Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Πατρίδα
Συντάκτης-τρια:
Φερνάντο Αραμπούρου Φερνάντο Αραμπούρου
Ο Φερνάντο Αραμπούρου γεννήθηκε στο Σαν Σεμπαστιάν το 1959. Πτυχιούχος Ισπανικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Θαραγόσα από το 1985, κατοικεί στο Λίπσταντ, της Γερμανίας όπου εργάζεται ως καθηγητής της Ισπανικής γλώσσας. Έχοντας κερδίσει ήδη τον τίτλο ενός από τους λαμπρότερους αφηγητές της γενιάς του, ο Αραμπούρου είναι συγγραφέας πολλών γνωστών και βραβευμένων μυθιστορημάτων και διηγημάτων... Περισσότερα...
Πατάκη
Βιβλίο Πατρίδα
Συγγραφέας Φερνάντο Αραμπούρου
Κατηγορία Κοινωνικό μυθιστόρημα
Εκδότης Πατάκη
Συντάκτης-ρια Γιάννης Ρουσιάς

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Άγνωστος είναι στη πατρίδα μας Φερνάντο Αραμπούρου, παρά το γεγονός ότι το έργο του έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία.

Όπως άγνωστη είναι και η χώρα των Βάσκων, η χώρα που αποτελεί το κεντρικό θέμα του βιβλίου. Μια χώρα που έχει χωριστεί ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία και αγωνίζεται για την ανεξαρτησία της. Δυο οικογένειες είναι στον πυρήνα αυτού του βιβλίου, εννιά άτομα που τα βλέπουμε στην καθημερινότητά τους, μια καθημερινότητα τελείως διαφορετική.

Στη μια οικογένεια ανήκει ο θύτης, το μέλος της ΕΤΑ, της αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων. Στην άλλη οικογένεια το θύμα, που έπεσε νεκρό από τα όπλα της ΕΤΑ. Δυο οικογένειες στενά δεμένες πριν το γεγονός, τις οποίες χωρίζει η δολοφονία.

Μετά την δολοφονία τα μέλη των δυο οικογενειών προσπαθούν και πάλι να βρουν τις ισορροπίες τους και να ζήσουν μέσα σε μια κοινωνία βαθιά διχασμένη.

Ο συγγραφέας δεν παίρνει θέση για το δίκιο ή το άδικο του αγώνα των Βάσκων, παραθέτει τα γεγονότα και τις αγωνίες των οικογενειών, διηγούμενος την ιστορία του, με συνεχή άλματα στον χρόνο, εμβαθύνοντας με χειρουργική ακρίβεια στη ψυχολογική κατάσταση των ηρώων του και αφήνοντας τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα