Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Σελάνα
Χλόη Βερίτη Χλόη Βερίτη
... Περισσότερα...
Δωδώνη
Βιβλίο Σελάνα
Συγγραφέας Χλόη Βερίτη
Κατηγορία Ερωτικά διηγήματα
Εκδότης Δωδώνη
Συντάκτης-ρια Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Σελάνα... είναι ο ευρηματικός τίτλος μιας συλλογής δεκατριών ρομαντικών διηγημάτων, τα οποία περιστρέφονται γύρω από τη δύναμη της Σελήνης και αξίζει πραγματικά να διαβαστεί από γυναίκες και άνδρες.

Η ηλεκτρονική σελίδα των εκδόσεων Δωδώνη αναφέρει: «Η Σελάνα ή Σελήνη, σύμφωνα με τη συγγραφέα, θα πει φως και λάμψη. Συμβολίζει την αόρατη όψη των πραγμάτων, το παράλογο και τη διαίσθηση. Σχετίζεται με τη γονιμότητα, την υγεία, τη γέννηση, τον θάνατο, την κάθαρση. Και ακριβώς αυτές τις διαστάσεις αγγίζουν όλες οι ιστορίες του βιβλίου. Ενδεικτικά: η θεά Σελήνη που δίνει το σύνθημα «Αγαπηθείτε» στο αγόρι και το κορίτσι του πρώτου διηγήματος, αγάπη πέρα από την ανθρώπινη διάσταση, χωρίς τέλος και αρχή, που ισοδυναμεί με τη δημιουργία ενός νέου Σύμπαντος. Η Σελήνη που συνδέεται με τη γυναικεία φύση, με τη μάνα που πασχίζει να φέρει στη ζωή υγιές το μωρό της, τη γυναίκα που αναζητά τον έρωτα και το πάθος. Η Σελήνη σε διηγήματα μεταφυσικά -αλλά απόλυτα λυρικά- όπως η ΣΕΛΗΝΗ ΑΥΞΟΥΣΑ Ι που μας μεταφέρει στη μητριαρχική κοινωνία των Χαρ και περιγράφει την τελετουργία της μετάβασης μιας νεαρής κοπέλας στην επόμενη βαθμίδα της γυναικείας φύσης. Ή τη γυναίκα που αναζητά νέα κατεύθυνση καθώς έχει εκπληρώσει όλους τους ρόλους της -ως συζύγου, μάνας, επαγγελματία- με επιτυχία».

Η αίσθηση που μου άφησε η ανάγνωσή τους με οδηγεί στη σκέψη πως η παρουσία της γυναικείας φύσης... είναι μοναδική και καταλυτική.

Μιλάμε δηλαδή... για το αυτονόητο!

Κι όμως... Πόσες φορές περάσαμε δίπλα από τα αυτονόητα και στρέψαμε το πρόσωπό μας προς την αντίθετη κατεύθυνση!

Η γυναίκα και δίπλα της ο χρόνος... σύντροφος άλλοτε καταπιεστικός και άλλοτε λυτρωτικός. Το άγχος, τα όνειρα, οι επιλογές της... που ενώ δεν φάνταζαν επιλογές, τελικά αποδεικνύονται επιλογές.

Η κόρη, η μητέρα, η φίλη, η γιαγιά, η σύζυγος, η ερωμένη... η γυναίκα.

Όλα εκείνα που χρειάζεται να καταφέρει μια γυναίκα – οι πρότεροι αγώνες και αγωνίες της - περνούν με αργό βηματισμό... και κατασκηνώνουν μέσα στις 102 σελίδες αυτού του βιβλίου.

Κι ο άνδρας πάντα δίπλα της... Η κεντρική εστίαση όμως της συγγραφέως στέκει - σχεδόν «δογματικά» - πάνω στην γυναικεία σκέψη και υπόσταση, ο φωτισμός επιλεκτικά στραμμένος... πάνω στους κόπους και τους αγώνες της.

Ένας ύμνος στη γυναικεία φύση;

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας συμπεραίνει εύστοχα στον πρόλογο του βιβλίου: «Η αφηγηματική φωνή της συγγραφέως περιγράφει ρομαντικούς "αιώνιους" έρωτες, χωρίς να εκπίπτει στη μονοτονία των κλισέ, διαχειρίζεται τη φθορά του σώματος και της μνήμης, χωρίς να γίνεται μελό, κάνει πολιτική χωρίς να πολιτικολογεί, μιλά ποιητικά χωρίς να στιχουργεί».

``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα