Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Ο μπαμπάς μου ... ο ήρωάς μου
Συντάκτης-τρια:
Πόπη Γραμμένου Πόπη Γραμμένου

παιδαγωγός- δημοσιογράφος- συγγραφέας

Παναγιώτης Δημητρόπουλος Παναγιώτης Δημητρόπουλος
Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Μεγάλωσε στην Αμαλιάδα της Ηλείας μιας και ο πατέρας του υπηρετούσε εκεί στην Ελληνική Αστυνομία, όπου ολοκλήρωσε και τις Λυκειακές σπουδές του με άριστα, ενώ παράλληλα διετέλεσε και πρόεδρος του δεκαπενταμελούς (1993-1994). Το 1997 μετά από πανελλαδικό διαγωνισμό κατατάσσεται με το βαθμό του λοχία στον Ελληνικό Στρατό, όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα, πλέον με το βα... Περισσότερα...
Ελληνοεκδοτική
Βιβλίο Ο μπαμπάς μου ... ο ήρωάς μου
Συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρόπουλος
Κατηγορία Παιδικό - Εφηβικό
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης-ρια Πόπη Γραμμένου

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Όλα ξεκίνησαν ένα βροχερό πρωινό που πήγαινε η μικρή Καλλιόπη με τον μπαμπά της στο σχολείο. Η τυχαία συνάντηση ενός συμμαθητή της, του Στέφανου με τον «αλλιώτικο» μπαμπά του ήταν αυτό που έκανε εκείνη τη μέρα διαφορετική…

Τι νιώθει η μικρή Καλλιόπη για έναν μπαμπά που έχει υιοθετήσει ένα παιδί; Το αγαπάει όπως και ο «κανονικός» μπαμπάς; Τι απορίες γεννιούνται στην ψυχή του; Πως ο μπαμπάς της θα τις δώσει να καταλάβει ότι γονιός δεν είναι μόνο αυτός που γεννά, αλλά αυτός που μεγαλώνει ένα παιδί.

Που μπορεί να οδηγήσει μια απλή παρεξήγηση και τι επιπτώσεις έχει στην ψυχολογία ενός υιοθετημένου παιδιού; Πως άραγε νιώθει όταν οι άλλοι θέλουν να τον βλέπουν διαφορετικό ενώ αυτός δεν αισθάνεται έτσι; Η αυτοθυσία του «αλλιώτικου» μπαμπά θα δώσει ένα γερό μάθημα σε όλους μικρούς και μεγάλους.

Αλλά περισσότερο δικαίωση, ανακούφιση, επιβεβαίωση, σιγουριά, περηφάνια, αγάπη στην ψυχή του μικρού Άγγελου…

Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος με το νέο του βιβλίο «Ο μπαμπάς μου …ο ήρωας μου!» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο και σοβαρό θέμα στις ψυχές των παιδιών… την υιοθεσία.

Ένα θέμα «παγίδα» θα έλεγα, γιατί κρύβει πολλούς κινδύνους… Να κάνει κάποιος υπερβολές, να γίνει υπερευαίσθητος, να υπερτονίσει καταστάσεις και συναισθήματα, να γίνει μελό και γραφικός. Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος δεν το κάνει αυτό.

Η αμεσότητα, ο απλός και κατανοητός λόγος του, ο ρεαλισμός, τα αληθινά γεγονότα- παραδείγματα, η αλήθεια και όχι ένα όμορφο ψέμα, κάνει αυτό το ανάγνωσμα κατάλληλο για οποιαδήποτε ηλικία, ικανό να ευαισθητοποιήσει, να δώσει απαντήσεις σ’ ένα τόσο λεπτό θέμα, της υιοθεσίας.

Διδάσκει την αγάπη, τις θυσίες, το σεβασμό του γονιού που γεννά αλλά και που μεγαλώνει ένα παιδί. Μιλά για την αξία του θεσμό της οικογένειας και το σπουδαίο ρόλο του πατέρα στην ψυχοσωματική και κοινωνικοπνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Αυτά δεν αλλάζουν αν ο γονιός «αλλιώτικος» ή «κανονικός».

Το βιβλίο «Ο μπαμπάς μου …ο ήρωας μου!» βοηθά το μικρό αναγνώστη να ζήσει τους ρόλους, να βιώσει τα συναισθήματα απ’ όλες τις πλευρές, να τα προβληματίσει και να τους δώσει τα κατάλληλα ερεθίσματα να σκεφτεί πριν χαρακτηρίσει ή βάλει ταμπέλες σε πρόσωπα και γεγονότα.

 

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα