Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ο πέτρινος άγγελος
Βιβλίο Αγγλόφωνη πεζογραφία (Αυστραλία) - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
11-02-2019 15:47
O πέτρινος άγγελος. Βρέθηκε ουρανοκατέβατο στην πόρτα μου κι έμελλε να κοσμεί τη βιβλιοθήκη μου για πάντα… Δεν ήξερα τη συγγραφέα, δεν είχα ακούσει το βιβλίο, δεν είχα προσδοκίες… Κι όμως… Ένα καλοκαίρι άλλαξε τη Stella Boyd για πάντα. Ήταν το 1975. Και το όνομά του ήταν Zeph.

Το μόνο που τη δένει με το παρελθόν της είναι ένας πέτρινος άγγελος. Τουλάχιστον έτσι νομίζει…

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, η δημοσιογράφος Stella είναι ανεξάρτητη και ζει μια ζωή γεμάτη από ενθουσιασμό και κίνδυνο, αλλά υπό έλεγχο, καθώς ταξιδεύει παγκόσμια για να γράφει άρθρα περιοδικών που αφορούν τις γυναίκες. Όμως, ενώ δουλεύει στην Αιθιοπία, μια μέρα λαμβάνει ένα επείγον μήνυμα που αλλάζει τα πάντα. Ο πατέρας της αγνοείται στη θάλασσα. Όταν η ευτυχία σου διαταράσσεται από ένα ενοχλητικό μήνυμα! 

«Πατέρας σας αγνοούμενος στη θάλασσα» 

Η Stella τα παρατάει όλα για να κατευθυνθεί προς τον κόλπο Halfmoon, στο ψαροχώρι της Τασμανίας όπου μεγάλωσε. Θέλει να αντιμετωπίσει τις οδυνηρές αναμνήσεις που την περιμένουν; Καθώς συμμετέχει στην έρευνα για τον πατέρα της, ξαναζεί την τότε ζωή της, πίσω στο σπίτι, το 1975. Βρίσκεται πάλι σ’ εκείνο το καλοκαίρι, όταν γνώρισε έναν νεαρό άνδρα που γύριζε μόνος του τον κόσμο, κάνοντας ιστιοπλοΐα.

Περίοδος καταστροφικής τραγωδίας, αλλά και πρώτης αγάπης… 

…Ήθελε να τον ρωτήσει: πότε θα φύγεις; Πόσο θα μείνεις; Αλλά έμεινε σιωπηλή. Για κάποιο λόγο ένιωθε ότι αν ξεστόμιζε τη λέξη «φύγεις», ο Ζεφ θα έφευγε. Θα σήκωνε άγκυρα και θα χανόταν στο βάθος του ορίζοντα… 

Όπως η θάλασσα, έτσι και το παρελθόν φουσκώνει, αρνούμενο να αγνοηθεί. Υπάρχουν σκοτεινά μυστικά που πρέπει να αποκαλυφθούν, χαμένα όνειρα να ανακτηθούν. Μόνο τότε μπορούν να θεραπευτούν οι καρδιές και να ζητηθεί μια απροσδόκητη ανταμοιβή. Μακριά από μίση και δυσπιστίες. Τι συνέπειες κρύβουν για τη ζωή σου τα νεανικά διλήμματα; Μόνο όταν η Stella ασχοληθεί με τα συναισθηματικά γεγονότα των εφηβικών χρόνων της, μπορεί να αρχίσει να χτίζει ένα μέλλον για τον εαυτό της και τη μητέρα της. 

Δεν είναι απλά μια ρομαντική ιστορία. Δεν μιλά απλώς για μια εφηβική αγάπη και μια ενήλικη πληγή καρδιάς. Δεν ακροβατεί ακριβώς ανάμεσα σε δύο χρονικά επίπεδα. Πρόκειται για το χρονικό μιας νεανικής, σχεδόν ωμής αγάπης, που όποιος την βιώνει αισθάνεται πως μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, κάθε γονικό κανονισμό.

…έκλεισε τα μάτια. Κράτησε την ανάσα της, μόνο για μια στιγμή, την κρίσιμη στιγμή. Ακολούθησε μια στιγμή μετέωρη, καθώς την κρατούσε αγκαλιά. Το κορμί, η καρδιά, η ψυχή της, όλα γέμισαν, όλα πλημμύρισαν από εκείνον, έγιναν ένα μαζί του…

Παθιασμένη γραφή, φυσική ροή, “εικονογραφημένο” ύφος, πανίσχυρες εικόνες που σε κάνουν να ονειρεύεσαι (τυρκουάζ νερά, απομονωμένοι κολπίσκοι, λευκή άμμος…), ένα βιβλίο μυστικών και συγκρούσεων. Ένα ταξίδι ανα-ψυχής πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις. Η συγγραφέας εστιάζει ιδιαίτερα εύστοχα στο πώς να παρουσιάσει τους χαρακτήρες του βιβλίου στο συγκεκριμένο γεωγραφικό τους πλαίσιο, “βάζοντας” πάνω τους και μεγάλα ανθρώπινα πάθη, διανθισμένα με συναισθηματικές φορτίσεις.

Πώς κλείνουν οι κύκλοι πόνου; 

Η Stella με το αδιαπέραστο, μοναχικό της προσωπείο… Η Grace που σε κάθε σκληρότητα που συναντά, απαντάει ψήνοντας κάτι από το βιβλίο συνταγών της… Ο William που έκανε αυτό που σκέφτηκε πως ήταν σωστό τότε… Και ο έρωτας, ο Zeph! 

Κάθε μέρα, η ίδια ακτή μπορεί να σου παρουσιάσει κι έναν διαφορετικό θησαυρό. 

Η Scholes έχει αιχμαλωτίσει αριστοτεχνικά αυτές τις μοιραίες στιγμές που μπορούν να αλλάξουν την πορεία πολλών όντων. «Ο πέτρινος άγγελος» αγγίζει τις αισθήσεις με τις πλούσιες περιγραφές της παράκτιας Τασμανίας, -όπου οι καιρικές εναλλαγές είναι πολύ συχνές και απότομες, όπου τα σπίτια των ψαράδων είναι φτιαγμένα σχεδόν πάνω στην ακτή, έτσι ώστε ο ψαράς να μπορεί να επιβλέπει τα δίχτυα του σχεδόν από το σπίτι του!- και αναδεικνύει όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τα παιδικά μας σπίτια, τους χώρους όπου μεγαλώσαμε, από τους οποίους είναι δύσκολο να ξεφύγουμε.

Στιγμές που λυπάσαι τις επιλογές που έκανες πέρα από τον έλεγχό σου, στιγμές που άλλαξαν τη ζωή σου και την κάνουν να φαντάζει τόσο διαφορετική από εκείνη που θα μπορούσε να είναι… Τα βιβλία της Katherine βασίζονται σε λεπτομερείς έρευνες που πραγματοποιούνται κοντά στο σπίτι της ή σε μέρη τόσο μακρινά όσο η Ανταρκτική. Κάθε δύο χρόνια πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τανζανία, η οποία είναι ο τόπος δημιουργίας κι έμπνευσης μερικών από τα αγαπημένα της μυθιστορήματα. Σίγουρα, αφήνει πολλά μικρά χνούδια για το μέλλον των χαρακτήρων της, κάτι που όλοι οι αναγνώστες επιθυμούν.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
10-03-2016 14:11
Υπέρ  Συναρπαστικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
09-05-2015 02:26
Υπέρ  Καθηλώνει, Ανατρεπτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
16-03-2015 09:22
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό, Διδακτικό
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
2
Το θέλουν
1
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
1
Το διάβασαν
5
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα