Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Έλα σε μένα
Συντάκτης-τρια:
Τάσος Αγγελίδης - Γκέντζος & Παναγιώτης Κουντουράς Τάσος Αγγελίδης - Γκέντζος & Παναγιώτης Κουντουράς
Ο Τάσος Αγγελίδης - Γκέντζος γεννήθηκε στην Κολονία και μεγάλωσε στην Καβάλα, όπου τελείωσε το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο. Αποφοίτησε από το Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ με μαθήματα ειδίκευσης από τους τομείς της Κλασικής Φιλολογίας και της Μεσαιωνικής και Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στη Νεοελληνική Ποίηση και Πεζογραφία και στη Βυ... Περισσότερα...
Ωκεανός
Βιβλίο Έλα σε μένα
Συγγραφέας Τάσος Αγγελίδης - Γκέντζος & Παναγιώτης Κουντουράς
Κατηγορία Αισθηματικό μυθιστόρημα
Εκδότης Ωκεανός
Συντάκτης-ρια Ευδοκία Φανερωμένου

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος, Παναγιώτης Κουντουράς. Τους γνωρίσαμε ως δυνατό δίδυμο στο "Οι δυο ώρες ύπνου και το Memento Mori ενός συγγραφέα", ένα βιβλίο έκπληξη ως προς την πρωτοτυπία του σε όλα τα επίπεδα, από το εξώφυλλο ως το βαθύτερο περιεχόμενό του. Ωστόσο πολύ σύντομα και για μία ακόμη φορά, οι δύο καλλιτέχνες ήρθαν με μία νέα ανατροπή να ταράξουν τα νερά της λογοτεχνίας. Το "Έλα σε μένα".

Η προηγούμενη συνεργασία σαφέστατα έχτισε σχέση εμπιστοσύνης με το αναγνωστικό κοινό, αφού ήδη από την ανακοίνωση του νέου πονήματος, είχε ξεκινήσει η διαδικασία της προσμονής.

Η πρώτη σχέση του αναγνώστη με το βιβλίο είναι σχέση ...αφής και όρασης. Ένα πρωτότυπο εξώφυλλο, με έναν τίτλο αινιγματικό και ένα ροζ υπόβαθρο που ήδη από την πρώτη στιγμή ερεθίζει τη σκέψη και γεννά υποθέσεις για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Προϋπόθεση απαραίτητη αυτό το γαργάλημα για απαιτητικούς αναγνώστες.

Αυτό όμως  που προκύπτει κατά τη διαδικασία εξέλιξης της αναγνωστικής σχέσης είναι ότι κρατάς στα χέρια σου ένα βιβλίο  τόσο διαφορετικό, που σε προκαλεί να το διαβάσεις απνευστί, μια που καταφέρνει σε σταθερή βάση να κρατά ακμαίο το ενδιαφέρον.

Όσο κι αν το οπισθόφυλλο πάντοτε προϊδεάζει για το περιεχόμενο από τις πρώτες σελίδες είναι εύκολο να διαπιστώσεις ότι έχεις βρεθεί σε μία όαση με  τρεχούμενο νερό που αναβλύζει με δύναμη. Γιατί η ορμή της πλοκής είναι τόσο χειμαρρώδης  που σε παρασέρνει  χωρίς να μπορείς να αντισταθείς στην ανάγνωση. Στην ουσία πρόκειται για ένα θρίλερ που καταφέρνει να διατηρεί ενεργή την αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα, με ένα τέλος το ίδιο ανατρεπτικό και  ορμητικό, τόσο δε σοφά μελετημένο από τους συγγραφείς, ώστε να έχει εξασφαλιστεί  ότι το κλειδί της τελευταίας "πόρτας" θα μείνει φυλαγμένο  μυστικά μέχρι το τέλος.

Μία μυστηριώδης γυναίκα και ένα απόλυτα σύγχρονο περιβάλλον επικοινωνίας. Η Ζωή και το facebook. Μια ιδιαίτερη επικοινωνία, προστατευμένη από την ανωνυμία. Πόσο ανώνυμη ωστόσο είναι η Ζωή; Και η άλλη, η ζωή; Ιδιαίτερο τόλμημα το να μπει ένας συγγραφέας τόσο αποκαλυπτικά στα άδυτα του εικονικού κόσμου και να τον συνδέσει  με τον άλλον, τον πραγματικό κόσμο και τις αλήθειες του κάθε ήρωα,  που συγκρούονται σφόδρα σε μία πάλη διλημματική  για τον καθένα. Καθαρά φιλοσοφικό το υπόβαθρο  με ψυχογραφικές παράλληλες μετρήσεις των αντοχών των ηρώων που δοκιμάζουν καταστάσεις ακραίες προκύπτουσες άλλοτε εκ των έσω και άλλοτε έξωθεν, και εκεί εκτοξεύεται στα ύψη η αγωνία: με πόση σοφία, στρατηγική και ψυχραιμία θα μπορέσει ο καθένας τους να τις διαχειριστεί;

Όλα αυτά συμβαίνουν, ωστόσο, μέσα σε ένα πλέγμα οξύμωρο: το βιβλίο είναι πληθωρικό αλλά συνάμα τόσο βατό και στρωμένο "οδικά" που βαδίζεις με την άνεση περιηγητή και με τις αισθήσεις σε διέγερση, να μη χάσεις ήχους, χρώματα και τις εκπλήξεις του αναγνωστικού δάσους. Γιατί η κινηματογραφική εμπειρία του Κουντουρά και η συγγραφική μαεστρία του Γκέντζου  συμπλέκουν εικόνες, γεύσεις και επιλογές απρόβλεπτες.

Αεροπορικά υπεραντλαντικά ταξίδια, Νέα Υόρκη, Αγγλία, Γερμανία, Αθήνα, Κωνσταντινούπολη ...αποκαλύπτονται ως φυσικοί σου χώροι, γιατί φωτίζονται κινηματογραφικά. Χαρακτήρες με χολιγουντιανό μανδύα  που εμφανίζονται απρόσμενα στηρίζουν νευραλγικά την πλοκή και ανανεώνουν  σε μόνιμη βάση το ενδιαφέρον. Εσωτερικοί μονόλογοι και προβολείς του αμήχανου "γίγνεσθαι" των ηρώων. Εκδίκηση, αγάπη, μίσος, οφειλόμενοι λογαριασμοί, νέοι ορίζοντες και μία αλήθεια για τον καθένα. Θα τολμήσει να τη δει κατάματα; Ή θα μείνει στην ασφάλεια του εικονικού, προστατευμένου  κόσμου; Ένα κρυφτό του καθένα με τον εαυτό και με τους άλλους. Παιχνίδι γρήγορο, μυστηριώδες που αναμετριέται με τις αισθήσεις και  είναι αυτό που προκαλεί την εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.

Το  σίγουρο είναι ότι για ακόμη μια φορά, Γκέντζος και Κουντουράς δεν ακολούθησαν την πεπατημένη! Και το ακόμη πιο σίγουρο ότι κρατούν καλά το ρείθρο της πίστης του αναγνώστη ως την τελευταία σελίδα με ανατροπές που διαδέχονται η μία την άλλη. Ένα βιβλίο μη προβλέψιμο, καθόλου στατικό,  αριστοτεχνικά δουλεμένο με τα υλικά της Τέχνης και της φιλοσοφικής αναζήτησης. Ένα βιβλίο "νωπογραφία" και συνεπώς εκ προοιμίου προορισμένο να μείνει ζωντανό στην αναγνωστική συνείδηση.

Ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία και στην Νεότερη Ελληνική και Μεσαιωνική Φιλολογία. Εργάστηκε σε κεντρικά φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας κι από το 2000 μέχρι και σήμερα διδάσκει στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου “Ανατόλια”. Είναι εισηγητής σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στη Χ.Α.Ν.Θ και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης fm 100,6. Κείμενά του (άρθρα, θεατρικές κριτικές κ.α) έχουν φιλοξενήθει σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά. Του αρέσει να γράφει μυθιστορήματα, διηγήματα και θεατρικά έργα... ζώντας στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στον ?γιο Λαυρέντιο του Πηλίου και στο Ναύπλιο.

Ο Παναγιώτης Κουντουράς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. Δραστηριοποιείται ως σκηνοθέτης/κινηματογραφιστής με διεθνή φεστιβαλική παρουσία και βραβεύσεις. Είναι δημιουργός των ταινιών «Αφανείς Ήρωες» και «Ξύλινο Κουτί». Εργάζεται στο χώρο της διαφήμισης αλλά και της τηλεόρασης ως δημιουργός/παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων. Παράλληλα, διδάσκει σε εκπαιδευτικά προγράμματα για τον κινηματογράφο. Είναι ηθοποιός αλλά και συγγραφέας θεατρικών έργων. Διηγήματα του έχουν εκδοθεί ενώ με τον Τάσο Αγγελίδη Γκέντζο συνυπογράφουν δυο οπτικοποιημένα αφηγήματα. Το μυθιστόρημα

«Έλα σε μένα» αποτελεί την τρίτη τους συνεργασία.

``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα