Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Αρβανίτες
Βιβλίο Λαογραφία, Ελληνική >> Μειονότητες >> Εξαντλημένο

Συγγραφέας: Δικαίος, Αντώνης Γ. (Dikaios, Antonis G.)
Υπεύθυνος Σειράς: Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis)
Φωτογράφος: Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis) Δέτσης, Γιώργος (Detsis, Giorgos) Μουσταφέλλου, Κλαίρη (Moustafellou, Klairi) Κουρή, Μάρω (Kouri, Maro) Μεράκος, Περικλής (Merakos, Periklis)
Επιμελητής: Δικαίος, Αντώνης Γ. (Dikaios, Antonis G.) Προβόπουλος, Ηλίας Γ. (Provopoulos, Ilias G.) Θεοδωρακάκης, Μάριος (Theodorakakis, Marios) Ιορδάνογλου, Αντώνης (Iordanoglou, Antonis) Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy)
Εκδότης: Έθνος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-8305-50-2 Έθνος 2009
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
20χ18 - 144
Δεν κλείνουμε τα μάτια στο πολύχρωμο μωσαϊκό της ελληνικής παράδοσης και τιμούμε την ιστορία μας. Δεν φοβόμαστε να πούμε την άποψή μας, αλλά είμαστε παθιασμένοι με τη δουλειά μας. Θα θέλαμε να μπορούμε να μιλήσουμε όλα τα γλωσσικά ιδιώματα που συναντάμε στην Ελλάδας, να μάθουμε βλάχικα, τσακώνικα, αρβανίτικα, ποντιακά, να καταφέρουμε να πλουτίσουμε το λεξιλόγιό μας, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Με αυτόν τον στόχο ξεκινήσαμε τη σειρά βιβλίων "Ρίζες Ελλήνων-Ανθρωπογεωγραφία της Ελλάδας". Για να ανοίξουμε ένα παράθυρο στη γνώση και να ασχοληθούμε με την καταγωγή μας... χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Με πάθος γιατί πάνω απ\' όλα είμαστε Έλληνες.
Το πέμπτο βιβλίο της σειράς είναι αφιερωμένο στους Αρβανίτες και είμαστε σίγουροι ότι αν αρχίσετε να διαβάζετε προσεκτικά και να κοιτάτε τις φωτογραφίες θα ανακαλύψετε ένα κομμάτι της Ελλάδας που δεν προβάλλεται, δεν εκφράζεται, αλλά παραμένει σιωπηλά ενσωματωμένο... με τη μέθοδο της ώσμωσης όπως πετυχημένα ανέφερε κάποια στιγμή ο συγγραφέας του βιβλίου Αντώνιος Δικαίος.
Το παράθυρο είναι ανοικτό. Χωρίς φόβο μπορείτε να κοιτάξετε κι εσείς μέσα, ανακαλύπτοντας ένα ακόμα κομμάτι "ρίζας" της μεγάλης φυλής των Ελλήνων.

Γιάννης Ντρενογιάννης
Νοέμβριος 2009

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα