Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Ο Ίρα στον μαγικό κόσμο των αριθμών
Συντάκτης-τρια:
Ηρακλής Κωτσαλίδης Ηρακλής Κωτσαλίδης
... Περισσότερα...
Γράφημα
Βιβλίο Ο Ίρα στον μαγικό κόσμο των αριθμών
Συγγραφέας Ηρακλής Κωτσαλίδης
Κατηγορία Για παιδιά
Εκδότης Γράφημα
Συντάκτης-ρια Μάρθα Πατλάκουτζα

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Οι αριθμοί εισβάλλουν στη ζωή του ανθρώπου από πολύ νωρίς. Μόλις αρχίζει να λέει τις πρώτες του λέξεις κάνει την εμφάνισή του το «ένα» ως οντότητα, ως αριθμός.

Τι είναι όμως οι αριθμοί; Είχαν πάντα τη μορφή που τώρα εμείς γνωρίζουμε; Ποιοι τους επινόησαν και γιατί; Υπάρχουν αριθμοί στη φύση κι αν ναι, ποιοι είναι αυτοί;

Ταξιδεύοντας με το μαγικό χαλί του Ιρά, του μικρού ήρωα, το παιδί θα γυρίσει πίσω στο χρόνο. Θα επισκεφτεί τόπους αρχαίους και θάλασσες γνωστές. Θα διαβάσει και θα μάθει μέσα από τις εκπληκτικές εικόνες του βιβλίου όλα τα μυστικά της προέλευσης των αριθμών και θα ζήσει το ταξίδι τους στον χρόνο.

«Οι αριθμοί είναι γεμάτη λογική, φαντασία, μαγεία», λέει η καλή Βασίλισσα κι εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο στους μικρούς μαθητές το δεκαδικό σύστημα αρίθμησης και τις δυο βασικές πράξεις, την πρόσθεση και την αφαίρεση. Σύντομα ο Ιρά, οι μονάδες και οι δεκάδες γίνονται καλοί φίλοι με το παιδί. Μαζί θα ανακατέψουν το μαγικό σακούλι με τους αριθμούς και θα τους σκορπίσουν, αλλά αυτοί δεν τελειώνουν ποτέ.

Το βιβλίο «Ο Ιρά στη μαγική χώρα των αριθμών» είναι ένα μαθηματικό παραμύθι, πρωτότυπο, εκφραστικό, διδακτικό, το οποίο αποτελεί παράλληλα χρήσιμο εργαλείο για γονείς κι επαιδευτικούς. Μέσα από τη μαγική εικονογράφηση και την όμορφη ιστορία το παιδί θα ταξιδέψει σε μία χώρα ξεχωριστή, αυτή των αριθμών, θα διασκεδάσει και θα μάθει την έννοια του αριθμού και του δεκαδικού συστήματος.

Το μαγικό χαλί ξεκινά τις πτήσεις του στη μαγική χώρα των αριθμών και σας περιμένει..

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Οι αριθμοί είναι γεμάτοι λογική, φαντασία και μαγεία.

Αυτή είναι η φράση κλειδί του παραμυθιού που κρατάτε στα χέρια σας. Πρόκειται για την ιστορία του ταξιδιού ενός Άραβα, του Ιρά, στη μαγική χώρα των αριθμών. Το παραμύθι αυτό, του οποίου η ιδέα γεννήθηκε και ολοκληρώθηκε μέσα στην τάξη, μπορεί και πρέπει να διαβαστεί πολλές και άλλες τόσες φορές, μέχρι να γίνει κατανοητό από τους μικρούς μας φίλους, χρησιμοποιώντας κάθε φορά άλλα διαφορετικά παραδείγματα. Σκοπός τελικά του βιβλίου είναι οι μικροί μας φίλοι να πάψουν να φοβούνται τη χώρα των αριθμών και να αφεθούν στη μαγεία της. Καλό ταξίδι σε όλους, λοιπόν, πάνω στο μαγικό χαλί του φίλου μας Ιρά...

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα