Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Ο αληθινός Τρικεράτωψ φοβάται;
Συντάκτης-τρια:
Διονύσης Λεϊμονής Διονύσης Λεϊμονής

Συγγραφέας.

Βαγγέλης Ηλιόπουλος Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία. Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο λογοτεχνίας για παιδιά, "Η ιστορία της ζαρωμένης κάλτσας". Το 1997 κυκλοφόρησε ο "Τριγωνοψαρούλης", που σύντομα έγινε διάσημος και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Από τότε κυκλοφόρησαν πολλά βιβλία ... Περισσότερα...
Πατάκης
Βιβλίο Ο αληθινός Τρικεράτωψ φοβάται;
Συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Κατηγορία Παιδικά
Εκδότης Πατάκης
Συντάκτης-ρια Διονύσης Λεϊμονής

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Ο Πάρης είναι ένα παιδί που δέχεται άρνηση από τους συμμαθητές του ως νέος στο σχολείο, ως άγνωστος μεταξύ γνωστών, ένας ξένος.

Κοροϊδίες, παρατσούκλια, απειλές, εξευτελισμοί… Μια πραγματικότητα στη σχολική κοινότητα, ένα βίωμα πολλών παιδιών μας και στο σημερινό σχολείο, που ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος με τη συγγραφική του μαεστρία περιγράφει και αποδίδει παραμυθιακά συμβάλλοντας λογοτεχνικά στην αφύπνιση των θυμάτων, στην ανάληψη πρωτοβουλιών, στο συνειδητό αντιπάλεμα του «θεριού».

Οι μικρές «συμμορίες» της τάξης έχουν τους λόγους τους που συμπεριφέρονται έτσι κι αν κανείς δεν τους ξέρει, εγκλωβίζεται στον ρόλο του θύματος. Τι είναι όμως αλήθεια και τι ψέμα; Καθώς η αλήθεια με το ψέμα, η πραγματικότητα με τη φαντασία αναμειγνύονται αντλεί κανείς τη δύναμη να αντιδράσει, να αρνηθεί τους εκβιασμούς, να ονειρευτεί έναν καλύτερο κόσμο. Είναι άραγε ο Τρικεράτωψ αληθινός σε έναν χορό προϊστορικών τεράτων; Από πού εμφανίστηκε ξαφνικά ο Τρικεράτωψ, ποια κενά ανθρώπων έρχεται να καλύψει;

Με περισσή τρυφερότητα ο συγγραφέας δίνει τα μηνύματα που έχουν ανάγκη όλα τα παιδιά που δυσκολεύονται να εισαχθούν σε μια ομάδα, προσκρούοντας στα απωθημένα ή τις αγκυλώσεις ακόμα και των μικρών «αρχηγών» της σχολικής κοινωνίας.

Παράλληλα η δύναμη της φιλίας, η αίσθηση ότι δεν είναι κανείς μόνος στη ζωή, εκτινάσσει την ενεργητικότητα του πρώην θύματος, απαλύνει τον πόνο και κάνει το στόμα να ανοίξει, για να διεκδικήσει κάποιος όσα οι άλλοι απολαμβάνουν ως αυτονόητα.

Τα αισθήματα εναλλάσσονται, ο θυμός υποχωρεί, η συγχώρεση είναι απαραίτητη για να αποκατασταθεί η τάξη κι ο μικρός Πάρης είναι ανάγκη να συμβιώσει με τους συνομήλικούς του αντλώντας δύναμη από τη γύρω του πραγματικότητα αλλά κι από τη δημιουργική του φαντασία.

Μια καλογραμμένη ιστορία, που εικονοποιήθηκε όμορφα από την Κωνσταντίνα Καπανίδου, μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους μετάγγισης δύναμης.

Στο τέλος της ιστορίας παρατίθενται ιδέες για τους εκπαιδευτικούς, ιδέες για τους γονείς, ώστε αξιοποιώντας ένα κείμενο να δραστηριοποιηθούν οι ενήλικες, παίζοντας, σχολιάζοντας, συζητώντας, κρίνοντας, ανακαλύπτοντας μα πρωταρχικά αναγνωρίζοντας, γιατί ο σχολικός εκφοβισμός αφορά όλους μας και απαιτεί άμεση αναγνώριση και πρώιμη παρέμβαση.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα