Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Ο πίνακας
Συντάκτης-τρια:
Διονύσης Λεϊμονής Διονύσης Λεϊμονής

Συγγραφέας.

Έλενα Στανιού Έλενα Στανιού
Η Έλενα Στανιού γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Είναι Διδάκτορας Παιδικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δουλεύει ως Νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση από το 1999. Μιλάει δύο γλώσσες, Γαλλικά και Αγγλικά, έχει μεταπτυχιακό στην παιδική λογοτεχνία, ενώ έχουν δημοσιευθεί άρθρα της στα περιοδικά "Διαδρομές", "Κείμενα", "Τα Εκπαιδευτικά", "Bookbird",... Περισσότερα...
Εκδόσεις Αέναον
Βιβλίο Ο πίνακας
Συγγραφέας Έλενα Στανιού
Κατηγορία Κοινωνικό μυθιστόρημα
Εκδότης Εκδόσεις Αέναον
Συντάκτης-ρια Διονύσης Λεϊμονής

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

«Ο πίνακας» της Έλενας Στανιού είναι, κατά τη γνώμη μου ένα ιδιαίτερο, διαφορετικό από πολλά άλλα αφηγήματα, ένα κείμενο γραμμένο με συγγραφική επιδεξιότητα, και δημιουργική ευφυΐα… Ο τίτλος του είναι ίσως, ο καλύτερος που θα μπορούσε να επιλεχθεί από τη συγγραφέα, καθώς ένα πίνακας διατρέχει όλο το έργο κινητοποιώντας το ενδιαφέρον, την περιέργεια και την αδημονία, θα 'λεγα, προκειμένου να εξηγήσουμε την ύπαρξη και τον συμβολισμό του.

Η συγγραφέας αιωρείται μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού. Μια ιστορία, μια τραγική απώλεια δεν αφήνεται να εξελιχθεί μελοδραματικά, αλλά παίζει τον ρόλο της ως προς την αποτύπωση των ανθρώπινων συναισθημάτων και αντιδράσεων. Η ανατροπή, όμως στη συνέχεια, μοιάζει να αναποδογυρίζει την κλεψύδρα του γίγνεσθαι θέτοντας στο προσκήνιο το εναγώνιο ερώτημα «τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, τι ανήκει στη φαντασία και τι στην πραγματικότητα».

Όνειρο, ψευδαίσθηση, αλήθεια, ψέμα, το τώρα και το τότε, συγχέονται χωρίς να δημιουργούν σύγχυση, αντίθετα θέτουν τον αναγνώστη σε ένα παιχνίδι εγρήγορσης καλώντας τον είτε να λύσει έναν γρίφο, αυτόν της ζωής είτε να προβληματιστεί και να σκεφθεί. Η αφήγηση των γεγονότων καθίσταται δυνατή μέσα από την εναλλαγή πολλών «πομπών», αφηγητών, προσώπων με την προσωπικότητα ενός ψυχολόγου ουσιαστικά να ψυχολογεί μια κοινωνία, την αντίληψη και τη συμπεριφορά όλων μας.

Καταληκτικά η Στανιού μας εισάγει και στη συνέχεια μας μυεί στη φροϋδική φιλοσοφική σκέψη εκλαϊκεύοντας μια γνωστή θεωρία του πρωτοποριακού αυστριακού γιατρού, φυσιολόγου, ψυχίατρου και θεμελιωτή της ψυχαναλυτικής σχολής στον τομέα της ψυχολογίας, περνώντας από ένα όνειρο μέσα από όνειρο στους ηδονικούς κόσμους της καλής λογοτεχνίας, της απαιτητικής αλλά γοητευτικής γραφής, του πολυδιάστατου λόγου, της δυνατής έκφρασης και των πολλαπλών σημαινομένων…μέχρι τη λυτρωτική κάθαρση, μετά την περιπέτεια του αναγνώστη στον λαβύρινθο της σκέψης και της ζωής...

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα