Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Η Λίλα... πετάει
Τασούλα Τσιλιμένη Τασούλα Τσιλιμένη
Η Τασούλα Τσιλιμένη είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο οποίο διδάσκει θέματα Παιδικής-Εφηβικής Λογοτεχνίας, Αφήγηση και Μυθοπλασία-Δημιουργική Γραφή κειμένων βραχείας φόρμας. Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα έγκριτα περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους. Είναι διευθύντρια του ηλεκτρονικού περιοδι... Περισσότερα...
Διάπλους
Βιβλίο Η Λίλα... πετάει
Συγγραφέας Τασούλα Τσιλιμένη
Κατηγορία Παιδικό
Εκδότης Διάπλους
Συντάκτης-ρια Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Η Τασούλα Τσιλιμένη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μας έχει δώσει ως τώρα έργα πρωτότυπα, εμπνευσμένα, πάντα αξιοδιάβαστα και πολύτιμα.

Στο πρόσφατο βιβλίο της για μικρά παιδιά με τίτλο «Η Λίλα πετάει» (Διάπλους, Θεσσαλονίκη 2019), θίγει με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα των παιδιών-προσφύγων. Αποφεύγοντας τις δραματικές περιγραφές και τις εύκολες συγκινήσεις, καταφέρνει να μιλήσει με τρόπο ποιητικό για το πώς ζει ένα μικρό κορίτσι μέσα στη δίνη της προσφυγιάς, που αναγκάζει την οικογένειά της να μετακινείται από τόπο σε τόπο, να μένει σε περιφραγμένη περιοχή, να ζει μέσα σε μια σκηνή και να συμμορφώνεται κάθε τόσο με «κανόνες» που θέτουν άλλοι.

Καταγράφει πώς είναι να μοιράζεται το «στρώμα» με τους γονείς της τα βράδια και να δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Καταθέτει τις σκέψεις, τους φόβους, τις ελπίδες και όνειρα της μικρής, στοιχεία που εκείνη με τη φαντασία της τα μεταπλάθει σε αγάπη για τη ζωή, ελπίδα και λαχτάρα για φως!

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά τρυφερό βιβλίο με πρωτότυπη προσέγγιση ενός πικρού θέματος, που πρέπει μόνιμα ν’ απασχολεί μικρούς και μεγάλους στις μέρες μας. Ιδιαίτερα συγκινεί όσους έχουν οι ίδιοι ή οι πρόγονοί τους περάσει παρόμοια βάσανα εκπατρισμού, προσφυγιάς, ξεριζωμού, εξωτερικής ή εσωτερικής μετανάστευσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - με άλλα λόγια το σύνολο σχεδόν του Ελληνισμού.

Η εξαιρετική εικονογράφηση και η εκλεκτή ποιότητα της έκδοσης κάνει το βιβλίο αυτό κόσμημα για βιβλιοθήκες μικρών και μεγάλων.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα