Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...DNA
Συντάκτης-τρια:
Yrsa Sigurdardottir Yrsa Sigurdardottir
Η ισλανδή Yrsa Sigurdardottir (Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ) (1963), μηχανικός στο επάγγελμα, θεωρείται από τα νέα μεγάλα ονόματα του θρίλερ. Η πρωτότυπη γραφή της, που συνδυάζει τη σύγχρονη πραγματικότητα με την έρευνα της γεμάτης μυστήριο αρχαίας ιστορίας της χώρας της, δίνει μια μοναδικότητα στην πλοκή των μυθιστορημάτων της. Τα βιβλία της γνωρίζουν τεράστια επιτυχία διεθνώς, ενώ αρκετά από αυτά μεταφ... Περισσότερα...
Μεταίχμιο
Βιβλίο DNA
Συγγραφέας Yrsa Sigurdardottir
Κατηγορία Αστυνομικό μυθιστόρημα
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης-ρια Έλενα Χουσνή

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Ο φόνος ήταν η τιμωρία της. Ποια ήταν όμως η αμαρτία της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή;Μόνο η επτάχρονη κόρη του θύματος, που ήταν κρυμμένη στο δωμάτιο στη διάρκεια του φόνου, μπορεί να έχει την απάντηση. Ο ντετέκτιβ Χούλνταρ, που μόλις έχει πάρει προαγωγή και νιώθει πελαγωμένος, θα απευθυνθεί στην ψυχολόγο Φρέγια για να τον βοηθήσει να προσεγγίσει το κοριτσάκι-μάρτυρα κλειδί. Τη συνεργασία τους όμως σκιάζει το πρόσφατο ερωτικό τους παρελθόν. Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν μία ακόμα γυναίκα δολοφονείται και ένας ραδιοερασιτέχνης, λαμβάνοντας περίεργα μηνύματα που τον συνδέουν και με τα δύο θύματα, ξεκινά τη δική του έρευνα. Ποιος θα καταφέρει να σπάσει τον κώδικα του δολοφόνου πρώτος; Ποια είναι η σκοτεινή και μυστηριώδης ιστορία που θέλει να τους πει; Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα του;

Το βιβλίο ξεκινά συγκλονιστικά περιγράφοντας τον βίαιο αποχωρισμό τριών αδελφών που θα δοθούν για υιοθεσία σε διαφορετικές οικογένειες και θα χωρίσουν για πάντα. Η ψυχολογική ένταση είναι σε υψηλά επίπεδα ήδη από τις πρώτες σελίδες, δημιουργώντας στον αναγνώστη υψηλές προσδοκίες για το μετέπειτα. Η ανάγνωση του βιβλίου θα συνεχιστεί με την ίδια ταχύτητα παρ` όλο που τα ίδια τα γεγονότα δεν είναι τόσο ραγδαία. Ραγδαία, ωστόσο, είναι τα ψυχολογικά επεισόδια που αφορούν τις ζωές των ηρώων. Ήρωες που είναι αβίαστα ανθρώπινοι, με αδυναμίες και σκοτεινά σημεία στη ζωή τους, χωρίς να προκύπτει όμως υπερβολή ή εξωπραγματικά στοιχεία.

Ο πρώτος φόνος ουσιαστικά εισάγει στον αστυνομικό μύθο, στην καθαυτή ιστορία. Η εξιχνίασή του μοιάζει να είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού ο μόνος μάρτυρας είναι η επτάχρονη κόρη του θύματος, ένα κοριτσάκι που σε κατάσταση σοκ από όσα είδε και άκουσε, αρνείται να μιλήσει. Η ψυχολόγος Φρέγια θα αναλάβει να την «ξεκλειδώσει» αλλά και να την προστατεύσει όταν ο δεύτερος φόνος με την ίδια «υπογραφή» θα σημάνει κίνδυνο για το μικρό κορίτσι που είναι και η μόνη μάρτυρας. Ο ντετέκτιβ Χούλνταρ, θα αναλάβει τις δύο υποθέσεις, παίρνοντας μια απρόσμενη προαγωγή, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι οι συνάδελφοί του βρίσκονται σε διαθεσιμότητα για ατασθαλίες και διαφθορά. Το βάρος της πρωτοφανούς σε αγριότητα υπόθεσης των δύο φόνων θα τον λυγίσει. Προσπαθεί ωστόσο να οργανώσει την ομάδα του, με τον καλύτερο τρόπο, να μην αδιαφορήσει για κανένα στοιχείο και ένδειξη, όσο ασήμαντα και αν φαίνονται αυτά. Η μη ύπαρξη κανενός συνδετικού κρίκου μεταξύ των δύο θυμάτων θα οδηγήσει την έρευνα σε αδιέξοδο πολλές φορές.

Στο περιθώριο της αστυνομικής έρευνας, και εμβόλιμα στα κεφάλαια που την αφορούν, παρακολουθούμε την ιστορία ενός νεαρού ραδιοερασιτέχνη. Υιοθετημένος όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός του, πασχίζει να αποτινάξει από πάνω του την παρουσία της μητέρας του που πέθανε λίγο καιρό πριν, από το σπίτι που του κληρονόμησε. Βυθίζεται στην απραξία και την απάθεια και μετεωρίζεται στην βαθιά μοναξιά του που «σπάει» πρόσκαιρα και επιφανειακά από τους λάθος φίλους, επιδεινώνεται από την έλλειψη χρημάτων και τον βουλιάζει στην απελπισία. Ή λήψη περίεργων μηνυμάτων που περιέχουν ακολουθίες αριθμών θα τον εμπλέξει στην υπόθεση των δύο δολοφονιών ειδικά όταν κατά σύμπτωση καταφέρει να σπάσει τον κώδικά τους.

Από εκεί και πέρα η υπόθεση θα εξελιχθεί με τις επιμέρους ιστορίες να συγκολλώνται σταδιακά και να οδηγούν στην τελική αποκάλυψη. Το DNA είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ ενδεδυμένο με όλα τα στοιχεία μιας δυνατής αστυνομικής ιστορίας.

Η επίδρασή του είναι καθηλωτική, η ροή του αβίαστη και παρά το μέγεθός του δεν υπάρχουν κοιλιές ή κεφάλαια φλύαρα. Όλα τα στοιχεία είναι αναγκαία στο να δομήσουν την ιστορία όπως την έχει συνθέσει η συγγραφέας. Οι χαρακτήρες αληθινοί, πειστικοί, ανθρώπινοι. Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί και αποδεικνύει τον τάλαντο της συγγραφέως.

``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα