Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Βασικά κείμενα φιλοσοφίας
Marcuse, Negri, Nietzsche, Robespierre
Βιβλίο Φιλοσοφία - Θεωρία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο () Marcuse, Herbert, 1898-1979 (Marcuse, Herbert) Antonio Negri () Nietzsche, Friedrich Wilhelm, 1844-1900 (Nietzsche, Friedrich Wilhelm) Robespierre, Maximilien, 1758-1794 ()
Υπεύθυνος Σειράς: Δημήτρης Ν. Λαμπρέλλης ()
Μεταφραστής: Τερζάκης, Φώτης (Terzakis, Fotis) Τζωρτζόπουλος, Δημήτρης (Tzortzopoulos, Dimitris) Λαμπρίνα Α. Μαραγκού ()
Επιμελητής: Δημήτρης Ν. Λαμπρέλλης ()
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-02-2760-4 Εκδόσεις Παπαζήση 2013
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 139
Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται κείμενα τα οποία πραγματεύονται θεματικές πολύ σημαντικές για τη φιλοσοφία - για τούτο και ο τίτλος του "Βασικά κείμενα φιλοσοφίας".

Στο πλαίσιο του πρώτου κειμένου, το οποίο είναι το τελευταίο κείμενο που έγραψε όσο ζούσε ο Marcuse, ο στοχασμός του ριζοσπαστικοποιεί την έννοια της οικολογίας, έτσι ώστε αυτή να περιλαμβάνει -εκτός από τη φύση-περιβάλλον- το υποκείμενο και την κοινωνία, και, επίσης, συνοψίζει τις κυριότερες από τις φιλοσοφικές του απόψεις. Το δεύτερο κείμενο, το κείμενο των Negri και Hardt συγκεφαλαιώνει, υπογραμμίζει αλλά και προεκτείνει τις θέσεις που αναπτύσσουν στο εμβληματικό τους πλέον έργο "Αυτοκρατορία" και οι οποίες αφορούν την παγκοσμιοποίηση και την αντίσταση του υποκειμένου απέναντί της. Το ένα από τα δύο κείμενα του Nietzsche τα οποία ακολουθούν, αφορά την σφοδρότατη κριτική του γερμανικής καταγωγής φιλοσόφου απέναντι στη φιλοσοφία του Πλάτωνα και στον ιδεαλισμό, ενώ το άλλο αφορά την πρόσληψη εκ μέρους της φιλοσοφίας του του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα του διονυσιακού στοιχείου. Όσο για το κείμενο του Robespierre, αυτό αποτελεί την ομιλία του για την πολιτική ηθική την οποία εξεφώνησε στην Εθνική Συμβατική Συνέλευση και εστιάζεται στη σχέση της πολιτικής, της πολιτείας και των πολιτών της με την αρετή, υπό την προοπτική της προάσπισης των αξιών της Γαλλικής Επανάστασης. Τέλος, το Επίμετρο του Δημήτρη Ν. Λαμπρέλλη, με αφορμή το κείμενο-ομιλία του Robespierre, αφορά, γενικότερα, τη σχέση της ηθικής με τον τρόμο, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας, της πολιτικής - αλλά και της θρησκείας.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα