Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Η ανεμώνη
Συντάκτης-τρια:
Ιωάννης Στρουμπούλης Ιωάννης Στρουμπούλης
Ο Γιάννης Στρουμπούλης γεννήθηκε το 1958 στην Καβάλα από Καβαλιώτες γονείς με ρίζες Μικρασιάτικες. Του πατέρα του όμως η μακρινή σκούφια κρατά από την Μάνη. Από μικρός ακόμα ιδιώτευσε και δραστηριοποιήθηκε για σαράντα και πλέον χρόνια στον χώρο της διαφήμισης, επικοινωνίας και ΜΜΕ. Επιπλέον σαν ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης από το 1989, θεωρείται από τους πρωτεργάτες της ιδιωτικής ραδιοφωνία... Περισσότερα...
Ξυράφι
Βιβλίο Η ανεμώνη
Συγγραφέας Ιωάννης Στρουμπούλης
Κατηγορία Αισθηματικό μυθιστόρημα
Εκδότης Ξυράφι
Συντάκτης-ρια Χρυσούλα Βακιρτζή

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Η σημερινή Ελλάδα, κατά συνέπεια και η επαρχία της, αποτελούν  περίπτωση φθίνοντος έθνους, το οποίο εκλαμβάνει τις έμμονες μυθολογικές του ιδέες για τον εαυτό του ως ρεαλιστική αυτεπίγνωση. Δεν είναι διόλου περίεργο ότι η ψυχολογική αυτή κατάσταση συχνότατα παρουσιάζει συμπτώματα παθολογικού αυτισμού γιατί το απαραίτητο υπόβαθρο και πλαίσιο της υγιούς αυτεπίγνωσης είναι η γνώση του ευρύτερου περιβάλλοντος κόσμου, μέσα στον οποίο καλείται να δράσει ένα ατομικό ή συλλογικό υποκείμενο, αποτιμώντας κατά το δυνατόν νηφάλια τις δυνατότητες του και υποκαθιστώντας τη νοσηρά εγωκεντρική αρχή της ηδονής με τη φυσιολογικά εγωκεντρική αρχή της πραγματικότητας. Πιο συγκεκριμένα: ποιά είναι η σημερινή φυσιογνωμία της Ελλάδας και τι προκύπτει απ’ αυτήν ως προς την ικανότητά της να ασκήσει εθνική πολιτική μέσα στις σημερινές πλανητικές συνθήκες; Η εσωτερική αποσύνθεση, την οποία κανείς αφήνει να προχωρήσει όσο δεν φαίνεται ν’ αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο, του στερεί τα απαιτούμενα μέσα και περιθώρια ελιγμών όταν η ανάγκη σφίγγει.

Στις σκέψεις αυτές μας οδηγεί το νέο μυθιστόρημα «Η Ανεμώνη», του Καβαλιώτη συγγραφέα Γιάννη Στρουμπούλη. Δημιουργού του ιδίου είναι και το κοινωφελές σωματείο «Ηλιαχτίς», με έδρα την πόλη της Καβάλας.

Με  γράψιμο απλό και κατανοητό, που θυμίζει έντονα Αριστοφάνη και μέσα από ιστορίες της καθημερινότητας, ο Γ.Σ., τεκμηριώνει τους καθημερινούς του ήρωες. Όπως  το κεντρικό πρόσωπο, η Ανεμώνη,  έτσι και οι υπόλοιποι  κουβαλούν  την δική τους ιστορία.

Η Ανεμώνη είναι ένα κορίτσι, το οποίο παίρνει το όνομά της από το γνωστό λουλούδι, που συνδέει το όνομά της με τον γνωστό μύθο του Άδωνι και της Αφροδίτης.

Μεγαλώνει σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, μέσα σε μια παράγκα, βιώνει την απόρριψη της κοινωνίας και του επαρχιακού πνεύμα προκατάληψης. Τελικά καταλήγει σε ένα θρίαμβο μέσα από μια σειρά γεγονότων, που εκτυλίσσονται σε μια ταραγμένη εποχή…

Μέσα  από τον λόγο του, ο Γιάννης Στρουμπούλης  μας συγκινήσει, και μας θυμίζει εποχές που χάθηκαν. Ανθρώπινοι χαρακτήρες που το πέρασμα του χρόνου τους έκανε  ακόμη πιο δυσεύρετους, σπάνιους.

Ενώ,  μέσα από μικρές ένθετες φωτογραφίες μέσα  στο κείμενο, το μυαλό  μας ταξιδεύει σε μια Ελλάδα περασμένων εποχών. Που, ωστόσο,  μένει ζωντανή μέσα στα φωτογραφικά στιγμιότυπα και  στις κυρίαρχες αναμνήσεις.

Ο συγγραφέας στον πρόλογό του βιβλίου αναφέρει: «Μπορεί να είμαστε ίσοι ως προς το σημείο εκκίνησης, ως προς την αφετηρία του αγώνα της ζωής που θα διανύσουμε. Μα σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε ίσοι πουθενά αλλού. Ούτε καν απέναντι στον Νόμο. Γιατί κι αυτό είναι θεωρητικό. Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουμε παραδείγματα που να το επιβεβαιώνουν».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΞΥΡΑΦΙ και τα έσοδα της έκδοσης όπως και από το προηγούμενο βιβλίο του θα αποδοθούν στο «Δίκτυο Ηλιακτίς».

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα