Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Όσιος Νικηφόρος ο λεπρός, ο Κλειδούχος
Συντάκτης-τρια:
Διονύσης Λεϊμονής Διονύσης Λεϊμονής

Συγγραφέας.

Ζωή Κανάβα Ζωή Κανάβα
H Zωή Kανάβα γεννήθηκε στην Aγχίαλο του Bόλου. Παρακολούθησε μαθήματα Eξελικτικής ψυχολογίας και Ψυχολογίας του παιδιού. Aσχολείται με την παιδική και την εφηβική λογοτεχνία, όπου είναι ο κατεξοχήν χώρος της, και στον οποίο έχει καταξιωθεί. Έχει βραβευτεί από τον Kύκλο του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, την Eλληνική Eταιρεία Xριστιανικών Γραμμάτων, τον Πειραϊκό Σ... Περισσότερα...
Άθως
Βιβλίο Όσιος Νικηφόρος ο λεπρός, ο Κλειδούχος
Συγγραφέας Ζωή Κανάβα
Κατηγορία Παιδικό - Εφηβικό
Εκδότης Άθως
Συντάκτης-ρια Διονύσης Λεϊμονής

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Η κα Ζωή Κανάβα δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι γνωστή για τη γλυκύτητα του ύφους, το πλήθος των έργων της, την αγάπη της για τα παιδιά και τους ανθρώπους γενικότερα.

Ο λόγος της μελίρρυτος, γλυκός σαν παραμύθι μας αφηγείται την ιστορία του νέου σχετικά Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Νικηφόρου. Μέσα από τη διήγηση της ζωής του τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι, μαθαίνουν για τη ζωή του στην Κρήτη, την Αλεξάνδρεια, τη Χίο, την Αθήνα αλλά και για την ασθένεια της λέπρας, μιας ασθένειας ιδιαίτερα σκληρής και επώδυνης στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η επινόηση του φίλου που αναζητά το Νικόλα και το τέχνασμα του δραματοποιημένου αφηγητή που σε α' ενικό ζωντανεύει το κείμενο και τη μορφή του Αγίου αιχμαλωτίζει την περιέργεια και την προσοχή των παιδιών.

Η μαρτυρία του πατρός Ευμ. Σαριδάκη προσδίδει στο κείμενο αυθεντικότητα και εγκυρότητα.

Το απολυτίκιο του Οσίου στο τέλος ολοκληρώνει την παραμυθιακή αφήγηση της ζωής του μέσα σε αυτό το συναξάρι.

Η εξαιρετική εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά συνδυάζει τη βυζαντινή αγιογραφία με τη ζωγραφική των παραμυθιών και μιλά στις ψυχές των παιδιών.

Στην ωριμότητά της η κα Κανάβα μας δίνει ένα κείμενο δροσερό, εφηβικό που μιλά στις καρδιές των μικρών παιδιών και γαληνεύει τις ψυχές των μεγάλων.

"... άγιος είναι ο άνθρωπος, που χαριτώθηκε από τον Θεό και ζει την κάθε στιγμή σαν να ήταν η πρώτη κι η τελευταία της ζωής του · και από αυτόν τον λόγο μεριμνά να είναι γεμάτη με συγχώρεση, μετάνοια και καλοσύνη, με ομορφιά και μ' όλη την αγάπη, που κουβαλά μέσα του, προς όλους και προς όλα. Πρωτίστως βέβαια προς τον Θεό. Για τούτου και δεν φοβάται τίποτε..."

Δεν άκουσα τη συνέχεια. Κάρφωσα τα μάτια μου στα χέρια μου και στα κυκλάκια με το αποχρωματισμένο δέρμα, τις πατησιές της αρρώστιας μου, που μου φάνταξαν σαν αστεράκια κι εγώ παιδί μικρό να θέλω να τα σφίξω στις φουχτίτσες μου, σαν να \'σανε πεντόβολα, για να παίξω. Και δεν κατάλαβα πότε τελείωσε το κήρυγμα, πότε τελείωσε η Θεία Λειτουργία, ο κόσμος έφυγε κι εγώ μονάχος μέσα στο σπίτι του Θεού, λες και περίμενα τον οικοδεσπότη του..."

Ο θαυματουργός όσιος Νικηφόρος ο λεπρός έζησε από κοντά την ασθένεια και τον πόνο πάνω στο ίδιο του το σώμα. Όμως η αρρώστια έγινε γι' αυτόν ο μυστικός δρόμος, που τον στόλισε σιγά-σιγά με πλήθος από χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και που τον οδήγησε στη χαρά του Χριστού...

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα