Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Φως στις σκιές
Συντάκτης-τρια:
Πένυ Παπαδάκη Πένυ Παπαδάκη
Η Πένυ Παπαδάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τα λογιστικά, τα οποία όμως δεν κατάφεραν να τετραγωνίσουν το μυαλό της. Τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται με το μάρκετινγκ. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και θεωρεί την οικογένειά της τη μεγαλύτερη δημιουργία της. Πνεύμα ανήσυχο, ψάχνει πάντα τις απαντήσεις στις απορίες της μέσ... Περισσότερα...
Ψυχογιός
Βιβλίο Φως στις σκιές
Συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη
Κατηγορία Κοινωνικό μυθιστόρημα
Εκδότης Ψυχογιός
Συντάκτης-ρια Αναστασία Δημακοπούλου

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

«Aν σκαλίσεις το χώμα ή σκουλήκια θα βρεις ή χρυσό»

Ένα αληθινό ρητό που επιβεβαιώνει με απίστευτη  ευκρίνεια το σαθρό οικοδόμημα ενός φαινομενικά αξιοπρεπή γάμου, στο οποίο ζεί η πρωταγωνίστρια, σ΄αυτό το σκληρό κοινωνικό μυθιστόρημα της αξιόλογης συγγραφέας Πένυς Παπαδάκη.

«Φως στις Σκιές», στις οποίες ζεί ασφυκτικά η Ελένη και παλεύει να βγεί αλώβητη απ' αυτήν την ουτοπία  που βυθίζεται ηθελημένα, όλα αυτά τα χρόνια του γάμου της, τρεφόμενη με ψέμματα, απάτες και προδοσία.

Η Ελένη αρχικά, μας συστήνεται σαν  μια ευγενική και καλόβολη παρουσία χαμηλών τόνων. Όταν όμως αποκαλυφθεί το τριπλό παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της ψυχικής ηρεμίας της, θα ενεργοποιηθούν και τα ένστικτά της για μια πραγματικά ευτυχισμένη και ανέμελη ζωή. Η απόφασή της να φυγει μακριά από ένα γάμο που ψυχορραγεί, δείχνει και την μοναξιά που έχει κατοικοεδρεύσει στην ψυχή της αυτά τα 15 χρόνια του έγγαμου βίου.

Mε όπλο την δυναμικότητα και αποφασιστικότητα του χαρακτήρα της, που επιτήδεια έκρυβε πίσω από το πέπλο της ευτυχισμένης συζύγου, θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν άλλο σκοτεινό κόσμο, αυτό των ναρκωτικών. Μαζί με τον Ορέστη- έναν άνθρωπο που θα καλύψει το συναισθηματικό της κενό- θα κληθούν να επιστρατεύσουν την λογική τους, σ΄ένα σκληρό και επικίνδυνο παιχνίδι μεταξύ χρηστών και εμπόρων.

Έχοντας διαβάσει αρκετά βιβλία της, στο συγκεκριμένο, η γραφή της  επικεντρώνεται στην πολυπλοκότητα των χαρακτήρων, με τους οποίους φροντίζει έντεχνα, να ταυτίζεται μαζί τους ο αναγνώστης, να συμπάσχει με τα πάθη και τις επιθυμίες τους και ν' αναζητά την λύτρωσή τους.

Εμβαθύνει στον ψυχικό τους κόσμο, για να φέρει στο φως τις μύχιες σκέψεις και τα πάθη τους που καταρρακώνουν την ψυχοσύνθεσή τους.

Ο αναγνώστης παίρνει μαθήματα, για την σπουδαιότητα της μητρικής φιγούρας στο μεγάλωμα του παιδιού, για την αναγκαιότητα της παρουσίας  του πατέρα στα τρυφερά χρόνια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Και αυτή η παρουσία δεν ερμηνεύεται με την προσφορά υλικών «σκουπιδιών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο βιβλίο, αλλά ζωντανής και ενεργής συμμετοχής στην ζωή του παιδιού.

Η γραφή της απλή και ουσιαστική, δεν περιορίζεται σε μακροσκελείς περιγραφές, αλλά αναδύεται στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, φέρνοντας στο φώς λάθη και σκιές του παρελθόντος.

Το θέμα μπορεί να μοιάζει μια απλή καθημερινή ιστορία, αλλά δίνεται με κείμενα μεστών νοημάτων που χαρακτηρίζονται από αρτιότητα και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Είναι ένα μυθιστόρημα που αξίζει να προταθεί προς ανάγνωση, διότι προσωπικά περιέχει λίγο απ' όλα… συγκίνηση, τρυφερότητα, γοητεία, έρωτα, σκληρότητα και πολλά άλλα έντονα συναισθήματα που προκαλεί η μυστηριώδες ανθρώπινη ψυχή!

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα