| Πως γράφω κριτική; | Είμαι Συγγραφέας | Είμαι Εκδότης | Είμαι Βιβλιοπώλης | Live streaming / Video |
Στέφανος ΑλεξιάδηςΒιβλίο Και εγένετο φως
Συγγραφέας Στέφανος Αλεξιάδης
Κατηγορία Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα
Εκδότης Μίνωας
Συντάκτης-ρια Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης
Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!
Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!
Αλήθεια; Τι είναι αυτό που κάνει έναν συγγραφέα επιτυχημένο; Τα βιβλία του; Ή η προσωπικότητά του; Στην περίπτωση του Στέφανου Αλεξιάδη ισχύουν και τα δυο. Είναι τόσο αγαπητός από το αναγνωστικό κοινό όσο και τα βιβλία του. Είναι αυθεντικός και αυτό είναι που τον κάνει να ανεβαίνει σκάλες στην εκτίμηση μου. Τα βιβλία που γράφει ξεχωρίζουν από όλα τα άλλα για πολλούς και διάφορους λόγους. Θα αναφέρω τους πιο σημαντικούς: έχουν πλοκή και οι ιστορίες δεν μπάζουν νερά από πουθενά, είναι καλογραμμένα και άρτια δομημένα, ο συγγραφέας προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Στο νέο του βιβλίο – πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ – την ώρα που το διαβάζεις καλύτερα να έχεις και ένα φως αναμμένο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα. Διαβάστε το. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Δύο έφηβοι εξαφανίζονται. Ένα στοιχείο μένει πίσω: μια θήκη κινητού τηλεφώνου με έναν κίτρινο αρκούδο. Στους τοίχους βρίσκονται γραμμένες λέξεις από μια απεγνωσμένη Περσεφόνη που ψάχνει τρόπο να γλιτώσει.
Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από τον κίτρινο αρκούδο;
Το φως και το σκοτάδι στο ίδιο νόμισμα, με διαφορετική όψη – το φως σού ψιθυρίζει «ζωή» την ίδια στιγμή που το σκοτάδι γελά, κρατώντας το χέρι σου. Κι εσύ προσπαθείς να φύγεις μακριά, μα κάτι σε κρατάει εδώ.
Είναι το φως.
Ένα βιβλίο που ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Ένα παραμύθι που ψάχνει λέξεις για να γραφτεί όσο πιο επώδυνα μπορεί.
Κι όταν τα καταφέρνει, γεννιέται το φως.