Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Γκαζόζα Α.Α.Α.
Συντάκτης-τρια:
Τζένη Κουτσοδημητροπούλου Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη, Αυστραλίας. Στην εφηβεία μετακόμισε στην Ελλάδα. Σήμερα ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Είναι καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας και παράλληλα ασχολείται με την επιμέλεια αγγλικών εκπαιδευτικών βιβλίων. Χάρη σε μετεκπαίδευσή της ασχολείται και με την εξ αποστάσεως διδασκαλία σε μαθητές από όλον τον κόσμο (Οnline Τ... Περισσότερα...
Ελληνοεκδοτική
Βιβλίο Γκαζόζα Α.Α.Α.
Συγγραφέας Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Κατηγορία Παιδικό - Εφηβικό
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης-ρια Διονύσης Λεϊμονής

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Ένα παιδικό βιβλίο που θα διαβαστεί με χαρά από μικρούς και μεγάλους, ένα παιδικό βιβλίο που καυτηριάζει την αδιαφορία που επιδεικνύουμε στο θέμα της ανακύκλωσης, μιας διαδικασίας που μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη μετέπειτα ζωή μας.

Ο μικρός Μηνάς, που δεν έχει μάθει τι πραγματικά σημαίνει «ανακυκλώνω», αφού κανείς δεν του το εξήγησε, καταδιώκεται  από μπουκάλια, κονσερβοκούτια, βαζάκια μαρμελάδας και σακουλάκια από πατατάκια, που απαιτούν σωστή και δίκαιη μεταχείριση. Γρήγορα βρίσκεται αντιμέτωπος με τις πράξεις του και την αντιοικολογική συμπεριφορά του σε ένα δικαστήριο ανακυκλώσιμων υλικών, που από άγνοια πετούσε από δω κι από κει.

Ο μικρός Μηνάς καταδιώκεται από ένα άδειο μπουκάλι γκαζόζας, πρέπει να απολογηθεί για την επιπολαιότητά του, καλείται να λογοδοτήσει για μια συμπεριφορά που θα έπρεπε όλοι να έχουμε αλλά δεν έχουμε σε έναν κόσμο που βρίθει από σκουπίδια.

Μια ανατροπή ξαφνικά τον φέρνει σε επαφή με τα υλικά, συνειδητοποιώντας τελικά την αναγκαιότητα να αλλάξει, να γίνει πιο υπεύθυνος, ουσιαστικά χωρίς κανένα κόστος για τον ίδιο… Το αντίθετο μάλιστα!!!

Η Τζένη Κουτσοδημητροούλου με μια παιχνιδιάρικη αφήγηση, με διακριτικό χιούμορ και τολμηρή φαντασία καταφέρνει να μας καθίσει όλους συγκατηγορούμενους του μικρού Μηνά τονίζοντας πως η άγνοια και η αδιαφορία μπορεί να καταστεί πολλές φορές μοιραία για την υγεία και τη ζωή μας.

Την ιστορία της πλαισιώνει όμορφα με εικόνες η Φωτεινή Τίκκου στήνοντας μπροστά  μας έναν κόσμο, τον κόσμο μας, που ίσως μερικές φορές προσπερνούμε σαν ξένο, μη δικό μας και γιατί όχι εχθρικό μας. Έναν κόσμο που συχνά μοιάζει με μια τεράστια βρομερή χωματερή από ΄Αχρηστα Ακατάλληλα Αντικείμενα.

Ένα μπουκάλι γκαζόζας ίσως τον κάνει να «χωνέψει» πως πολλά από αυτά τα αντικείμενα που τα πέταξε ως άχρηστα δεν είναι καθόλου άχρηστα αλλά Αγαπημένα Ανακυκλώσιμα Αντικείμενα!!!

Έτσι θα γλιτώσουμε το κρατητήριο χωρίς τύψεις και ενοχές για ό,τι κάνουμε χωρίς να σκεφτόμαστε και να υπολογίζουμε το αύριό μας, που οφείλουμε να το διασφαλίσουμε όμορφο και βιώσιμο στους κατοπινούς…

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα