Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Φυσάει
Συντάκτης-τρια:
Πάνος Τουρλής Πάνος Τουρλής

Βιβλιοθηκονόμος, λάτρης των βιβλίων και βιβλιοκριτικός! Λατρεύω το διάβασμα τα βιβλία και τις βιβλιοθήκες!

Κάκια Ξύδη Κάκια Ξύδη
Η Κάκια Ξύδη γεννήθηκε στη Σελλασία Λακωνίας, όπου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Τελείωσε το Λύκειο στη Σπάρτη και το St. George College στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Το 2016 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Πνοή. Είναι μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Επίσης, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και διατηρεί το δικό της ιστολόγιο στη διεύθυνση... Περισσότερα...
Εκδόσεις Πνοή
Βιβλίο Φυσάει
Συγγραφέας Κάκια Ξύδη
Κατηγορία Αισθηματικό μυθιστόρημα
Εκδότης Εκδόσεις Πνοή
Συντάκτης-ρια Πάνος Τουρλής

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Φυσάει νέα πνοή στον εκδοτικό χώρο και νέος άνεμος στα λογοτεχνικά πράγματα. Η αγαπημένη κυρία Κάκια Ξύδη χαρίζει στο αναγνωστικό κοινό τη νέα της δημιουργία, που κρατάει από το χέρι τον νέο της κηδεμόνα, τις εκδόσεις Πνοή. Μια διαφορετική λογοτεχνική πρόταση για ανθρώπους που ψάχνουν το άλλο, το φρέσκο, το πρωτότυπο στην ελληνική λογοτεχνία.

Επιτέλους ήρθα σε επαφή με τη γραφή της κυρίας Ξύδη και μου άρεσε πολύ. Ελληνικές λέξεις, τοποθετημένες σωστά, ολοκληρωμένες προτάσεις, με σωστή σύνταξη, σκέψεις που παίρνουν σχήμα και μορφή απαλά και όχι βεβιασμένα, συναισθήματα που κυκλοφορούν διάσπαρτα στις σελίδες ντυμένα με χρώματα διακριτικά, μου άφησαν την καλύτερη των εντυπώσεων. Η κεντρική ιδέα είναι μια ερωτική ιστορία που ξεδιπλώνεται σπονδυλωτά, μέσα από την ψυχή και όχι μέσα από την πλοκή, χωρίς απαραίτητη συνέχεια στα επιμέρους κομμάτια, χωρίς περιγραφές ανθρώπων και καταστάσεων. Μιλούν το μυαλό, το θέλω, η καρδιά, από μόνα τους αυτά έχουν τη δύναμη να στήσουν ένα ολοκληρο σκηνικό έρωτα, προδοσίας, αγάπης, ελπίδας και μοναξιάς. Ο λόγος εναλλάσσεται από ποίηση σε πεζό και αντίστροφα και απόλαυσα κάθε λέξη. Αγαπημένο μου κεφάλαιο το «Ένα βράδυ κλεμμένο», όπου δίνεται η πιο κρίσιμη νύχτα του ζευγαριού, γιατί η γυναίκα εκφράζει δυνατά τα θέλω της, που τελικά αντιβαίνουν σε αυτά του άντρα. Κι όμως η αγάπη νίκησε. Τη συνέχεια την αφήνω στον αναγνώστη.

Το βιβλίο είναι πραγματικά φροντισμένο, χωρίς τυπογραφικά λάθη, χωρίς υπερβολικά φανταχτερό χαρτί, σε μικρό, βολικό σχήμα, οπότε διευκολύνει τον αναγνώστη να το έχει πάντα μαζί του, χωρίς να βαραίνει πάνω του. Γερό δέσιμο, καλαίσθητη γραμματοσειρά ικανοποιητικού μεγέθους, κομψή στοιχειοθεσία, δε βρήκα ψεγάδι στο πρώτο βιβλίο των εκδόσεων Πνοή. Το εξώφυλλο με μάγεψε από την πρώτη στιγμή που το είδα και το θεωρώ πολύ καίριο ως προς τα λογοτεχνικά σχέδια της συγγραφέως. Φυσάει λοιπόν νέα πνοή, ανοίξτε τα παράθυρα της βιβλιοθήκης σας να σας χαϊδέψει!

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα