Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Στη γη της αιώνιας θλίψης
Συντάκτης-τρια:
Γιάννης Κυζιρόπουλος Γιάννης Κυζιρόπουλος
... Περισσότερα...
Πνοή
Βιβλίο Στη γη της αιώνιας θλίψης
Συγγραφέας Γιάννης Κυζιρόπουλος
Κατηγορία Ιστορία μυστηρίου
Εκδότης Πνοή
Συντάκτης-ρια Δημήτρης Μπουζάρας

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Το βιβλίο «Στη γη της αιώνιας θλίψης» του Γιάννη Κυζιρόπουλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή, είναι μια προσπάθεια που απέδωσε καρπούς. Βρίσκεται ήδη στη δεύτερη έκδοση του -η πρώτη τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους- γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της αποδοχής και της αγάπης του αναγνωστικού κοινού.

Ο Γιάννης Κυζιρόπουλος σπούδασε στη Γεωπονική σχολή, με μεταπτυχιακό στη Φαρμακευτική Αθηνών. Το βιβλίο είναι ένα φανταστικό αλληγορικό μυθιστόρημα, τοποθετημένο στο κοντινό μέλλον, ένα μέλλον ζοφερό, ένα μέλλον, το οποίο είναι προϊόν της εγωιστικής στάσης του ανθρώπου στο περιβάλλον και της αλόγιστης χρήσης των πόρων του.

Ο Ιάσωνας και οι φίλοι του πασχίζουν να επιβιώσουν σε μια Αθήνα που μαστίζεται από λιμό. Στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή πέφτουν σε ενέδρα, με αποτέλεσμα να χάσει τους συντρόφους του. Ο ίδιος καταφέρνει να διαφύγει και κάνει σκοπό της ζωής του να πάρει εκδίκηση. Στην πορεία γνωρίζει έναν μυστηριώδη ξένο που θα αλλάξει όλα όσα νόμιζε πως ήξερε, καθώς και τον έρωτα της ζωής του.

Πρόκειται όπως ανέφερα παραπάνω για ένα φανταστικό μυθιστόρημα, τοποθετημένο, στο κοντινό μέλλον. Ένα μυθιστόρημα με κινηματογραφική ροή στο οποίο ο συγγραφέας εικονοποιεί. Δημιουργεί ως άλλος ζωγράφος εικόνες τόσο δυνατές και ρεαλιστικές που εάν κατείχε όντως την ιδιότητα του ζωγράφου, θα τον εντάσσαμε με σιγουριά στο ρεύμα του ιλουζιονισμού. Η ωριμότητα του συγγραφέα και το αναμφισβήτητο ταλέντο του είναι πλέον ορατά ακόμη και στον πιο ανυποψίαστο αναγνώστη.

Σημαντικό στοιχείο του μυθιστορήματος είναι οι χαρακτήρες. Δεν είναι εύκολο να βρεις, να χτίσεις και να παρουσιάσεις ένα χαρακτήρα. Επίσης, δεν είναι εύκολο ο χαρακτήρας να είναι έτσι δομημένος ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να εισέλθει στο ψυχισμό του, να βιώσει, να κατανοήσει, να αποδεχθεί ή να απορρίψει. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που για να επιτευχθεί εκτός από το πηγαίο ταλέντο χρειάζεται διαρκή εξάσκηση και σπουδή. Τα παραπάνω αποτελούν την πρώτη από μια σειρά ευχάριστων εκπλήξεων που περιμένουν τον αναγνώστη.

Το παρόν, είναι ένα μυθιστόρημα που ενορχηστρώνει δυνατά συναισθήματα, πραγματεύεται πανανθρώπινες αξίες ψάχνοντας για αποδείξεις και θέτοντας ερωτήματα. Η παρουσίαση της πλοκής, η ανάπτυξη της, οι αναπάντεχες παρουσίες, η φιλοσοφία και οι αλήθειες που θα βρει ο αναγνώστης είναι η συνέχεια των ευχάριστων εκπλήξεων που κρύβονται επιμελώς στο βιβλίο και περιμένουν την ευκαιρία να βγουν στο φως.

Ο συγγραφέας, καταφέρνει και κάτι ακόμη σημαντικότερο. Μέσω του κειμένου και της δυναμικής που αυτό αναπτύσσει, πυροδοτεί ένα «διάλογο» μεταξύ του ιδίου και του αναγνώστη. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία του παρόντος μα και κάθε βιβλίου που δεν έχει ως σκοπό και στόχο απλά και μόνο την τέρψη, αλλά τη συνέχιση της ανάγνωσης. Μέσω αυτής της νοητής πλέον ανάγνωσης ο αναγνώστης «δονείται» προβληματίζεται, ψάχνει περισσότερο τον εαυτό του και βρίσκει πολλά στοιχεία που μέχρι τότε αγνοούσε την ύπαρξη τους.

«Στη γη της αιώνιας θλίψης» ο χρόνος μπλέκεται με το χώρο μέσω της επαναλαμβανόμενης σε κάποια σημεία αναδρομής από το παρόν στο παρελθόν. Ένα σημείο -από τα πολλά στο βιβλίο- στο οποίο αποδεικνύεται περίτρανα η συγγραφική ευφυΐα και ωριμότητα καθώς και η ευρηματικότητα του Κυζιρόπουλου.

Ο λόγος ρέων, δυνατός και κινηματογραφικός, παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα ποταμό εικόνων που άλλοτε είναι δοσμένες με τα πιο έντονα χρώματα και άλλοτε ποζάρουν σα μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του παρελθόντος.

Η γλώσσα απλή, καθημερινή, αιχμηρή, σκληρή, μα πέρα για πέρα αληθινή. Προσδίδει δε στην πλοκή και στο χτίσιμο των ηρώων, μια διαρκή ένταση και κίνηση που σε συνάρτηση με το δραματικό ιστό που τόσο επιδέξια ύφανε ο συγγραφέας χαρίζουν εν τέλη την εντυπωσιακή δυναμική του κειμένου μέσα από την οποία αναδύεται στον αναγνώστη ένα «ουράνιο τόξο» συναισθημάτων.

Μια αφήγηση για το δυστοπικό παρελθόν του μέλλοντος. Μια αφήγηση, που μας γεμίζει σοφία, γνώση, δύναμη και αισιοδοξία διότι πάρα ταύτα, πρόκειται για ένα αισιόδοξο βιβλίο, πολύ επίπεδο, με ένα χαρακτήρα και ένα μήνυμα βαθύτατα ανθρωπιστικό.

Ευχάριστη νότα, η χρήση της τέχνης στο κείμενο, η παρουσίαση της ιαματικής της δύναμης και η ενσωμάτωση της με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του.

Ένα βιβλίο που καταδεικνύει τα ορατά και αόρατά όρια καθώς και την ευκολία της διάβασης τους όταν το ένστικτο κυριαρχεί. Ένα βιβλίο για τον άνθρωπο, το καλό και το κακό. Δυο κυρίαρχα στοιχεία τα οποία, αφενός συντελούν στη συγκρότηση μας και αφετέρου μας χαρακτηρίζουν την ώρα της «πληρωμής».

Ένα βιβλίο που ψάχνει βαθιά μέσα μας, τόσο, που ούτε εμείς οι ίδιοι θα τολμούσαμε.

``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα