Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Πράκτορες του πλανήτη, Τα τέρατα των ωκεανών
Συντάκτης-τρια:
Ανδρεάδη Έλενα Ανδρεάδη Έλενα
Η Ελένη Ανδρεάδη σπούδασε περιβαλλοντική πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Έχει εργαστεί ως στρατηγικός και περιβαλλοντικός σύμβουλος στην Ελλάδα, στην Αμερική, στην Αγγλία και στη Γερμανία για εταιρείες, οργανισμούς και δημόσιους φορείς. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην οικογενειακή τουριστική επιχείρηση Σάνη ΑΕ, όπου επιμελήθηκε τα προγράμματα αειφορίας Sani Green και Iko... Περισσότερα...
Μεταίχμιο
Βιβλίο Πράκτορες του πλανήτη, Τα τέρατα των ωκεανών
Συγγραφέας Ανδρεάδη Έλενα
Κατηγορία Παιδικό - Εφηβικό
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης-ρια Πόπη Ξοφάκη

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Αυτή τη φορά οι Πράκτορες του Πλανήτη, μαζί με το παιδί-αναγνώστη θα πέσουν με αλεξίπτωτο από ένα περίεργο αερο-υποβρύχιο, θα κολυμπήσουν σε μυστηριώδη πράσινα νερά και θα εισβάλουν σε μια μυστική παραθαλάσσια βάση. Θα τα βάλουν με τον Ιβάν φον Βαμπάουερ, με τη Σουπάρα και με μια αηδιαστική, αδίστακτη μύξα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ξεχάσουν να… τακτοποιήσουν την αδιάφορη και ταυτόχρονα επικίνδυνη οικογένεια Τεμπελχανά.

Ανδρέαδη Έλενα

Έχοντας διαβάσει και τα τρία βιβλία της Ελένης Ανδρεάδη, τολμώ να πω πως το τελευταίο της, «Τα Τέρατα των Ωκεανών» δηλαδή, είναι το καλύτερό της. Το οικοδόμημα βέβαια υπήρξε γερό από την αρχή και δεν θεωρώ διόλου τυχαίο πως το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα, το «πρακτορικό εγχειρίδιο» με τίτλο «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία γνώσεων.

Τι με κέρδισε σ’ αυτό το βιβλίο. Σίγουρα το θέμα του: Οι ωκεανοί μας εκπέμπουν SOS και λίγοι φαίνεται να δίνουν σημασία. Ωστόσο, η αλλαγή νοοτροπίας με την υιοθέτηση καθημερινών-απλών είναι η αλήθεια, πρακτικών μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια. Αυτό για εμάς τους μεγάλους που δεν θα έβλαπτε να ρίξουμε μια ματιά στο βιβλίο. Μπορεί να είναι ένα παραμύθι, όμως αποτελεί σίγουρα μέσο και δικής μας αφύπνισης.

Ανδρέαδη Έλενα

Για τα παιδιά τώρα, που είναι «σφουγγάρια» και δεν έχουν προλάβει να ακολουθήσουν το λανθασμένο δικό μας μονοπάτι, οι Πράκτορες του Πλανήτη μπορούν να γίνουν οι μέντορές τους. Χωρίς να τους κουνούν το δάχτυλο δασκαλίστικα αλλά καλώντας τα να λάβουν μέρος σε μια διασκεδαστική αποστολή. Η αποστολή, ωστόσο, μπορεί να ολοκληρώνεται τυπικά μαζί με το βιβλίο, όμως στην τελευταία του σελίδα υπάρχει ένας άκρως απόρρητος φάκελος που δίνει στα παιδιά έξτρα τροφή για σκέψη και τα βάζει σε διαδικασία να ακολουθήσουν και στην καθημερινότητα όλα όσα έμαθαν. 

Ανδρέαδη Έλενα

Αυτό είναι το στοίχημα που πετυχαίνει η συγγραφέας, νομίζω: Να παρασύρει τα παιδιά σε ένα ψυχαγωγικό παιχνίδι, αφήνοντας τους μια σπουδαία δεξαμενή γνώσεων, παρέχοντας παράλληλα τους τρόπους να την αξιοποιήσουν μετέπειτα.

``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα