Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Ο σάκος του φόνου
Συντάκτης-τρια:
Tony Parsons Tony Parsons
Ο Τόνι Πάρσονς γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1953 στο Ρόμφορντ της Μ. Βρετανίας. Έγινε γνωστός ως δημοσιογράφος μουσικών εντύπων, όπως το "New Musical Express" (NME, περιοδικό και, πλέον, website), ως τηλεοπτικός παραγωγός και ως συγγραφέας βιβλίων που αφορούν τα προβλήματα των σύγχρονων ανδρών. Συνεργάστηκε με περιοδικά και εφημερίδες, όπως τα "The Face", "Marie Claire"... Περισσότερα...
Μεταίχμιο
Βιβλίο Ο σάκος του φόνου
Συγγραφέας Tony Parsons
Κατηγορία Αστυνομικό μυθιστόρημα
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης-ρια Έλενα Χουσνή

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Ο αποτρόπαιος φόνος μιας έφηβης είναι η εισαγωγή στο βιβλίο του Τony Parsons. Ο συγγραφέας, από την εισαγωγή ήδη, επιλέγει την αδρεναλίνη ως βασικό συστατικό για να έρθει αργότερα μια σειρά κλιμακώσεων και από-κλιμακώσεων, στις σωστές δόσεις και αναλογίες. Η έφηβη κακοποιείται βάναυσα από μια παρέα αγοριών που θα την οδηγήσουν στον θάνατο. Θα πολεμήσει για την ζωή της, αλλά θα ηττηθεί. Το σώμα της θα κρυφθεί για να έρθει η ώρα της αποκαλύψεως είκοσι χρόνια μετά.

Ο επιθεωρητής Μαξ Γουλφ μετατίθεται στην Υπηρεσία Ανθρωποκτονιών στα κεντρικά της αστυνομίας του Λονδίνου. Λίγο πριν έχει εξοντώσει έναν τρομοκράτη, παραβαίνοντας τις εντολές των ανωτέρων του. Ήρωας ή απείθαρχος αξιωματικός; Με την διπλή αυτή «ρετσινιά» θα ξεκινήσει την νέα του δουλειά προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις ιδιότητες του αστυνομικού και του πατέρα μιας πεντάχρονης που προσπαθεί να καλύψει το κενό της μητέρας που την εγκατέλειψε. Σύμμαχος στην μοναχική πατρική φιγούρα ένας σκύλος, ένα Κινγκ Τσαρλς σπάνιελ, ο Σταν που θα γίνει το «μεταβατικό αντικείμενο» της απωλεσθείσας μητρικής αγάπης. Η μετάβαση από το σκληρό πρόσωπο της αστυνομικής δουλειάς, στην αγωνία για οικογενειακή γαλήνη, σε όλη τη διάρκεια του βιβλίου δημιουργεί μια ισορροπία πολύ ενδιαφέρουσα και προσθέτει πόντους συγκινησιακής φόρτισης στον αναγνώστη. Σαν τον Ιανό, η ζωή του επιθεωρητή έχει δύο πρόσωπα. Η σκληρότητα της αστυνομικής ερευνητικής δουλειάς έρχεται αντιμέτωπη με την αγωνία μιας μονογονεϊκής οικογένειας, με έναν τρόπο που συγκινεί και κάνει την αφήγηση ρεαλιστική και ανθρώπινη.

Στα κεντρικά της αστυνομίας του Λονδίνου ο φόνος ενός τραπεζικού και η φωτογραφία μια παρέας πρώην μαθητών στο ιδιωτικό σχολείο Πότερς Φιλντ αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι. Ο δεύτερος φόνος μέλους της παρέας, ενός αστέγου, πρώην χρήστη ναρκωτικών που θα ακολουθήσει με διαφορά μερικών ωρών, θα δημιουργήσει υπόνοιες για κατά συρροήν δολοφόνο, αφού και στις δύο περιπτώσεις ο θύτης θα αφήσει το ίδιο μήνυμα «Θάνατος στα γουρούνια». Τα ΜΜΕ θα «ταυτοποιήσουν» τον δολοφόνο ως τον «Μπομπ ο Χασάπης», θεωρία που δεν θα πείσει τον επιθεωρητή Μαξ Γουλφ. Από εκεί και πέρα η δράση είναι συνεχής. Θάνατοι, βία, τρόμος, υποψίες που οδηγούν σε πιθανούς ενόχους, για να αθωωθούν αμέσως μετά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της καταιγιστικής ιστορίας μέχρι το τέλος του βιβλίου.

Και πάντα η ίδια ιστορία. Η ιστορία μιας παρέας 7 εφήβων που στο ακριβό ιδιωτικό σχολείο Πότερς Φιλντ ετοιμάζονται να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Οι περισσότεροι θα επιβεβαιώσουν τις «περγαμηνές» του σχολείου. Όμως με τι κόστος; Και με ποια διαδρομή; Και στο τέλος, με ποιο φορτίο; Και καλυμμένοι πίσω από ποιες «σιωπές» της συντηρητικής αγγλικής κοινωνίας; Θα επιζήσει ένας. Αθώος ή ένοχος; Θα πρέπει να το ανακαλύψετε…

Ο Τοny Parsons στήνει μια ωραία δεμένη ιστορία και την ντύνει με χαρακτήρες καλοκαμωμένους, διαυγείς στην περιγραφή τους, διακριτούς. Τους τοποθετεί σε μια ιστορία που έχει βάθος χρόνου αλλά κυρίως βάθος σε ό,τι αφορά τα κίνητρα, την εξέλιξη των εφήβων και πως αυτή μπορεί να καθοριστεί από ανθρώπους και συνθήκες, τον παραμορφωτικό καθρέφτη της «επιτυχίας» όπως αυτή ορίζεται από τις κοινωνικές συμβατικότητες, το ταλέντο που μπορεί να γίνει παρανάλωμα πυρός, αλλά και τις οικογένειες, μονογονεϊκές, δυσλειτουργικές… εκδικητικές!

«Ο σάκος του φόνου», η πρώτη ιστορικά αστυνομική απόπειρα να καταγραφούν τα πειστήρια σε έναν τόπο εγκλήματος, συνοδεύει τους θύτες σε μια συμβολική αναφορά στην ιστορία της ίδιας της αστυνομίας και των «όπλων» της. Τα δαχτυλικά αποτυπώματα δεν βρίσκονται πουθενά. Το γιατί θα εξηγηθεί επαρκώς και με τρόπο ενδιαφέροντα. Αλλά στο τέλος! Για το οποίο δεν μας επιτρέπεται να μιλήσουμε!

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα