Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Ο Γερμανός λοχίας
Συντάκτης-τρια:
Στάθης Λούβαρις Στάθης Λούβαρις
... Περισσότερα...
Επίκεντρο
Βιβλίο Ο Γερμανός λοχίας
Συγγραφέας Στάθης Λούβαρις
Κατηγορία Ιστορικό Μυθιστόρημα
Εκδότης Επίκεντρο
Συντάκτης-ρια Γιάννης Ρουσιάς

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Το ημερολόγιο ενός Γερμανού λοχία που υπηρέτησε σε κάποιο ελληνικό νησί ως μέλος της αστυνομίας στρατού μας παρουσιάζει εδώ ο συγγραφέας.

Μας αναφέρει ότι το ημερολόγιο είναι αληθινό, απλά ο ίδιος έχει αλλάξει τα ονόματα του τόπου και των κατοίκων για να μη γίνονται αντιληπτά.

Μέσα από το ημερολόγιο αυτό έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον τρόπο σκέψης και δράσης των ναζιστών όχι μόνο στο συγκεκριμένο νησί, αλλά και σε ολόκληρη τη κατακτημένη Ευρώπη.

Θεωρεί ο συγκεκριμένος υπαξιωματικός ότι οι Άριοι είναι ένας ανώτερος λαός, προορισμένος να κυριαρχήσει σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ θα χρησιμοποιεί τους υπόλοιπους λαούς, ανάμεσά τους και τους Έλληνες ως σκλάβους.

Αναφέρει ότι οι Έλληνες ήταν ένας Άρειος λαός, όμως με τις διαρκείς αιμομιξίες κατέπεσε και όταν οι ναζιστές είχαν καταλάβει τη χώρα μας ήρθαν με σκοπό να σώσουν τον πολιτισμό που δημιούργησαν τα βόρεια φύλα που ήρθαν στην αρχαιότητα.

Μέσα από το ημερολόγιο αυτό έχουμε την ευκαιρία να δούμε την εγκληματική φάση του ναζισμού, ενός φαινομένου που βρίσκεται σε άνοδο ακόμη και στην χώρα μας.

Η γερμανική Κατοχή ενός ελληνικού νησιού, ιδωμένη από τη σκοπιά ενός λοχία της γερμανικής Μυστικής Αστυνομίας Στρατού. Το κείμενο είναι έργο αληθοπλασίας. Τα πρόσωπα, οι τόποι, τα γεγονότα, οι λεπτομέρειες και τα κείμενα της εποχής είναι αληθινά και ακριβή, πλην όμως κιβδηλώνυμα, για να μπορέσουν να αντιπροσωπεύσουν αδιακρίτως την ευρύτερη πραγματικότητα της Γερμανικής Κατοχής.

Ένας Γερμανός λοχίας, αφοσιωμένος στο καθήκον του, μέλος του ναζιστικού κόμματος, καταγράφει στο ημερολόγιό του τις σκέψεις του και τη δράση του σ’ ένα ελληνικό νησί στη διάρκεια της Κατοχής: την επιβολή των κατοχικών νόμων στον πληθυσμό, την καταδίωξη των βρετανών φυγάδων, το ανελέητο κυνήγι βρετανών κατασκόπων, την πάλη του κατά της Αντίστασης. Ταυτόχρονα συνοψίζει τις σημαντικότερες στιγμές της προπολεμικής ζωής του, ως παρακαταθήκη για τον ανήλικο γιο του. Τις ημερολογιακές καταχωρήσεις του λοχία σχολιάζει ένας Έλληνας ερευνητής, εγγονός ενός από τους αντάρτες που σκότωσαν τον Γερμανό τον Μάιο του 1944 σε ενέδρα, τιμωρώντας τον έτσι για τον θάνατο που έσπειρε στα χωριά τους.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα