Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Αναζητώντας τους προγόνους μας
Βιβλίο Ανθρώπινη εξέλιξη >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Δερμιτζάκης, Μιχαήλ Δ. (Dermitzakis, Michail D.)
Εκδότης: Ιδιωτική Έκδοση
Κεντρική Διάθεση: Κοράλλι - Γκέλμπεσης Γιώργος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Ιδιωτική Έκδοση 1998
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 319
Η προέλευση τον ανθρώπου ασκούσε και ασκεί ιδιαίτερη επίδραση στην ανθρώπινη φαντασία. Είναι μια ιστορία που ξεκινά με μικρά, μυστήρια, σιωπηρά τετράποδα όντα που διατρέχουν τα σκοτεινά δάση των αρχαίων ηπείρων και καταλήγει στα έξυπνα, πανταχού παρόντα δίποδα της πυρηνικής εποχής των σύγχρονων εθνών και της κατακτήσεως του διαστήματος.

Η έκδοση αυτή επιδιώκει μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος, παραθέτοντας μια ανασκόπηση των δεδομένων που αφορούν στην εξέλιξη του ανθρώπου με αρκετά στοιχεία για τις κυριότερες ομάδες των Ανθρωπιδών, τους κοινούς και διαφορετικούς χαρακτήρες τους καθώς και τις ομοιότητες που παρουσιάζονται μέσα στα πλαίσια κάθε ομάδας.

Επιπροσθέτως, έγινε προσπάθεια επικεντρώσεως, όχι μόνο στην περιγραφή, αλλά και στην ερμηνεία του πολύπλοκου θέματος της ανθρώπινης εξελίξεως. Οι εξελικτικές διαδικασίες παράγουν ιδιαίτερα σύνθετα φαινόμενα, τα οποία μερικώς μόνο αντιπροσωπεύονται από τα δεδομένα που υπάρχουν. Στο γεγονός αυτό ίσως οφείλονται και οι διαφορετικές θεωρητικές προσεγγίσεις των ερευνητών, οι οποίες οδηγούν στη διατύπωση ποικίλων απόψεων επί του θέματος και καθιστούν την κατάσταση ιδιαίτερα περίπλοκη.

Για τον λόγο αυτό, καταβλήθηκε προσπάθεια εμπλουτισμένης περιληπτικής παρουσιάσεως των σημαντικότερων από τις επικρατούσες θεωρίες, με παράλληλη παράθεση και των δικών μας απόψεων, όπου αυτές διαφέρουν.

Με τον τρόπο αυτό ευελπιστώ ότι οι αναγνώστες θα αποκτήσουν έναν ικανοποιητικό αριθμό πληροφοριών και θα σχηματίσουν μίαν αρκετά σαφή εικόνα, ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις και να πιστοποιήσουν τα υπέρ και τα κατά της κάθε απόψεως.

Το βιβλίο αυτό σχεδιάσθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιέχει ως βασικές πληροφορίες σύντομες περιλήψεις των αρχών του γεωλογικού χρόνου και των τεχνικών χρονολογήσεως, των εξελικτικών και φυλετικών αρχών και της στοιχειώδους ανατομίας. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα