Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Την Κυριακή έχουμε γάμο
Συντάκτης-τρια:
Γιάννης Ξανθούλης Γιάννης Ξανθούλης
Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε το 1947 στην Αλεξανδρούπολη, στον Έβρο, από γονείς πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Σπούδασε δημοσιογραφία και σχέδιο. Από το 1969 εργάζεται ως δημοσιογράφος και χρονογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνο. Ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο. Έγραψε και εικονογράφησε παιδικά βιβλία. Μερικά απ' αυτά: "Μέσα στο νερό δασκάλα", "Ανέβα στη στέγη να φάμ... Περισσότερα...
Διόπτρα
Βιβλίο Την Κυριακή έχουμε γάμο
Συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης
Κατηγορία Κοινωνικό μυθιστόρημα
Εκδότης Διόπτρα
Συντάκτης-ρια Μαρία Λιάσκα

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη – από τις εκδόσεις Διόπτρα-και ήδη έχει ξεπεράσει τις 4 εκδόσεις δίνοντας απλόχερα ένα μήνυμα στην εκπνοή του χρόνου πως το «Βιβλίο» είναι εδώ, η λογοτεχνία δεν έχει πεθάνει και το μυθιστόρημα μπορεί και θα μπορεί να αναγεννιέται από τις στάχτες του.

Δεν έχω καμία αξίωση και δεν διεκδικώ – μακριά από μένα- τον τίτλο της κριτικού λογοτεχνίας.  Ειδικά για τον Γιάννη Ξανθούλη δεν θα μπορούσα να σχολιάσω βήμα βήμα το έργο του. Έχει υπάρξει ένας, ίσως ο βασικότερος – Έλληνας- εμπνευστής μου όταν ήμουν ακόμη παιδί και διάβαζα το «πεθαμένο λικέρ».

Δάσκαλος στη γλώσσα, με τεράστια αφηγηματική δεινότητα, κυνικός και απρόβλεπτος όπως όταν μιλάει για τον εαυτό του θαρρείς πως τον έχεις στο δωμάτιο και σου λύνει τα υπαρξιακά. Αν δεν έχεις, σου θέτει ερωτήματα τέτοια που αναρωτιέσαι πως υπήρχες τόσον καιρό έτσι κι αλλιώς.

Απολαυστικός, καυστικός με την λεπτή ειρωνεία στα χείλη ξεκινώντας από τον τίτλο-«Την Κυριακή έχουμε Γάμο»- ανασταίνει μια ολόκληρη εποχή  προηγούμενων γενιών διασταυρώνοντάς την με το σήμερα. Οι ήρωες του μπλέκονται και στροβιλίζονται στον χρόνο.

Δεν θέλω να πω για την υπόθεση γιατί νιώθω πως θα χαλάσω το γρίφο. Για να τη μάθετε πρέπει να πάτε στο «γάμο»  Εγώ σας στέλνω την πρόσκληση.

ΥΓ. Το εξώφυλλο είναι πίνακας ζωγραφισμένος από τον ίδιο τον συγγραφέα.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα