Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Η γειτονιά των ονείρων
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

Ένα επίσης εξαιρετικό βιβλίο από την κ. Ρούλα Σαμαϊλίδου
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
10-08-2019 00:21
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Αυτό που το ξεχωρίζει είναι ότι η γλαφυρή γλώσσα της κας. Σαμαϊλίδου δημιουργεί εικόνες και είναι σαν να παρακολουθεί ο αναγνώστης ένα κινηματογραφικό έργο. Ωραία δομημένοι χαρακτήρες. Διαβάζεται απνε
  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
22-01-2018 12:17
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
23-11-2017 18:56
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-08-2017 17:14
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
«Η γειτονιά των ονείρων » ένα πολύ ωραίο βιβλίο για τη ζωή των προσφύγων της Μ. Ασίας. Όπως λέει και μια φίλη πιο κάτω: σαν να το λέει η γιαγιά σου και εσύ να κάθεσαι να ακούς τις ιστορίες της από την ζωή στις χαμένες πατρίδες και αργότερα πώς ήρθαν και εγκαταστάθηκαν εδώ, με όλες τις δυσκολίες και πικρές, συνέχισαν και δεν το έβαλαν κάτω! Με πολύ όμορφο μήνυμα για τη ζωή στο τέλος τα λόγια της Πανανής. Συγκινητικό, εξαιρετικό βιβλίο.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
24-06-2017 17:51
Υπέρ  Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
18-04-2017 21:28
Υπέρ  Συναρπαστικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ένα συγκινητικό βιβλίο, γραμμένο με αγάπη...

Περισσότερα εδώ: http://bookniagr.blogspot.gr/2017/04/blog-post_91.html
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-08-2016 18:58
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Διδακτικό, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ένα βιβλίο που το αγόρασα πριν ένα χρόνο περίπου όμως τώρα βρήκα την ευκαιρία να διαβάσω! Θα ήθελα πολύ όμως να το είχα διαβάσει χειμώνα, μπροστά σ’ ένα τζάκι και έξω να βρέχει ασταμάτητα! Μια ιστορία λες και βγαίνει απ’ το στόμα της γιαγιάς μου κι εγώ να κάθομαι ακουμπισμένη στα γόνατα της και να την ακούω! Πραγματικά δάκρυσα!! Πάρα πολύ όμορφο βιβλίο! Μια ιστορία συγκινητική, με την αγωνία και τον αγώνα της επιβίωσης στη Μικρασιατική καταστροφή! Να βλέπεις να χάνονται ζωές, πολύτιμες ζωές, ζωές που αγαπήσαμε! Πολλά μπράβο στη συγγραφέα!! Για την Πανανή, την ηρωίδα της που πραγματικά ένιωσα πως ήταν πραγματικό πρόσωπο!!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
17-07-2016 13:30
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Καθηλώνει, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Η γειτονιά των ονείρων της Ρούλας Σαμαϊλίδου, είναι ένα δυνατό μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει σε χαμένες πατρίδες, στο Ρεϊζντερέ που ζει η Πανανή με την οικογένειά της, και από εκεί στη Λήμνο που πηγαίνει πια σαν πρόσφυγας με τον γιο της τον Μανώλη. Ο ξεριζωμός, ο πόλεμος, η προσφυγιά, ιστορίες που όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει από τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, ζωντανεύουν μέσα από την γραφή της και την αβίαστη ροή και μας κατακλύζουν με εικόνες και συναισθήματα.

Από τα καταπράσινα χωριά και τα όμορφα ακρογιάλια, τους απλούς ανθρώπους γελαστούς, χαρούμενους και πάντα σιγοτραγουδώντας, αλλά και μετά εκείνες τις εικόνες της μεγάλης καταστροφής, την βία, τα ερείπια, τους νεκρούς, τους ανθρώπους που έτρεχαν αλλόφρονες να σωθούν μαζί με της οικογένειες τους ή ότι είχε μείνει από αυτές.

Μαζί με αυτούς και η Πανανή με τον 2,5 χρονών τότε γιο της, αφήνουν με πόνο ψυχής την αγαπημένη τους πατρίδα και έρχονται πρόσφυγες στη Λήμνο και στη γειτονιά των ονείρων. Ο ξεριζωμός τους, ο χαμός των αγαπημένων προσώπων που έμειναν πίσω μη γνωρίζοντας αν είναι ζωντανοί ή πεθαμένοι βαραίνουν τις καρδιές τους και την προσαρμογή τους σε νέα δεδομένα, μια προσαρμογή δύσκολη σε όλους.

Οι αναμνήσεις έχουν τον πρώτο ρόλο σε όλη την διάρκεια αυτού του βιβλίου, γεμάτες χρώματα και αρώματα από άλλες εποχές και αλλοτινές πατρίδες.

Η ιστορία μιας γενιάς που βίωσε όσα δεν βάζει ανθρώπου νους, και ένιωσα μεγάλη συγκίνηση, δάκρυσα και πόνεσα με την ιστορία της Πανανής του γιου της αλλά και των άλλων ηρώων του βιβλίου.

Στο τέλος σχεδόν έρχεται μια αναπάντεχη έκπληξη από το παρελθόν που λυτρώνει τις καρδιές των ηρώων και μας γεμίζει λύτρωση.

Θα χρησιμοποιήσω τα τελευταία λόγια της Πανανής που είναι το καλύτερο μήνυμα ζωής πιστεύω: « Κάνοντας το ταξίδι της ζωής μας, θα κουραστούμε, θα λυγίσουμε, θα πέσουμε, θα σηκωθούμε. Όσες πίκρες, βάσανα, δυστυχίες, φτώχιες, κατατρεγμούς κι αν περάσουμε, αρκεί μια στιγμή ευτυχίας, ακόμη και μια μικρή ανάσα ,να μας μαλακώνει την καρδιά, να μας κάνει να δούμε πέρα από τον πόνο και να τα ξεχάσουμε όλα. Ευτυχία είναι οι μικρές χαρούμενες στιγμές της ζωής μας, το χαμόγελο, η αγκαλιά των δικών μας ανθρώπων. Η ζωή είναι ωραία και αξίζει να την ζούμε.»
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
23-06-2016 09:54
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
04-06-2016 21:50
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-08-2015 20:44
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-07-2015 14:14
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Διδακτικό, Γρήγορο, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ένα βιβλίο από αυτά που σου μένουν στο μυαλό, παρά το τραγικό του θέμα δημιουργεί όμορφες εικόνες. Μέσα από τις διηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο μητέρας και γιου μαθαίνουμε ιστορία. Όλος ο πόνος μιας γενιάς που ξεριζώθηκε από τον τόπο της και άφησε πίσω άταφα τα πτώματα συγγενών, άφησε πίσω αγνοούμενους και τους τάφους των προγόνων, άφησε το σπίτι και ότι άλλο έχει μάθει να θεωρεί ως δεδομένο και ως "απάγκιο" ο άνθρωπος, όλα αυτά και άλλα πολλά είναι μέσα σε αυτό το βιβλίο. Και μάλιστα δωσμένα με τρόπο σαν να σου τα διηγείται μια "γιαγιά" που τα έζησε, τόσο απλά δωσμένα. Τουλάχιστον σε πολλά σημεία μου θύμισε την δική μου γιαγιά που έζησε παρόμοιες- αν και όχι τόσο τραγικές καταστάσεις.

Και μετά; Μετά από τον ξεριζωμό έρχεται το ρίζωμα σε νέο τόπο. Καινούρια ζωή ξεκινάει από το μηδέν, η ιστορία δωσμένη από την οπτική της μάνας που δουλεύει όλη μέρα για να καταφέρει να θρέψει το γιο της και το βράδυ του μιλάει ώρα πολύ για τη χαμένη πατρίδα. Δωσμένη όμως και από την οπτική του γιου, ενός παιδιού που μωρό το φέρανε σε καινούριο τόπο, μόνο μια μάννα έχει και αυτή είναι όλη μέρα στη δουλειά. Και όμως καταφέρνει να είναι παρούσα στη ζωή του.

Και περνάνε τα χρόνια, η ζωή συνεχίζεται, οι πρωταγωνιστές μεγαλώνουν και μας εξιστορούν την καθημερινότητά τους. Και το αισιόδοξο τέλος, δεν μπορείς παρά να χαμογελάσεις επειδή είναι φανερή η φύση του ανθρώπου που πάντα θέλει "λίγο ακόμα".

Με φόρτισε πάρα πολύ συναισθηματικά αυτό το βιβλίο. Για να καταφέρω να γράψω την κριτική μου πέρασαν περίπου τρεις βδομάδες από τότε που το τελείωσα και διάβασα και άλλα δύο βιβλία, διαφορετικού προφανώς περιεχομένου (φυσικά και δεν μου άρεσαν, μετά από αυτό το βιβλίο ήταν καμμένο χαρτί όποιο βιβλίο και να έπιανα στα χέρια μου).

Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους, αν και δεν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως ανάγνωσμα παραλίας. Δεν είναι από τα βιβλία που τα αφήνεις εύκολα, θέλει να έχεις χρόνο μπροστά σου ώστε να βυθιστείς στην εξαιρετικά δοσμένη ροή της ιστορίας.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
18-06-2015 23:41
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πλούσια πλοκή
Κατά  

ΣΑΜΑΙΛΙΔΟΥ. Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας μας ξεδιπλώνεται στην Αλεξάνδρεια, την εποχή που εθεωρείτο η γη της επαγγελίας για αρκετούς έλληνες που έζησαν και μεγαλούργησαν εκεί, μ΄ ενδιάμεσους σταθμούς το χωριό στο νησί της Λήμνου , την Αθήνα και το Λονδίνο. Πρωταγωνίστριες η Φωτεινή Ένα υπέροχο μυθιστόρημα είναι και το Πέρα από τον νησί της ΡΟΥΛΑ με την θετή της κόρη Στέλλα , που μέσα από ένα κυκεώνα με απρόσμενες καταστάσεις, ανατροπές σχεδίων, προδοσίες και δυνατά συναισθήματα, υφαίνεται ο ιστός της ζωής τους, που προσφέρει ένα χείμαρρο συναισθημάτων στον αναγνώστη, ο οποίος θα δακρύσει, θα συγκινηθεί, θα νοσταλγήσει την χαμένη πατρίδα, θα γελάσει….. Ένα όμως δεν μπορεί να κάνει, να ξεγελάσει την μοίρα, να προβλέψει την ζωή που ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να σου επιφυλάσσει και τί παράξενα παιχνίδια μπορεί να σου φέρει στο διάβα σου….. Έτσι ακριβώς πλέκεται και η ζωή των δύο γυναικών, με ποικίλα πρόσωπα να την πλαισιώνουν και να την κατευθύνουν. Όπως και η “γειτονιά των ονείρων” έτσι και το Πέρα από το νησί κεντρίζει στον αναγνώστη συναισθήματα νόστου, αγάπης, μίσους αφοσίωσης, συγκίνησης, ελπίδας. Ένα ταξίδι με ποικιλία συναισθημάτων που ο καθένας μας αξίζει να ζήσει. Όμορφες περιγραφές με ωραία γραφή, πληθώρα εικόνων που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία ως το τέλος. Μία ιστορία με ωραία πλοκή ,ρέει αβίαστα σαν το νερό, δεν καταλαβαίνεις πότε τελειώνει ή δεν θέλεις απλά να τελειώσει. Για άλλη μία φορά η συγγραφέας, μου πρόσφερε ένα υπέροχο ταξίδι με δυνατές συγκινήσεις. Την ευχαριστώ πολύ και εύχομαι πάντα επιτυχίες!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
11-06-2015 17:52
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
26-05-2015 14:51
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
15-04-2015 12:37
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Διδακτικό, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Ένα βιβλίο μοναδικό που σε διδάσκει αξίες και ιστορία!
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
11-04-2015 15:09
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
15-02-2015 16:23
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
06-11-2014 20:14
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Η γειτονιά των ονείρων είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που αγγίζει βαθιά την καρδιά μας και ξυπνάει τις μνήμες μιας χαμένης πατρίδας μιας ξεριζωμένης γενιάς! Καλογραμμένο, γρήγορο, με απλότητα και αμεσότητα παίρνει από το χέρι τον αναγνώστη και τον οδηγεί στα καλντερίμια του Ρεϊζντερέ! Στις παραδόσεις στα έθιμα, στις γεύσεις στις μυρωδιές, στις όμορφες στιγμές που ζούσε αυτό το χωριό της Μικράς Ασίας πριν να ακολουθήσει την τραγική μοίρα της καταστροφής! Γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο με περιγραφές από τους δυο κεντρικούς πρωταγωνιστές την Πανανή και τον Μανώλη, δυο δυνατούς ήρωες που κουβαλούν όλη την τραγικότητα, την δυστυχία και τις απώλειες των προσφύγων! Στην αφήγηση της Πανανής θα νιώσεις την ένταση και τον πόνο, την αγωνία και τον φόβο! Μια γυναίκα που τρέχει να σωθεί απο την φωτιά και την μανία των Τούρκων προσπαθώντας να προστατεύσει τα δύο της παιδιά, μια γυναίκα της οποίας ο άντρας αγνοείται στα τάγματα εργασίας και που αφήνει τελικά στην χαμένη της πατρίδα τον "άταφο" γιό της! Με μοναδική συντροφιά πια τον δίχρονο γιό της Μανώλη καταπλέουν μαζί με άλλους πρόσφυγες στην Λήμνο! Εκεί θα συναντήσουν την αγάπη και την φροντίδα με ανθρώπους που τους στέκονται στα δύσκολα! Αλλά και την απόριψη και την καχυποψία απο αυτούς που θεωρούν τους ξεριζωμένους ξένους και βάρος! Στην Λήμνο λοιπόν ξεκινάνε την νέα τους ζωή και μέσα απο τις γλαφυρές περιγραφές μαθαίνουμε όλες τις δυσκολίες που έζησαν, την ανάγκη να μάθουν για τους συγγενείς και τους φίλους που άφησαν πίσω! Για τον αγώνα επιβίωσης που έδωσαν, για τον αγώνα να γίνουν ένα με τους κατοίκους του νησιού, της νέας πατρίδας! Η νέα τους ζωή φτιάχνει θεμέλια στην γειτονιά των ονείρων, θεμέλια ελπίδας αλλά ούτε για μια στιγμή δεν σταματάει μέσα απο τις περιγραφεές να διαχέεται η νοσταλγία και η ανάμνηση της πατρίδας που τους γέννησε και τους ανέθρεψε! Η ανάγκη να ξαναγυρίσουν πίσω! Η Πανανή είναι μια ηρωίδα που θα την λατρέψετε απο την πρώτη ως την τελευταία σελίδα. Είναι η δύναμη της ψυχής της, η ανεξάντλητη αντοχή της, η πίστη της και η ελπίδα της που σε κάνουν να την θαυμάζεις! Αλλά και ο όμορφος απλοικός λόγος, οι ωραίες εικόνες και τα συναισθήμτα που περιγράφει με την ντοπιολαλιά της!Ο Μανώλης ο γιός της που κρατάει μεγάλο μέρος της αφήγησης του βιβλίου, είναι αυτός που μας περιγράφει πότε με την παιδικότητα του, όντας κάποτε παιδί, πότε με την ωριμότητα και την μεστότητα του, το πως έζησε τον ξεριζωμό, το πως μεγάλωσε, το πώς βίωσε τις δυσκολίες να μεγαλώνει μόνος με μια μητέρα που έλειπε πολλές ώρες γιατί έπρεπε να εργάζεται, με τον πόλεμο αργότερα, τις κακουχίες και τις στερήσεις! Ακόμα ανηφορίζω απο τις περιγραφές του, στο ενετικό κάστρο, περπατάω στα σοκάκια της γειτονιάς των ονείρων! Ατενίζω την θάλασσα βλέπωντας στην απέναντι ακτή το χαμένο αλλά ουδέποτε ξεχασμένο Ρείζντερέ!Ο Μανώλης θα αξιωθεί να επιστρέψει και να πατήσει στα χώματα των προγόνων του, ακολουθώντας μια επιθυμία της μητέρας του. Θα περάσει απέναντι και θα βρεθεί εκεί απο όπου ξεκίνησε.η ζωή του! Άλλα πράγματα θα τα βρεί ίδια, απο αυτά που έχει ακούσει ,και άλλα εντελώς αλλαγμένα! Για μένα μια απο τις καλύτερες στιγμές του βιβλίου είναι η συνάντηση του Τούρκου απο την Κρήτη που συναντά ο Μανώλης στο καφενείο. Η συγκλονιστική ιστορία του και ο πόνος που βγάζει απο την ψυχή του, αναδεικνύει το κόστος που υπήρξε με την ανταλλαγή των πληθυσμών και στην αντίπερα όχθη!Το ταξίδι στο Ρεϊζντερε θα φέρει συγκινήσεις και εκπλήξεις! Η επιστροφή πίσω στην Λήμνο θα δώσει χαρά αλλά και πόνο σε αυτούς που αναμένουν με λαχτάρα τις περιγραφές και τις εντυπώσεις του Μανώλη απο τον χαμένο παράδεισο τους!Η συνέχεια του βιβλίου ακόμα πιο συγκλονιστική ακόμα πιο συγκινιτκή, ακόμα πιο δυνατή! Ακόμα πιο ανατρεπτική! Ειδικά η ένταση ανεβαίνει ξαρακόρυφα με τις εμβόλιμες αφηγήσεις ανθρώπων που χάθηκαν τα ίχνη τους στην Καταστροφή και την μεγάλη φυγή!Αυτό το βιβλίο είναι ένας φόρος τιμής στην προσφυγιά! Σε όλους τους Έλληνες που ήρθαν απο την Μικρά Ασία αφήνοντας πίσω τα πάντα! Αγαπημένα πρόσωπα, περιουσίες πατρίδα! Σε όλους αυτούς που μπόρεσαν μέσα απο τις στάχτες, να αναστήσουν τις ζωές τους και μέσα απο τις γειτονιές των ονείρων να στήσουν ένα νέο μέλλον για τα παιδιά τους!Για μένα αυτό το βιβλίο είναι μια αποκάλυψη. Ένα ταξίδι στις χαμένες αλλά καθόλου ξεχασμένες πατρίδες! Ένα ονειρικό ταξίδι στις ψυχές των ανθρώπων αλλά και στις γειτονιές που ανασταίνουν τα όνειρα και δίνουν υπόσταση στις ελπίδες!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
5
Το έχουν
25
Το θέλουν
7
Αγαπημένο τους
8
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
1
Το διάβασαν
28
Το διαβάζουν
1
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα