Το παιδί είναι ο "βασιλιάς του κόσμου". Όμως αυτός ο "βασιλιάς" δεν έχει ανάγκη από υλικά αγαθά, αλλά από αγάπη, στοργή, λατρεία, καλοσύνη, σεβασμό στην προσωπικότητά του και τρυφερή συνομιλία με τους γονείς του.
Όλα αυτά αποτελούν την ένδυση του παιδιού. Δυστυχώς πολύ συχνά δεν τα έχει. Αντίθετα έχει ακριβά ρούχα, παιχνίδια, ακριβά κινητά τηλέφωνα, χρήματα, ανεξέλεγκτη παρακολούθηση των ακατάλληλων προγραμμάτων της τηλεόρασης και ανεξέλεγκτη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Και το χειρότερο, το παιδί δέχεται βάναυσα κακοποίηση όλων των μορφών, εκμετάλλευση και εξευτελισμό της προσωπικότητας του. Τελικά το παιδί, ο "βασιλιάς του κόσμου" αισθάνεται "γυμνός" με τη νέα ενδυματολογική του αμφίεση, με όλα αυτά τα εντυπωσιακά υλικά αγαθά που λανθασμένα του προσφέρονται.
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Η σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Facebook είναι ασφαλής. Θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το Bookia. Η εξουσιοδότηση που θα δώσετε στο Bookia θα χρησιμοποιηθεί μόνον για την παροχή των υπηρεσιών προσωπικά σε εσάς και πάντα με τη δική σας άδεια.