Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...«Μ»
Μιχάλης Σκολιανός Μιχάλης Σκολιανός
... Περισσότερα...
Σαιξπηρικόν
Βιβλίο «Μ»
Συγγραφέας Μιχάλης Σκολιανός
Κατηγορία Νουβέλα
Εκδότης Σαιξπηρικόν
Συντάκτης-ρια Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Ο δικηγόρος και διδάκτωρ της Κοινωνιολογίας του Δικαίου Μιχάλης Σκολιανός – πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας – μας προσκαλεί να τον γνωρίσουμε με μια νουβέλα εξαιρετικής λογοτεχνικής αισθητικής που σε συνεπαίρνει κυριολεκτικά από την πρώτη της σελίδα.

Ο «Μ», ο κεντρικός χαρακτήρας - αντιήρωας του ομότιτλου βιβλίου, είναι ένας αινιγματικός, μυστηριώδης τύπος του οποίου παρακολουθούμε την ιστορία από τη μέρα της αποφυλάκισής του και σταδιακά - μέσα από τη γνωριμία του με έναν γνωστό συγγραφέα - ξεδιπλώνεται στον αναγνώστη με δεξιοτεχνικό τρόπο το παρελθόν του, μα κυρίως φιλοτεχνείται σελίδα με τη σελίδα, σαν ένα περίτεχνο μωσαϊκό, το ψυχογράφημά του.

Ο Μιχάλης Σκολιανός από τη πρώτη σελίδα της νουβέλας του σε βυθίζει στον ζοφερό, αμοραλιστικό κόσμο του «Μ» και καταφέρνει με απόλυτα πειστικό μα και συγχρόνως συναρπαστικό τρόπο να συνθέσει έναν αρχετυπικό λογοτεχνικό χαρακτήρα προσδίδοντάς του συμβολικές διαστάσεις.

Το «Μ» είναι ένα σκοτεινό, βαθιά υπαρξιακό βιβλίο που με άξονα τον ομώνυμο χαρακτήρα του δομεί έναν ολόκληρο κόσμο μέσα από την αναμέτρησή του και εν τέλει την αποδόμησή αυτού που ονομάζουμε κοινωνική ηθική και ευρύτερα του κάθε τι που μπορεί να νοηματοδοτήσει την ανθρώπινη ύπαρξη, το έρμα δηλαδή της ζωής.

Ο πυρήνας της νουβέλας «Μ» θα μπορούσε να συμπυκνωθεί στην εξής φράση: «Η επίκληση της θρησκείας - όχι απαραίτητα με τη στενή του όρου έννοια, αλλά με μια διευρυμένη σημασία μεταφυσικής οντότητας συνυφασμένης με μια αντίληψη περί αιώνιας, άφθαρτης και εν τέλει αντικειμενικής δικαιοσύνης - είναι απαραίτητη ως μέσο ψυχολογικής κυρίως πίεσης για την υπακοή, σε μεγάλο βαθμό ασυνείδητης, στους ανθρώπινους κανόνες δικαίου».

Εν κατακλείδι η νουβέλα «Μ» του Μιχάλη Σκολιανού αξίζει να διαβαστεί προσεκτικά. Πιστεύω πως με το συγκεκριμένο βιβλίο ο συγγραφέας πραγματοποιεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ξεκινήματα στον χώρο της λογοτεχνίας, διότι καταφέρνει να ψυχογραφήσει έναν από τους πιο ιδιαίτερους και ολοκληρωμένους λογοτεχνικούς χαρακτήρες αίροντάς τον σε ένα συμβολικό επίπεδο.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα