Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Αμαλία
Συντάκτης-τρια:
Σπύρος Πετρουλάκης Σπύρος Πετρουλάκης
Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Έχει διατελέσει διευθυντής στο διαφημιστικό τ... Περισσότερα...
Μίνωας
Βιβλίο Αμαλία
Συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης
Κατηγορία Κοινωνικό μυθιστόρημα
Εκδότης Μίνωας
Συντάκτης-ρια Πόπη Ξοφάκη

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

«Είσαι ή γίνεσαι αυτό που είσαι;»«Φύση ή γαλούχηση;». Επιχειρήματα και παραδείγματα μπορούν να παρατεθούν για τη μία ή την άλλη άποψη. Το ερώτημα όμως (παρα)μένει και όταν δεν μπορεί να απαντήσει η επιστήμη αναλαμβάνει η τέχνη, η λογοτεχνία στην προκειμένη περίπτωση.

Η αέναη σύγκρουση του καλού με το κακό, αδέλφια επιλέγουν διαφορετικό στρατόπεδο από μικρή ηλικία και κάποιος ταλαντεύεται μεταξύ των δύο, ή νομίζουμε, στο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη«Αμαλία», σύγκρουση δοσμένη μέσα από μία κοινωνική (και αστυνομική έως ένα σημείο) ιστορία, με αριστουργηματικό τρόπο από το συγγραφέα που φαίνεται να διανύει την καλύτερη περίοδο της συγγραφικής του πορείας.

Το φυσικό και το υπερφυσικό μπλέκονται μεταξύ τους και μας χαρίζουν μία απολαυστική ιστορία με έντονο ρυθμό. Ο συγγραφέας ταυτόχρονα διερευνά αρχέγονες ανησυχίες και συμπεριφορές του ανθρώπου, την πρόβλεψη του μέλλοντος, τις κοινωνικές συστολές στη συμπεριφορά, το φόβο των επιπτώσεων. Σκέψου, θα σκότωνες άνθρωπο εάν επιτρεπόταν; Εάν μπορούσες να το κάνεις με ασφάλεια εκ του μακρόθεν, χωρίς άμεση εμπλοκή αλλά απλά ως ηθικός αυτουργός;

Ο συγγραφέας δεν δίνει άμεσες απαντήσεις, θέτει ερωτήματα και παραθέτει τις επιπτώσεις των επιλογών ώστε να αποφασίσει ο αναγνώστης τη θέση που θα πάρει. Προσεγγίζει την ψυχοσύνθεση ανθρώπων με διαφορετική καταγωγή, κοινωνική θέση, μόρφωση, επάγγελμα, ρόλο. Αν δεν είσαι εσύ κάποιος από αυτούς σίγουρα ξέρεις κάποιον που τους μοιάζει.

Επίλεξέ το αν θέλεις να διαβάσεις μία δυνατή ιστορία, ευχάριστη στην ανάγνωση, τρυφερή αλλά και σκληρή στις καταστάσεις, με ρυθμό που σε κερδίζει από την αρχή, με εναλλαγές τοπικές και χρονικές αλλά καλά δεμένες μεταξύ τους, με τεκμηριωμένες ανατροπές (νομίζεις ότι ελέγχεις την ιστορία; ξανασκέψου το!).

Από τα τυποποιημένα κριτήρια υπέρ ενός βιβλίου που θέτει το Bookia, επιλέγω:

 • Ενδιαφέρον
 • Συναρπαστικό
 • Καθηλώνει
 • Πρωτότυπο
 • Ανατρεπτικό
 • Ευχάριστο
 • Διασκεδαστικό
 • Διδακτικό
 • Γρήγορο
 • Πλούσια πλοκή
 • Τεκμηριωμένο

Δηλαδή, ΟΛΑ! :-)

``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα