Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του βιβλίου στο «Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Απαγορευμένη αναλογία και επιτρεπτή ερμηνεία του ποινικού νόμου
Μια συμβολή στη μεθοδολογία του ποινικού δικαίου
Βιβλίο Ποινικό δίκαιο >> Δίκαιο - Φιλοσοφία και θεωρία >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Τσίνας, Κωνσταντίνος Π. ()
Εκδότης: Σάκκουλας Αντ. Ν.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-15-2333-0 Σάκκουλας Αντ. Ν. 2010
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
- - 628
Στην μελέτη του ο συγγραφέας πραγματεύεται με συστηματικό τρόπο και για πρώτη φορά στην ελληνική νομική βιβλιογραφία από το 1937, ένα από τα δυσχερέστερα ζητήματα της μεθοδολογίας του ποινικού δικαίου: Την διάκριση της απαγορευμένης αναλογίας από την επιτρεπτή ερμηνεία των ποινικών διατάξεων.
Προς τον σκοπό αυτόν, αξιοποιούνται τα εργαλεία της αυστηρής δογματικής ανάλυσης των κανόνων δικαίου των ά. 7 παρ. 1 Σ. και 1 ΠΚ, της κριτικής παράθεσης και ανάπτυξης πολυάριθμων επιστημονικών απόψεων στην ηπειρωτική μεθοδολογία του δικαίου (με συχνές αναφορές στην αγγλοσαξονική συζήτηση) και της εφαρμογής της γλωσσαναλυτικής-φιλοσοφικής μεθόδου προσέγγισης ζητημάτων της νομικής ερμηνευτικής (αξιοποίηση της θεωρίας των ομιλιακών ενεργημάτων - speech acts). Η τελική θέση του συγγραφέα έγκειται στην αντικατάσταση του εννοιολογικού ζεύγους "απαγορευμένη αναλογία-επιτρεπτή ερμηνεία του ποινικού νόμου" από το ζεύγος "αποτυχημένη συγκεκριμενοποίηση - επιτυχημένη συγκεκριμενοποίηση του ποινικού δικαίου".
Η μελέτη υποβλήθηκε ως διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ενδιαφέρει κάθε ασχολούμενο με την θεωρία της ποινικής δογματικής, το δίκαιο των ατομικών δικαιωμάτων, την μεθοδολογία και φιλοσοφία του δικαίου και την αναλυτική φιλοσοφία. Χρήσιμη είναι και για τον νομικό της πράξης και ιδίως τον εφαρμοστή του ποινικού δικαίου, που ενδιαφέρεται για εμβάθυνση στην μεθοδολογία.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα