Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Συλλέκτης χρόνου
Συντάκτης-τρια:
Μίλτος Γήτας Μίλτος Γήτας
Ο Μίλτος Γήτας γεννήθηκε το 1984 στα Ιωάννινα. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΤΕΙ Ηπείρου και βρίσκεται στο δεύτερο έτος Δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών του Antenna. Άρχισε να γράφει ποιήματα σε ηλικία 11 ετών. Το 2002 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "Όλη μου η εφηβεία ένα ποίημα" (έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησ... Περισσότερα...
Κάπα Εκδοτική
Βιβλίο Συλλέκτης χρόνου
Συγγραφέας Μίλτος Γήτας
Κατηγορία Ποίηση
Εκδότης Κάπα Εκδοτική
Συντάκτης-ρια Ιωάννα Γκανέτσα

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Συλλέκτης συναισθημάτων, εικόνων, συγκινήσεων και στιγμών, όλα κομμάτια ενός παζλ που λέγεται χρόνος, ο ποιητής Μίλτος Γήτας γράφει 21 ποιήματα για τον έρωτα, το θάνατο και τη ζωή, άλλοτε από ανάγκη να κλείσει παλιούς λογαριασμούς, κι άλλοτε από επιθυμία να ανοίξει καινούργιους.

«Απόψε ο έρωτας, ο θάνατος κι η ζωή
πιάστηκαν χέρι-χέρι σαν φίλοι και μέθυσαν
απ’ το νερό του χρόνου.»

γράφει στο πρώτο εκ των ποιημάτων που απαρτίζουν τον «Συλλέκτη Χρόνου» και ξεκαθαρίζει ευθύς εξαρχής πως επιχειρεί να επικοινωνήσει και να «συνδιαλεχθεί» με τους τρεις βασικούς παράγοντες που ωθούν τους ανθρώπους να πορεύονται.

Χωρίς καμιά διάθεση να ακολουθήσει συγκεκριμένα μοτίβα ή κάποιον χαρακτηριστικό τρόπο γραφής, γράφει λιτά και συχνά με στοιχεία πεζογραφικά, επηρεασμένος από όσα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, περιστρέφονται γύρω από τον κόσμο του τα πέντε προηγούμενα χρόνια, όσα χρειάστηκαν δηλαδή για να ολοκληρωθεί η συλλογή συναισθημάτων με τα οποία πορεύτηκε εκείνη την περίοδο.

Μέσα από τις λέξεις του προσπαθεί και τελικά επιτυγχάνει να αποτυπώσει όσα νιώθει η ψυχή του, να μεταφράσει τα συναισθήματα του και να αποκωδικοποιεί τα μηνύματα που του στέλνουν οι αισθήσεις του.

Είναι φανερό μέσα από τη σφοδρότητα των λέξεων που χρησιμοποιεί, οι οποίες ρέουν σαν ένας ποταμός της αλήθειας του, πως η ποίηση λειτουργεί μέσα του λυτρωτικά και τον γεμίζει με το αίσθημα της ελευθερία, μιας ελευθερίας που επιθυμεί να τρέχει ελεύθερη μέσα στους δρόμους και να «αλητεύει» παρέα με το χρόνο, προσπαθώντας να ξεγελάσει την εσωτερική ανάγκη του να τον δαμάσει πριν εκείνος καταφέρει να τον νικήσει.

Μέσα στα ποιήματα του –όπως και στη ζωή του- δεν ξεχνά να μνημονεύσει τους νεκρούς, καθώς είναι κι εκείνοι πολύτιμο κομμάτι του χρόνου που έφυγε αλλά πάντα κουβαλά μέσα του.

Κάνει λόγο, όμως, και για τους ζωντανούς, μιας και η φύση του -αν και μοναχική- είναι πάντα αισιόδοξη και επιζητά την κάθαρση μέσα από την νέα πνοή που προκαλεί η γέννηση.

Τελειώνοντας κάποιος την ανάγνωση της ποιητικής συλλογής του ταλαντούχου Μίλτου Γήτα, νιώθει σαν να έχει μόλις απολαύσει ένα ταξίδι με τρένο, με το βλέμμα στραμμένο συνεχώς έξω από το παράθυρο του, εκεί όπου ο χρόνιος πάντα κυλά και η ζωή συνεχίζεται.

Ένα ταξίδι που περνά από τις μνήμες του παρελθόντος και σταματά τον ταξιδιώτη του χρόνου στο παρόν, χαρίζοντας του παράλληλα ως αποσκευή την ελπίδα για το μέλλον.

Ένα μέλλον που λίγη αξία θα είχε, αν δεν είχε χτιστεί πάνω στους μεγάλους πόνους και τις μικρές αλλά πάντα δυνατές δόσεις ευτυχίας του πολύτιμου και μοναδικού κτήματος του καθενός, τον χρόνο.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα