Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Η μοδίστρα
Rosalie Ham Rosalie Ham
Η Ρόζαλι Χαμ μεγάλωσε στη Ριβερίνα της Αυστραλίας και σήμερα ζει στο Μπρούνσβικ. Γράφει θεατρικά έργα που παίζονται στις θεατρικές σκηνές της Μελβούρνης και επίσης γράφει και για το ραδιόφωνο. Η "Μοδίστρα" είναι το πρώτο της βιβλίο, που κέρδισε την λατρεία των αναγνωστών και έγινε ταινία με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ. ... Περισσότερα...
Ωκεανός
Βιβλίο Η μοδίστρα
Συγγραφέας Rosalie Ham
Κατηγορία Μυθιστόρημα
Εκδότης Ωκεανός
Συντάκτης-ρια Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Αφήνω την μνήμη να ανατρέξει στο παρελθόν και συνειδητοποιώ πως δε μου αρέσει καθόλου “να βλέπω σε ταινία... ένα βιβλίο” που έχω διαβάσει. Κατά την ώρα της προβολής διαρκώς κάνω τη σύγκριση της ταινίας με το βιβλίο, προσπαθώ να εντοπίσω τις διαφορετικές εστιάσεις των δημιουργών, να δω προς τα που γέρνει η ζυγαριά και στο τέλος δεν απολαμβάνω το έργο. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για να συμβεί αυτό που περιγράφω παραπάνω είναι να έχω διαβάσει ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο. Η “Μοδίστρα” δεν είναι απλώς ένα καλό βιβλίο... αλλά ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό βιβλίο!

Την ταινία δεν την έχω δει... Για να μην παρεξηγηθώ... να εξηγήσω! Μπορεί να είναι μια εξαιρετική ταινία! Αρκετές όμως είναι οι μεταφορές λογοτεχνικών βιβλίων στον κινηματογράφο που δεν κατάφεραν να με συγκινήσουν... που με απογοήτευσαν. Φυσικά και δε φταίνε για αυτό ούτε οι σκηνοθέτες, ούτε και οι σεναριογράφοι. Η διαφορετική οπτική του κάθε δημιουργού λογικό και αναμενόμενο είναι να εστιάζει στα σημεία που προκρίνει, να βλέπει τα πρόσωπα και τα γεγονότα από άλλη οπτική γωνία. Διαφορετικά προσεγγίζει το θέμα που πραγματεύεται - τον μύθο - ο συγγραφέας του βιβλίου... από τον σεναριογράφο ή τον σκηνοθέτη. Δεν έχουν όλοι οι δημιουργοί την ίδια αισθητική, ούτε την ίδια φιλοσοφία, ούτε την ίδια ιδεολογία.. Αλλού τονίζει και πατά ο ένας, αλλού ο άλλος... Αλλού χρωματίζει και δίνει ήχους ο αναγνώστης, αλλού ο θεατής!

Θα σας μεταφέρω λίγα λόγια για τη συγγραφέα από την ιστοσελίδα των εκδόσεων “Ωκεανός.” Η Ρόζαλι Χαμ μεγάλωσε στη Ριβερίνα της Αυστραλίας και σήμερα ζει στο Μπρούνσβικ. Γράφει θεατρικά έργα που παίζονται στις θεατρικές σκηνές της Μελβούρνης και επίσης γράφει και για το ραδιόφωνο. Η Μοδίστρα είναι το πρώτο της βιβλίο, που κέρδισε την λατρεία των αναγνωστών και έγινε ταινία με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

Ένα αυστραλιανό γοτθικό μυθιστόρημα για την αγάπη, το μίσος και την υψηλή ραπτική, ένα μυθιστόρημα που κράτησε το ενδιαφέρον μου από την αρχή μέχρι το τέλος... είναι το μυθιστόρημα που σας προτείνω. Ο τόπος δράσης... το Ντάνγκαταρ, μια μικρή πόλη στους σιτοβολώνες της Βικτώριας, που δεν διαφέρει σε τίποτε από τις άλλες πόλεις... εκτός από το γεγονός του ότι εκεί οι γυναίκες ντύνονται σαν παριζιάνικα μανεκέν.

Ενδιαφέρον το εύρημα...

Στο βιβλίο παρακολουθούμε την ιστορία της παράξενης Τίλη, μιας ταλαντούχας και πανέμορφης γυναίκας, που επιστρέφει από την Ευρώπη στο Ντάνγκαταρ για να φροντίσει την ηλικιωμένη της μητέρα, η οποία ζει μόνη στην κορυφή ενός λόφου, παρείσακτη και αποτρελαμένη πια, από τα μεγάλα βάσανα που την ανάγκασε να υπομείνει η ζωή. Η Τίλη ίσως και να μην επέστρεφε ποτέ σε αυτόν τον τόπο, αν μια προσωπική τραγωδία... εκεί στη γοητευτική πόλη του Φωτός δεν την έκανε ν ̓αναθεωρήσει τα πάντα. Επιστρέφει, λοιπόν, για να εκδικηθεί μια σειρά από ανθρώπους που έκαναν μίζερη τη ζωή της μητέρας της και τη δική της, όσο ήταν παιδί.

Το μυστήριο προκαλεί...

Παιδί «αγνώστου» πατρός... η ίδια!

Η εμφάνισή της στη γενέθλια μικρή πόλη ύστερα από είκοσι χρόνια δημιουργεί αρχικά καχυποψία και στη συνέχεια... το δόλο και το φθόνο πολλών εκκεντρικών ντόπιων, μέχρι να ανακαλύψουν τις εκπληκτικές ικανότητές της στη ραπτική. Και μάλιστα στην υψηλή ραπτική... Στην πόλη αρχίζουν να εμφανίζονται μοντελάκια που θα τα έβλεπε κανείς μονάχα στις μεγάλες παριζιάνικες πασαρέλες. Μεταξύ αυτών που την εκτιμούν περισσότερο είναι και ο αστυνομικός της περιοχής, ένα μοναχικό και μυστήριο άτομο, που τυγχάνει να είναι και ο ίδιος μόδιστρος, εκτός από ικανό όργανο της τάξεως.

Ο αναγνώστης αισθάνεται πως κάνει παρέα με τους ήρωες της συγγραφέως...

Σταδιακά η Τίλη, όμορφη, ικανή και ανέμελη, γεμάτη με χιούμορ και αγάπη για την καλή ζωή, ανατρέπει την εικόνα και την ιδέα που έχουν οι άλλοι για εκείνη και κερδίζει ολόκληρη την πόλη με τις εκπληκτικές δημιουργίες της.

Δεν ησυχάζει όμως...

Υπάρχει μονάχα μια σκιά.

Ποιός είναι ο πραγματικός της πατέρας; Η μητέρα της αρνείται πεισματικά να της το φανερώσει και κάνει την τρελή. Όμως η Τίλη έχει ήδη καταλάβει που κρύβεται η αλήθεια και αποφασίζει να την αποκαλύψει, αποκαλύπτοντας στην ουσία και τις πομπές μιας ολόκληρης κωμόπολης.

Το ενδιαφέρον τού αναγνώστη αμείωτο!

Ύστερα έρχεται η στιγμή που ερωτεύεται, και τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή, η κωμωδία μετατρέπεται σε τραγωδία...

Και σκέπτομαι... Πόσο γρήγορα μπορούμε να περάσουμε από την μια μεριά στην άλλη!

Δε θα τα πούμε όλα...

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό μυθιστόρημα το οποίο διαβάζεται εύκολα. Η γλώσσα του όμορφη, η πλοκή και η δράση καταφέρνουν να συγκινούν, να προβληματίζουν και να ξαφνιάζουν.

Οι ήρωές του και τα συναισθήματα κατά τη στιγμή της ανάγνωσης θα με συντροφεύουν για καιρό...

``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα