Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Ο Σίσυφος στην Ανατολή
Συντάκτης-τρια:
Ιωάννης Γρηγοριάδης Ιωάννης Γρηγοριάδης
Ο Ιωάννης Ν. Γρηγοριάδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Κάτοχος Έδρας Jean Monnet του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μπίλκεντ στην Άγκυρα και Ερευνητής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).... Περισσότερα...
Επίκεντρο
Βιβλίο Ο Σίσυφος στην Ανατολή
Συγγραφέας Ιωάννης Γρηγοριάδης
Κατηγορία Δοκίμιο διακρατικών σχέσεων
Εκδότης Επίκεντρο
Συντάκτης-ρια Γιάννης Ρουσιάς

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Μια σειρά 150 κειμένων τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο και αρκετές φωτογραφίες σχετικές με την Τουρκία περιέχει το νέο βιβλίο του Ιωάννη Γρηγοριάδη.

Κείμενα που φωτίζουν τη πολιτική κατάσταση στη Τουρκία και τις σχέσεις της με τους γείτονές της, αρκετά κατατοπιστικά για μια χώρα που ενώ είμαστε γείτονες και αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα δεν τη γνωρίζουμε σχεδόν καθόλου.

Το θετικό είναι ότι τα κείμενα δημοσιεύοονται στο βιβλίο όπως βγήκαν στη κυκλοφορία και αυτό αποτυπώνει καλύτερα τη στιγμή, το αποτύπωμα με τη γνώμη του συγγραφέα τη  συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια να μας δώσει πληροφορίες και γνώση για έναν άγνωστο γείτονα, ο  οποίος επηρεάζει σημαντικά τη ζωή μας.

Αναφερόμαστε διαρκώς στην Τουρκία αλλά πόσα ξέρουμε γι' αυτήν; Το ψύχραιμο βιβλίο του Ιωάννη Ν. Γρηγοριάδη αναλύει σε βάθος όλες τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές θρησκευτικές δομές του μεγάλου και άγνωστου γείτονα εξ Ανατολών.

- Πάσχος Μανδραβέλης, Δημοσιογράφος

Για όλους τους Έλληνες η Τουρκία φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα, αλλά παραδόξως λιγότερο πρόβλημα απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα και για εμάς τους ίδιους, αλλά και για τους Τούρκους. Είναι σημαντικό να μην πληροφορούμεθα γι’ αυτήν την μεγάλη γείτονα μόνον από Έλληνες ή μόνον από Τούρκους ή μόνον από τρίτους, αλλά κυρίως από Έλληνες οι οποίοι γνωρίζουν την Τουρκία, διότι ομιλούν τη γλώσσα και έχουν ζήσει ή εργασθεί εκεί. Εδώ έγκειται λοιπόν ένα μεγάλο τμήμα της προσφοράς των εξαιρετικών άρθρων του Ιωάννη Ν. Γρηγοριάδη: Oμιλεί και γράφει τουρκικά, διδάσκει σε τουρκικό πανεπιστήμιο και γνωρίζει πολύ καλά την τουρκική πολιτική και κοινωνία. Με λίγα λόγια είναι γνώστης από πρώτο χέρι των επιδιώξεων αλλά και των αγωνιών του γειτονικού μας Σίσυφου. Ας προσέξουμε λοιπόν όσα μας μεταδίδει.

- Κώστας Ι. Καρράς, Έλλην Συντονιστής, Ελληνοτουρκικό Φόρουμ

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα