Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Το αρχιπέλαγος μιας άλλης ζωής
Συντάκτης-τρια:
Andre Makine Andre Makine
Γεννημένος το 1957 στην πόλη Kρασνογιάρσκ της Σιβηρίας, ο Αντρέι Μακίν περιπλανήθηκε πολύ μέχρι να εγκατασταθεί στη Γαλλία, το 1987. Χάρη στη γιαγιά του, που του μάθαινε γαλλικά από την ηλικία των τριών χρόνων, γνώριζε ήδη άπταιστα τη γλώσσα της μελλοντικής του πατρίδας. Σ’ αυτή τη γλώσσα ήθελε πάντοτε να γράφει. Σχεδόν παράλληλα με τα γαλλικά, ανακάλυψε, παιδί ακόμη, την ποίηση, και η δεκαετία το... Περισσότερα...
Utopia
Βιβλίο Το αρχιπέλαγος μιας άλλης ζωής
Συγγραφέας Andre Makine
Κατηγορία Ιστορικό/πολιτικό μυθιστόρημα
Εκδότης Utopia
Συντάκτης-ρια Γιάννης Ρουσσιάς

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Δεν είναι λίγες οι φορές που πέφτει στα χέρια μου ένας συγγραφέας που ενώ είναι μια από τις σημαντικότερες περιπτώσεις των ευρωπαϊκών γραμμάτων είναι εντελώς άγνωστος στη χώρα μας.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο εγκατεστημένος στο Παρίσι και μέλος της γαλλικής ακαδημίας Ρώσος συγγραφέας Αντρέι Μακίν.

Στη πρώτη μου προσέγγιση του έργου του είχα την ευκαιρία να διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο. Η δράση του διαδραματίζεται στη Σιβηρία τη δεκαετία του 1950. Κεντρικός ήρωας είναι ο έφεδρος Πάβελ Γκάρτσεφ, ο οποίος λαμβάνει μέρος σε μια άσκηση αντιμετώπισης πυρηνικού πολέμου.

Ο ψυχρός πόλεμος μόλις είχε ξεκινήσει και η Ρωσία ζούσε στη σκιά του Στάλιν, Κάποια στιγμή συμμετέχει μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στη καταδίωξη ενός πολιτικού κρατουμένου που είχε δραπετεύσει από ένα γειτονικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Μια καταδίωξη η οποία ενώ φαίνεται απλή παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις, διαστάσεις που ανατρέπουν σε μεγάλο βαθμό τον αρχικό προγραμματισμό της ομάδας. Η ζωή στη Τάιγκα, οι πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν στη Σοβιετική Ένωση εκείνη την εποχή, η ψυχολογία των ηρώων είναι τα βασικά στοιχεία που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με άριστη πλοκή, ένα βιβλίο που μπορεί να συγκλονίσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν γνωστοί και στην Ελλάδα σημαντικοί σύγχρονοι συγγραφείς, θα είναι ένα καλό βήμα για να προσεγγίσουμε τη σηαντική λογοτεχνία.

Αρχές της δεκαετίας του '50, στα δύσβατα δάση της βορειοανατολικής Σιβηρίας. Ο έφεδρος Πάβελ Γκάρτσεφ, καλείται εν μέσω ψυχρού πολέμου να συμμετάσχει σε μια άσκηση ετοιμότητας ενάντια στην Αμερικανική πυρηνική απειλή. Μαζί με άλλους τέσσερις αξιωματικούς, θα βρεθεί σύντομα μέλος μιας ειδικής αποστολής: τη σύλληψη ενός κατάδικου που απέδρασε από κάποιο γειτονικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Μια πραγματική περιπέτεια ξεκινά τότε, για όλη την ομάδα. Το κυνήγι του δραπέτη δεν αποδεικνύεται καθόλου εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που αυτός δείχνει να γνωρίζει πολύ καλύτερα τις ιδιομορφίες της μυστηριώδους και αχανούς τάιγκα από εκείνους. Στο τέρμα αυτής της γεμάτης απρόβλεπτα καταδίωξης και μετά την αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του δραπέτη, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, ειδικά για τον Πάβελ που θα δει την ύπαρξη του ν' αλλάζει ολοκληρωτικά και καινούργιους, ανυποψίαστους ορίζοντες ν' ανοίγονται μπροστά του για να τον οδηγήσουν, όπως μετά από ένα ταξίδι μύησης, στο 'αρχιπέλαγος μιας άλλης ζωής'.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα