλένεις τα δόντια σου, δεν πρέπει να ζηλεύεις το μικρό σου αδελφάκι, αξίζει να έχεις τακτοποιημένο το δωμάτιό σου κλπ

Μια, λες, επιστροφή σε πριν από πενήντα περίπου χρόνια, τότε που τα περισσότερα βιβλία για παιδιά έπρεπε να τα διακρίνει ένας ξεκάθαρος διδακτισμός.

(φωτό από ELNIPLEX)

Οι απόψεις που κυριάρχησαν μετά την μεταπολίτευση –απόψεις που εδραίωσαν την ιδέα πως το λογοτεχνικό έργο ακόμα κι όταν πρόκειται να το απευθύνεις σε ένα παιδί, πρέπει να έχει καλά κρυμμένο το όποιο μήνυμά του και παράλληλα να είναι ανοιχτό σε πολλές προσεγγίσεις- φαίνεται να έχουν υποχωρήσει.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και νέες συγγραφικές φωνές που καταθέτουν αυτή την αιωρούμενη γοητεία του μύθου που δεν θέλει να διδάξει, αλλά να ευαισθητοποιήσει. Και προσπαθεί κάτι τέτοιο να το πετύχει όχι με σαφείς οδηγίες, αλλά με δυναμικής αισθαντικής αφηγήσεις.

Ο Βασίλης Κουτσιαρής είναι μια από τις πιο δραστήριες παρουσίες ανάμεσα στους νέους δημιουργούς βιβλίων για μικρά παιδιά. Και συχνά αναζητά τρόπους να αφηγηθεί με τρόπο πρωτότυπο τις ιστορίες του.

Με το τελευταίο του αυτό βιβλίο αποφασίζει να μιλήσει για την έννοια της ατομικής μα και συλλογικής ελευθερίας. Και αυτό το κάνει με ένα τρόπο που θυμίζει συχνά αστυνομικής πλοκής ιστορία, αλλά και με την λογική χρήση συμβόλων.

(Εικονογράφηση από τη Θέντα Μιμηλάκη)

Η «Αποθήκη» είναι ο χώρος που ο καθένας μας μπορεί να τον δει άλλοτε ως χώρο προστασίας, κι άλλοτε ως φυλακή.

Σημασία έχει το πώς μας τον παρουσιάζουν, αλλά και πως εμείς αποφασίζουμε να τον αποδεχτούμε.

Ιστορία απλή, σύμβολα αν και αναγνωρίσιμα (όπως για παράδειγμα το περιστέρι και οι ηλιαχτίδες) εντούτοις με μια φρέσκια νέα ματιά χρησιμοποιημένα.

Και με δυνατές εικόνες –γεωμετρικά σχήματα και δυνατά χρώματα να υποδηλώνουν με τον δικό τους τρόπο το τι μπορεί να είναι για τον καθένα μας μια Αποθήκη.

Μια όμορφη έκδοση. Προσεγμένη.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα