Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Οι ελληνικές κατοχικές κυβερνήσεις. Δίκες κατοχικών δοσίλογων και εγκληματιών πολέμου
Συντάκτης-τρια:
Σπύρος Γασπαρινάτος Σπύρος Γασπαρινάτος
Ο Σπύρος Γασπαρινάτος γεννήθηκε στο Αργοστόλι και είναι Δικηγόρος. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Έχει γράψει βιβλία, δημοσιεύματα και νομικές μελέτες δημοσιευμένες στο "Νομικό Βήμα".... Περισσότερα...
Εστία
Βιβλίο Οι ελληνικές κατοχικές κυβερνήσεις. Δίκες κατοχικών δοσίλογων και εγκληματιών πολέμου
Συγγραφέας Σπύρος Γασπαρινάτος
Κατηγορία Άλλο - Ιστορία
Εκδότης Εστία
Συντάκτης-ρια Γιάννης Ρουσιάς

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Δύο σημαντικά θέματα διαπραγματεύεται στη μελέτη του αυτή ο συγγραφέας, δύο θέματα που σημάδεψαν τη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Τον Απρίλιο του 1941 η χώρα μας δεχόταν συντονισμένη επίθεση από τις δυνάμεις του Άξονα. Τότε ο στρατηγός Τσολάκογλου αποφάσισε να υπογράψει τη συνθηκολόγηση των ελληνικών στρατευμάτων, παρακούοντας ουσιαστικά τις εντολές που είχε δεχθεί τόσο από τον Πλαστήρα ο οποίος ήταν τότε αρχηγός του ελληνικού στρατού, όσο και του βασιλιά Γεωργίου Β΄.

Λίγες ημέρες αργότερα αναλάμβανε την πρωθυπουργία της πρώτης κατοχικής κυβέρνησης της χώρας. Ακολούθησαν οι κατοχικές κυβερνήσεις του Λογοθετόπουλου και του Ράλλη.

Ο συγγραφέας στο πρώτο μέρος του πονήματός του μας περιγράφει τα έργα των συγκεκριμένων κυβερνήσεων και στέκεται ιδιαίτερα στο μεγάλο λιμό που ενέσκηψε στη χώρα επί πρωθυπουργίας Τσολάκογλου και στα τάγματα ασφαλείας που ίδρυσε ο Ράλλης.

Στο δεύτερο μέρος γίνεται μια εκτενής αναφορά στις δίκες των δοσιλόγων και των εγκληματιών πολέμου που ακολούθησαν και εμβαθύνει τόσο στα πολιτικά όσο και στα νομικά προβλήματα που προέκυψαν κατά την διάρκειά τους.

Ο συγγραφέας στέκεται αντικειμενικά μπροστά στα δυο αυτά ζητήματα και προσπαθεί να εμβαθύνει όσο αυτό είναι εφικτό στα θέματα αυτά που έχουν ακόμη αντίκτυπο στη πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας μας.

``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα