Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Το ποτάμι στον καθρέφτη
Συντάκτης-τρια:
Αικατερίνη Τεμπέλη Αικατερίνη Τεμπέλη
Η Αικατερίνη Τεμπέλη γεννήθηκε στη Σάμο, αλλά έζησε μερικά απ' τα πιο ενδιαφέροντα χρόνια της ζωής της στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, όπου σπούδασε αντίστοιχα Ψυχολογία και Κοινωνική Εργασία. Εργάστηκε για πάνω από μια δεκαετία στο ραδιόφωνο (Ράδιο Κρήτη 9,84, Studio 19, ΕΡΑ Ηρακλείου, 102, ΕΡΤ 3 κ.ά.) ως παραγωγός και παρουσιάστρια ραδιοφωνικών εκπομπών, καθώς και σε γνωστά περιοδικά κι εφημερ... Περισσότερα...
Άνεμος Εκδοτική
Βιβλίο Το ποτάμι στον καθρέφτη
Συγγραφέας Αικατερίνη Τεμπέλη
Κατηγορία Διηγήματα
Εκδότης Άνεμος Εκδοτική
Συντάκτης-ρια Μαρία Λιάσκα

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Συλλογή διηγημάτων αυτή τη φορά από την Αικατερίνη Τεμπέλη και όχι μυθιστόρημα όπως μας έχει συνηθίσει και το ξάφνιασμα δεν στάματα εδώ μα συνεχίζει με το ιδιαίτερο, πανέμορφο εξώφυλλο για να απλωθεί μέχρι τα τελευταία λόγια της Κατερίνας στο οπισθόφυλλο:

«Κι αν χωρίς τύψεις μας τσαλακώνουν κάποιοι, μνησίκακα ματαιωμένοι, όσο μπορούμε να χορεύουμε κάτι αστόλιστες νύχτες τι να φοβηθούμε δηλαδή;»

Οι περισσότεροι θα θέλαμε να αφιερώσουμε την παραπάνω φράση σε κάποιον ή στον εαυτό μας. Δέκα διηγήματα που μέσα τους θα φανερωθούν απόκρυφες δικές μας σκέψεις, ορατές σε εμάς μονάχα επιθυμίες και αιτίες. Ίσως επειδή η συγγραφέας έχει κάνει και σπουδές ψυχολογίας, έχει ένα κρυμμένο άσσο στην κατανόηση και την ενδοσκόπηση της ψυχολογίας, ειδικά εκείνων των πληγωμένων, των κρυμμένων πίσω από το δάχτυλο τους.

Δέκα διηγήματα, διαφορετικά μεταξύ τους σε θεματολογία ωστόσο έχοντας κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο, τις σχέσεις, τη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του. Με γραφή ρυθμική, μελωδική στα σύνορα της πεζογραφίας και της μοντέρνας ποίησης η συγγραφέας μεταδίδει μέσα από το χαρτί την ατμόσφαιρα του χώρου και του χρόνου που μας περιγράφει κάθε φορά. Πρωτότυπος λόγος και φρέσκια ματιά σε αιώνια θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης-μοναξιά, αγάπη, έρωτας, προδοσία, θάνατος, ματαιότητα, ενοχή-μα και στα αιώνια θέματα της συν-ύπαρξης-σχέσεις, γειτονιά, φίλοι, πολιτείες.

Ένα βιβλίο που όταν τελειώσει νιώθεις πως υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εσένα… κι αν αυτό δεν είναι το «κάτι» σε ένα βιβλίο τότε τι άλλο μπορεί να μας δώσει άφεση στην μοναξιά μας.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα