Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Αλλάζει η Ελλάδα; Η πολιτική οικονομία των μεταρρυθμίσεων
Συντάκτης-τρια:
Δημήτρης Σκάλκος Δημήτρης Σκάλκος
Ο Δημήτρης Σκάλκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακά στις Διεθνείς Σχέσεις στο University of Kent της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη διαχείριση των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων. Έχει διατε... Περισσότερα...
Επίκεντρο
Βιβλίο Αλλάζει η Ελλάδα; Η πολιτική οικονομία των μεταρρυθμίσεων
Συγγραφέας Δημήτρης Σκάλκος
Κατηγορία Πολιτική οικονομία
Εκδότης Επίκεντρο
Συντάκτης-ρια Γιάννης Ρουσιάς

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Μια φιλελεύθερη ματιά στα τεκταινόμενα στη χώρα μας τα τελευταία έξι χρόνια προσπαθεί να δώσει στο νέο του βιβλίο ο Δημήτρης Σκάλκος.

Μέσα από τη διαδικασία των μνημονίων προσπαθεί να εξηγήσει τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται, τις προσπάθειες να πραγματοποιηθούν στη χώρα μας και να εξηγήσει τον έξωθεν ωθούμενο εκσυχρονισμό των δομών της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Μάλιστα, στον πρόλογο του βιβλίου, ο οποίος έχει γραφτεί από τον Πάνο Καζάκο, γίνεται μια αντιστοίχιση με την προσπάθεια εκσυχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας στα πλαίσια του σχεδίου Μάρσαλ στις αρχές της δεκαετίας του 50.

Σίγουρα οι δομές που έχουν αναπτυχθεί στην ελληνική κοινωνία είναι αρκετά συντηρητικές και οπισθοδρομικές και αποτελούν τροχοπέδη στην ουσιαστική ανάπτυξη της χώρας. Όμως, δεν γίνεται κατανοητό στον μέσο άνθρωπο, ο οποίος ζει στη δίνη των μνημονίων και των προγραμμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πως μπορεί να πραγματοποιηθεί μια πραγματική ανάπτυξη της χώρας και με ποιο τρόπο θα μπορέσει η Ελλάδα να αποτελέσει ένα σύγχρονο κράτος.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα