Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Η δολοφονία του σουλτάνου
Συντάκτης-τρια:
Ahmet Umit Ahmet Umit
Ο Αχμέτ Ουμίτ γεννήθηκε στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας το 1960 και ζει στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και Πολιτικές Επιστήμες στην Ακαδημία Πολιτικών Επιστημών της Μόσχας. Παρ' όλο που ξεκίνησε τη συγγραφική του ζωή γράφοντας ιστορίες, το πρώτο του έργο που κυκλοφόρησε ήταν η ποιητική ανθολογία με τίτλο "Η κρυψώνα του δρόμου". Το 1992, όταν εξέ... Περισσότερα...
Πατάκης
Βιβλίο Η δολοφονία του σουλτάνου
Συγγραφέας Ahmet Umit
Κατηγορία Κοινωνικό μυθιστόρημα
Εκδότης Πατάκης
Συντάκτης-ρια Γιάννης Ρουσιάς

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που διάβασα το πρώτο βιβλίο του Ουμίτ που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, τις μνήμες της Κωνσταντινούπολης, και είχα εκτιμήσει τον τρόπο γραφής του συγγραφέα.

Είχα τη χαρά να τον συναντήσω και από κοντά και να ακούσω τον τρόπο γραφής και σκέψης του κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα πριν λίγο καιρό. Και τώρα είχα τη χαρά να διαβάσω ένα ακόμη βιβλίο του, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται για μια φορά ακόμη η Κωνσταντινούπολη, η αγαπημένη του πόλη.

Το βιβλίο ξεκινά με ένα φόνο μιας σημαντικής ιστορικού, ένα φόνο που θα μπορούσε να έχει και ερωτικά κίνητρα. ο Συγγραφέας ισχυρίζεται ότι έγραψε ένα ακόμη αστυνομικό μυθιστόρημα, αλλά στο φόντο είναι για μια φορά ακόμη η Κωνσταντινούπολη και η ιστορία της. Τη φορά αυτή μας περιγράφει την άλωση της πόλης από τον Πορθητή, ο Μωάμεθ είναι ένας από τους κεντρικούς ήρωες και εκτός από την άλωση διερευνάται και ο θάνατός του, ένα θέμα που αποτελεί ταμπού για κάποιους στη γείτονα χώρα.

Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε ένα ιστορικό μυθιστόρημα, το οποίο μελετά την ιστορία της άλωσης και του θανάτου του Μωάμεθ του Πορθητή από αρκετές οπτικές γωνίες. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας δίνει μια ενδιαφέρουσα οπτική της ιστορίας, πάνω στην οποία αξίζει να σκεφτούμε λίγο.

Ιστορία είναι το πως οργώνεται το χώμα, πως ψήνεται το ψωμί, πως χτίζεται το σπίτι, πως φασκιώνουν οι μητέρες τα παιδιά, πως γίνεται η διδασκαλία, πως εκφράζει την αγάπη του ένας άντρας σε μια γυναίκα. Ιστορία είναι το σύνολο μικρών και μεγάλων γεγονότων που κάνουν τον άνθρωπο άνθρωπο.

Ιστορία είναι δειλία, θάρρος, προδοσία. Ιστορία είναι συλλογισμός, συναίσθημα, διαίσθηση, υπερηφάνεια. Όλα αυτά τα θέματα εκφράζει ο Ουμίτ στα βιβλία του όταν μας μιλά για την ιστορία της αγαπημένης του πόλης, της Κωνσταντινούπολης. Κατορθώνει να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στην ιστορία και να μας δώσει τον παλμό της πόλης του και να είναι ένας έντιμος, σεμνός παραμυθάς.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα