Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Άννα
Συντάκτης-τρια:
Παύλος Ανδριάς Παύλος Ανδριάς
Ο Παύλος Ανδριάς γεννήθηκε το 1966 στον Πλάτανο Ηλείας και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα από το 1991. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και δομή και τεχνική σεναρίου. Έχει εργασθεί στην ιδιωτική τηλεόραση ως βοηθός σκηνοθέτη και έχει σεναριοποιήσει έργα για την τηλεόραση και το θέατρο. Την χρονική περίοδο 2000-2003 εργάσθηκε στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής ως υπεύθυνος εκδηλώσεων και δημοσίων σχέσεων της δημοτ... Περισσότερα...
Ίαμβος
Βιβλίο Άννα
Συγγραφέας Παύλος Ανδριάς
Κατηγορία Κοινωνικό μυθιστόρημα
Εκδότης Ίαμβος
Συντάκτης-ρια Πόπη Ξοφάκη

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Ένα σύγχρονο κοινωνικό μυθιστόρημα με θέμα την κακοποίηση της γυναίκας και την ενδοοικογενειακή βία, ψυχική και σωματική.

Μία δυνατή και ταυτόχρονα ειλικρινής ιστορία ενός κοριτσιού που γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της ζωής απ' όταν ήταν έμβρυο στην κοιλιά της μάνας της. Μια "κραυγή" όλων των γυναικών που δεν άκουσαν ποτέ η λέξη ΣΥΓΓΝΩΜΗ αλλά και που δεν τόλμησαν ούτε να την απαιτήσουν αποδεχόμενες τη μοίρα τους.

Η ηρωίδα, στιγματισμένη από τη φύση αλλά και από τον περίγυρό της, αποδέχεται αδιαμαρτύρητα το χαρακτηρισμό της γυναίκας "ελαφρών ηθών". Η ζωή της περνάει από στάδια μέχρι τελικά να διαμορφώσει την προσωπικότητά της και να βρει τη λύτρωση, "Γιαννούλα" στην αρχή, "Ιωάννα" στη συνέχεια, "Άννα" στο τέλος.

Πολλά και σημαντικά κοινωνικά ζητήματα θίγονται στην ιστορία προκαλώντας τον αναγνώστη να προβληματιστεί βιώνοντας ανάμεικτα συναισθήματα, ζώντας έντονα την ιστορία μέσω μίας γραφής απλής και ρεαλιστικής.

Υποκλίνομαι στην ικανότητα του άντρα συγγραφέα να ταυτιστεί με την ηρωίδα του την Άννα, πόρνη εκ πεποιθήσεως, και τις δύο "νταντάδες" της, Ιουλίας και Διαμάντως, και στοχάζεται μέσω αυτών για τον έρωτα, την ηδονή, το αγοραίο sex, τους άνδρες "κυνηγούς". Μέσα από την ιστορία αναδεικνύεται ο χαρακτήρας του ίδιου του συγγραφέα, αγαπάει τις γυναίκες και νοιάζεται γι' αυτές.

Γλαφυρές οι περιγραφές του Παύλου Ανδριά και ως παράδειγμα σας παραθέτω μία από αυτές:

Λάτρευε τη νύχτα γιατί, καθώς έλεγε όταν μολογούσε, ήταν η μόνη γυναίκα που ήξερε να κυκλοφορεί γυμνή μες το σκοτάδι, ερεθίζοντας τους πάντες με τα καμώματά της και το προκλητικό της νάζι, καλώντας τους πάντες γύρω της να ζήσουν εκείνα που η ημέρα με το φως της αποκάλυψης τούς το απαγόρευε!

Ένα μυθιστόρημα που πρέπει να διαβαστεί και από άντρες, και όχι μόνο από γυναίκες. Με διδάγματα και συμπεριφορές γι' αυτούς που "λένε" πως σέβονται τη Γυναίκα, o συγγραφέας μέσα από την "Άννα" του μιλάει για όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν τόλμησαν ποτέ να διεκδικήσουν το μερίδιό τους στη ζωή, που δεν τόλμησαν να πουν "Όχι", που αποδέχτηκαν το βιασμό της ψυχής και του σώματός τους.

Άντρες, σε σας μιλάω, σε όσους αντιμετωπίζετε τη γυναίκα σαν σκεύος ηδονής. Αγαπήστε την, γιατί μια γυναίκα έφερε και εσάς στον κόσμο. Να το θυμάστε!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

"Μην το κάνεις..." Ήταν οι τρεις λέξεις που πρόλαβε να πει, όταν είδε το θείο της να κλείνει πίσω του την πόρτα και φιμώνοντάς την, να την γυμνώνει βίαια...

"Μην το κάνεις..." Ήταν οι τρεις λέξεις, που φώναξε στον άντρα που, κλωτσώντας την μέσα από το αυτοκίνητο, την πέταξε γυμνή στη μέση του δρόμου μιας έρημης Αθήνας, σαν σκουπίδι...

"Μην το κάνεις..." Ήταν οι τρεις λέξεις που είπε στον ίδιο της τον εαυτό, όταν θέλησε να τιμωρήσει εκείνους τους τρεις, που ασέλγησαν πάνω στο κορμί της και στη συνέχεια, την γελοιοποίησαν...

Η Γιαννούλα του χωριού, η Ιωάννα της καθημερινότητας, ο πόθος κάθε αρσενικού που έβαζε στοίχημα για να τη ρίξει στο κρεβάτι, συμβιβάστηκε με την "τιμωρία" της φύσης και το στίγμα της "εύκολης", μέχρι που έγινε Άννα και γύρισε σελίδα στη ζωή της.... Αυτοτιμωρήθηκε και λυτρώθηκε, μέσα από τα ίδια της τα λάθη, μικρά ή μεγάλα!

Όταν μια γυναίκα ζητάει τη συντροφιά σου, μην της την αρνηθείς... Όταν μια γυναίκα ανοίγει την αγκαλιά της, φώλιασε μέσα της... Όταν μια γυναίκα σου χαρίζει τα χάδια της, απόλαυσέ τα...

Ξέρεις, κάποιοι δεν τα γεύτηκαν όλα αυτά και δε θα νιώσουν την ανάσα της ΓΥΝΑΙΚΑΣ να καίει το κορμί τους, γιατί ποτέ δεν την σεβάστηκαν, δεν την ερωτεύτηκαν, δεν την αγάπησαν!!!

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα