Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Το ταξίδι της Ελπίδας
Συντάκτης-τρια:
Μαρία Τζιρίτα Μαρία Τζιρίτα
Η Μαρία Τζιρίτα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυ... Περισσότερα...
Ψυχογιός
Βιβλίο Το ταξίδι της Ελπίδας
Συγγραφέας Μαρία Τζιρίτα
Κατηγορία Κοινωνικό μυθιστόρημα
Εκδότης Ψυχογιός
Συντάκτης-ρια Πόπη Ξοφάκη

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

«Το ταξίδι της Ελπίδας» είναι ένα κοινωνικό-ιστορικό μυθιστόρημα για τα χρόνια της μεγάλης φυγής, της μεγάλης μετανάστευσης των μεταπολεμικών δεκαετιών, με την ιστορία να διαδραματίζεται μέσα στο Υπερωκεάνιο Ελπίς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την Αυστραλία.

Λόγω του θέματος και της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα με πολλούς Έλληνες, νέους στην πλειοψηφία, να ακολουθούν την ίδια πορεία μεταναστεύοντας σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, το μυθιστόρημα γίνεται τραγικά επίκαιρο.

Όμως, αν και τα κίνητρα της μετανάστευσης στις δύο εποχές είναι τα ίδια, είναι ίδιες και οι προϋποθέσεις; Το μυθιστόρημα απαντάει εμμέσως μεταφέροντας μέσα από τις περιγραφές, τις συνθήκες, τα όνειρα και τις προοπτικές των μεταναστών της δεκαετίας του '60.

Ένα ταξίδι λοιπόν, για ένα καλύτερο μέλλον για τους περισσότερους και αναψυχής για τους λίγους. Οι ήρωες απλοί άνθρωποι που κουβαλάνε ο καθένας το δικό του βάσανο, το δικό του μυστικό.

Για ένα μήνα μέσα σ' ένα πλοίο, οι ζωές των ταξιδιωτών θα γίνουν άνω κάτω. Οι ανατροπές ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη ακόμα και των πιο «ψαγμένων» αναγνωστών που «νομίζουν» ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο στην εξέλιξη της ιστορίας. Η γραφή γλαφυρή με έντονες εικόνες που ζωντανεύουν στα μάτια του αναγνώστη. Η συγγραφέας παρουσιάζει τους ήρωες του πλοίου με τρόπο περιεκτικό και χωρίς φλυαρίες, δένοντας έντεχνα τους ρόλους.

Εντυπωσιακή η ιστορική έρευνα της κας Τζιρίτα και τεκμηριωμένη μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια, με μαρτυρίες και ανθρώπων που έκαναν αυτό το ταξίδι την ίδια χρονιά, το 1967, όπου λόγω της κλειστής διώρυγας του Σουέζ, το ταξίδι προέβλεπε τον περίπλου της Αφρικής και διαρκούσε 37 ημέρες. Επιτυχημένος τίτλος που αποκτά τριπλή σημασία. Ως κύριο όνομα αναφέρεται στο ταξίδι της Ελπίδας, της κεντρική ηρωίδας της ιστορίας αλλά και του πλοίου με το ίδιο όνομα. Ως απλό ουσιαστικό όμως αναφέρεται στο ταξίδι προς ένα καλύτερο μέλλον την «ελπίδα» μίας καλύτερης ζωής.

Μια ιστορία που θυμίζει ασπρόμαυρη ταινία εκείνης της εποχής που θέλεις να δεις και να ξαναδείς. Μία ιστορία που καθηλώνει τον αναγνώστη από τη πρώτη σελίδα έως τη τελευταία. Μην χάσετε αυτό το ταξίδι...

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Πειραιάς 1967. Η ηρωίδα μας Ελπίδα ταξιδεύει κρυφά με ψεύτικα χαρτιά με το υπερωκεάνιο «Ελπίς» με προορισμό την Αυστραλία. Ένα ταξίδι προς την ελπίδα ξεφεύγοντας από την καταπιεστική ζωή της παίρνοντας μαζί της ένα τρομερό μυστικό. Μαζί με εκατοντάδες διαφορετικούς ανθρώπους αλλά με τον ίδιο σκοπό και στόχο για ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη ζωή.  Ένας ώριμος επιχειρηματίας, πρώην ναυτικός, ο γοητευτικός γιατρός του πλοίου, μια απελπισμένη γυναίκα που αναζητά το παιδί της στη μακρινή ήπειρο, μια νεαρή κοπέλα που πηγαίνει στην Αυστραλία να παντρευτεί χωρίς τη θέλησή της είναι μερικά από τα πρόσωπα που θα γνωρίσει κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού και που θα σημαδέψουν τη ζωή της για πάντα. Άραγε θα καταφέρει να φτάσει στο λιμάνι της λύτρωσης και της ευτυχίας ύστερα από τριάντα ολόκληρες μέρες μέσα σ’ αυτό το πλοίο; Διασχίζοντας ωκεανούς, γνωρίζοντας για πρώτη φορά εξωτικά μέρη και άγνωστους πολιτισμούς, θα καταφέρει να απαλλαγεί από όσα την κρατούν δέσμια στο σκοτεινό παρελθόν της;

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα