Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
11th Thessaloniki International Doc Market
Εικόνες του 21ου αιώνα, 16-21 Μαρτίου 2009
Βιβλίο Κινηματογράφος >> Ντοκιμαντέρ >> Κυκλοφορεί

Επιμελητής: Kitroeff, Mary (Kitroeff, Mary) Λουκοπούλου, Ιωάννα (Loukopoulou, Ioanna) Μπότσιου, Μάνθη (Mpotsiou, Manthi)
Εκδότης: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2009
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ11 - 520
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ - Αγορά Ντοκιμαντέρ (16-21 Μαρτίου 2009)

Η δημιουργία και λειτουργία του Τμήματος της Διεθνούς Αγοράς Θεσσαλονίκης (Thessaloniki International DocMarket) ήταν μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου αιώνα και αποτέλεσε καινοτομία στο χώρο των ελληνικών Φεστιβάλ.

Πρωταρχικός στόχος της Αγοράς, που κάθε χρόνο διοργανώνεται με την συνεργασία της ΕΡΤ Α.Ε., και με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA της Ε.Ε., είναι να ενισχύσει την εμπορική δραστηριότητα του σύγχρονου ντοκιμαντέρ παρουσιάζοντας ένα πλούσιο, αντιπροσωπευτικό και πολυσυλλεκτικό δείγμα της παγκόσμιας ετήσιας παραγωγής ντοκιμαντέρ και δίνοντας τη δυνατότητα σε έλληνες και ξένους δημιουργούς να προωθήσουν τη δουλειά τους ερχόμενοι σε επαφή με τους κατάλληλους αποδέκτες.

Η Αγορά έκανε τα πρώτα της βήματα ως Βαλκανική, η ποιότητά της όμως δεν άργησε να προσελκύσει αγοραστές από όλη την Ευρώπη και να την μετατρέψει μέσα στα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας της σε ευρωπαϊκή. Τα τελευταία χρόνια η Αγορά είναι πλέον διεθνής με συμμετέχοντες σημαντικά τηλεοπτικά κανάλια, διανομείς ακόμα και εκπροσώπους Φεστιβάλ από όλο τον κόσμο. Η συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση των αγοραστών και το μεγάλο τους ενδιαφέρον για το πρόγραμμά της, της έχει ήδη χαρίσει μια θέση στο στερέωμα των παγκόσμιων αγορών.

Ταυτόχρονα με την επιτυχία της η Αγορά έχει επιτύχει έναν ακόμα ιδιαίτερό στόχο της, την προβολή και στήριξη του ελληνικού ντοκιμαντέρ αφού παρουσιάζει πλέον ετησίως το σύνολο σχεδόν της ελληνικής παραγωγής, ανεξάρτητης και μη, και δίνει μια μοναδική ευκαιρία στους έλληνες ντοκιμαντερίστες όχι μόνο να έρθουν σε επαφή με ξένους συναδέλφους τους και να ενημερωθούν για όλες τις τάσεις του σύγχρονου ντοκιμαντέρ αλλά, ακόμη σημαντικότερο να παρουσιάσουν το έργο τους στους επαγγελματίες του χώρου και να μπορέσουν έτσι να το προβάλλουν διεθνώς και να βρουν την πρακτική εκείνη ανταπόκριση που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν το όραμά τους.

Η Αγορά συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της προσδοκώντας να παραμείνει μια σταθερή και υπολογίσιμη δύναμη στο διεθνή χώρο.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα