Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Οι ξεριζωμένοι
Συντάκτης-τρια:
Θανάσης Αθανασίου Θανάσης Αθανασίου
Ο Θανάσης Αθανασίου γεννήθηκε στην Αλόννησο, είναι οικονομολόγος (master οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου). Εργάστηκε στην ΑΤΕ, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες για την ΕΟΚ και στον ιδιωτικό τομέα σε προγράμματα της Ε.Ε. Έχει συγγράψει και εκδώσει μονογραφίες μεταξύ των οποίων: "Οικονομική Βιβλιογραφία του Αγροτικού Χώρου 1830-1980", "Στρατηγικός Σχεδιασμός ... Περισσότερα...
Επίκεντρο
Βιβλίο Οι ξεριζωμένοι
Συγγραφέας Θανάσης Αθανασίου
Κατηγορία Δοκίμιο - Κοινωνία
Εκδότης Επίκεντρο
Συντάκτης-ρια Γιάννης Ρουσσιάς

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Είναι από τις λίγες φορές που σκέφτομαι αρκετή ώρα τι πρέπει να γράψω για ένα βιβλίο και ο λόγος είναι ότι οι ξεριζωμένοι δεν είναι ένα απλό βιβλίο.

Είναι μια γροθιά στο στομάχι για πολλά από τα γεγονότα τα οποία ενώ τα βλέπουμε γύρω μας και τα γνωρίζουμε πολλές φορές τα προσπερνάμε και συχνά κατηγορούμαι αυτούς τους ανθρώπους.

Το βιβλίο αναφέρεται στους ξεριζωμένους από διάφορες αιτίες. Ανάμεσα τους θα βρούμε ανθρώπους από την Αφρική οι οποίοι έπεσαν θύματα της βίας και της κακομεταχείρησης, παιδιά από το Πακιστάν που σε μικρή ηλικία δούλευαν στη παραγωγή χαλιών, ή μπορούμε να δούμε Έλληνες που εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης χρεοκόπησαν και είτε αυτοκτόνησαν είτε έμειναν άστεγοι.

Πρόκειται για ανθρώπους, Έλληνες και ξένους, που από τη μια στιγμή στην άλλη οδηγήθηκαν σε μια άλλη χώρα ή στο κοινωνικό περιθώριο και έχουν να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό, φυλετικό ή κοινωνικό.

Ο συγγραφέας μέσα από μια σειρά μικρών ιστοριών μας δίνει την πραγματική εικόνα που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι και προσπαθεί να ανατρέψει τον τρόπο με τον οποίο πολλές φορές αντιμετωπίζονται. Πρόκειται για ένα βιβλίο σκληρό, το οποίο θα πρέπει να διαβαστεί με πολύ προσοχή καθώς μας φέρνει αντιμέτωπους με τη σκληρή πραγματικότητα.

..."Μετανάστες", "λαθρομετανάστες", "πρόσφυγες", "διακινητές", "δουλέμποροι", "hotspots", εικόνες, βίντεο, φωτογραφίες, συλλήψεις, συγκρούσεις, όλα αυτά, καθημερινή ρουτίνα για τα μάτια μας και τα’ αυτιά μας. Όλα συμφύρονται σε μια άχρωμη μάζα, σε ένα πλήθος, σε μια ‘γενική’ κατηγορία που ίσως να έχει κοινωνιολογικό ενδιαφέρον αλλά δεν ‘μιλάει’ στην ψυχή μας, στη συνείδησή μας.

Μόνο αν τραβήξουμε το πέπλο και μπορέσουμε να δούμε το ΕΝΑ, το Μοναδικό Άτομο, με σάρκα και αίμα, όταν μπορέσουμε να νιώσουμε τον πόνο και να ψηλαφήσουμε τα δάκρυα του ΕΝΟΣ, μόνο τότε, ίσως, ανιχνεύσουμε λίγο την αλήθεια και, ίσως, αισθανθούμε συμπόνια για τη ‘μάζα’ και γίνουμε κι εμείς λίγο περισσότερο ανθρώπινοι...

...Η Τζαμάλ, η Λιν, ο Ακίν, η Αλίνα, ο Μουσταφάς, η οικογένεια Μαλίκ, οι επ’ αόριστον έγκλειστοι των hotspot, βίωσαν το τρομερό μυστικό: ότι ο άνθρωπος πεθαίνει πολλές φορές, ενώ εξακολουθεί να ζει!

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα