Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Κύπρος
Γεωπολιτικές εξελίξεις στον 21ο αιώνα
Βιβλίο Πολιτική - Κύπρος >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Κλόκκαρης, Φοίβος (Klokkaris, Foivos) Κατσουρίδης, Νίκος (Katsouridis, Nikos) Κασκάνης, Γιώργος (Kaskanis, Giorgos) Καργάκος, Σαράντος Ι., 1937-2019 (Kargakos, Sarantos I.) Ιωσήφ, Ιωσήφ Σ. (Iosif, Iosif S.) Θεοδωρόπουλος, Βύρων Θ. (Theodoropoulos, Vyron) Ζαμπούρας, Σέργιος (Zampouras, Sergios) Βέργος, Κώστας (Vergos, Kostas) Βενιζέλος, Κώστας, δημοσιογράφος (Venizelos, Kostas, dimosiografos) Αρσένης, Γεράσιμος, 1931-2016 () Αριστοτέλους, Άριστος (Aristotelous, Aristos) Αξελός, Λουκάς, 1947- (Axelos, Loukas) Αλειφαντής, Στέλιος (Aleifantis, Stelios) Κουλουμπής, Θεόδωρος Α. (Kouloumpis, Theodoros A.)
Επιμελητής: Ριζάς, Λευτέρης (Rizas, Lefteris) Χωραφάς, Ευάγγελος (Chorafas, Vangelis)
Εκδότης: The Monthly Review Imprint
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-88458-8-6 The Monthly Review Imprint 2009
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ16 - 248
Επίσης γράφουν οι: Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Ε. Σέκερης, Θέμος Χ. Στοφορόπουλος, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιάννος Χαραλαμπίδης, Σωκράτης Χάσικος, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄.

Σε ολόκληρη τη μεταπολεμική περίοδο το ανοικτό θέμα της Κύπρου έδωσε πολλαπλές ευκαιρίες διατύπωσης απόψεων και στρατηγικών λύσεων που οδήγησαν σε έντονες αντιπαραθέσεις, αλλά και σε συναινέσεις για τη φύση του κυπριακού προβλήματος και την κατά εποχές καλύτερη προοπτική επίλυσής του. Οι εξελίξεις στις παγκόσμιες ισορροπίες ισχύος είναι διαρκείς και η συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά ολόκληρη την πυραμίδα των εθνικών κρατών που συγκροτούν το παγκόσμιο σύστημα. Ο γεωπολιτικός-γεωστρατηγικός χώρος της Κύπρου, του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου εξακολουθεί να διατηρεί τη σημασία του, της οποίας το περιεχόμενο θα κριθεί στο μέλλον από τις ενδιαφερόμενες μεγάλες και μεσαίες δυνάμεις με σταθερή αναφορά στον τρόπο λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας -όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά την οικονομική κρίση-, αλλά και στις νέες σχέσεις ισχύος που θα προκύψουν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Νότιας Ευρώπης.

Ο τόμος αυτός περιέχει κείμενα σημαντικών πολιτικών διανοητών και παραγόντων του δημόσιου βίου στην Ελλάδα και την Κύπρο και προσπαθεί να ανιχνεύσει το παρόν και το μελλοντικό γεωπολιτικό στάτους της Κύπρου.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα