Το βιβλίο αυτό αναλύει τα έργα 12 νεοελλήνων θεατρικών συγγραφέων: της Ευανθίας Καΐρη, του Δημήτρη Χατζηασλάνη, της Καλλιρόης Σιγανού - Παρρέν, του Κωστή Παλαμά, του Νίκου Καζαντζάκη, του Άγγελου Σικελιανού, του Ιάκωβου Καμπανέλλη, του Γιώργου Σκούρτη, του Κώστα Μουρσελά, του Στρατή Καρρά, του Παύλου Μάτεσι και της Λούλας Αναγνωστάκη. Τα θεατρικά έργα γράφτηκαν μεταξύ του 1826 και του 1978, αρχίζοντας από τον Ελληνικό Αγώνα της Ανεξαρτησίας και τελειώνοντας με την αποκατάσταση της Ελλάδας ως δημοκρατίας.
"Ο Κωνσταντινίδης είναι ο πρώτος μελετητής που πραγματεύεται το νεοελληνικό θέατρο με ευθύτητα σε μία εργασία μεγέθους βιβλίου στην αγγλική γλώσσα. Εκθέτει πειστικά επιχειρήματα για τη σπουδαιότητα αυτού του θεάτρου για το κοινό στην Ελλάδα και διεθνώς. Αποδεικνύει ότι το αναδυόμενο θέατρο στο νεοελληνικό εθνοκράτος αποτελούσε μια πολυ-πολιτισμική πρόκληση πολύ πριν ο πολυπολιτισμός και ο φεμινισμός γίνουν της μόδας. Κι όμως το νεοελληνικό θέατρο για πάρα πολύ καιρό είχε παραγνωριστεί ως "έλασσον", τοπικού χαρακτήρα, δευτερογενές ή μιμητικό, και κατείχε τη θέση μιας απλής υποσημείωσης στην ιστορία του ευρωπαϊκού θεάτρου." Gonda Van Steen (University of Arizona, Tuscon), Journal of Modern Greek Studies 21/1 (2003)
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.